Ja gdzies słyszałem o Śląskim, Gliwice od początku były abstrakcjąGrzegorzCantara pisze: ↑wt sty 16, 2018 10:14 am Te całe Gliwice to była jedna wielka plotka od samego początku jak się okazało: http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomos ... ,12850415/
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania 2018
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Śląski też był abstrakcją. Od początku było wiadomo, że będzie to trasa halowa.
Ale plotka była, bo ja też słyszałem/czytałem (tylko nie pamiętam gdzie) o U2 właśnie w połączeniu ze Śląskim.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
"Także pozamiatane... wg naszych informacji zarówno PL jak i Czechy odpadły ze względu na zbyt dużą chciwość lokalnych promotorów... WHY NOT IN POLAND... 4 EVER!"
Za fp U2blog - ciekawe czy cokolwiek w tej plotce prawdy. Jeszcze wczoraj wrzucali zdjęcie spod hali w Gce, że są o tym przekonani
Za fp U2blog - ciekawe czy cokolwiek w tej plotce prawdy. Jeszcze wczoraj wrzucali zdjęcie spod hali w Gce, że są o tym przekonani
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Cytat-klucz "według naszych informacji"....proponuję, by się przestali kompromitować takimi stwierdzeniami. Szef hali w Gliwicach stwierdził w zamieszczonym powyżej linku, że nigdy nie miało tam być koncertu U2 i jest zdziwiony tymi plotkami.
-
paulek
- -#Lord of the flies

dla ścisłości nie szef hali a rzecznik prasowy Urzędu Miejskiego..... jednak jest różnica. Szkoda ze ich nie będzie w Gliwicach.ytat-klucz "według naszych informacji"....proponuję, by się przestali kompromitować takimi stwierdzeniami. Szef hali w Gliwicach stwierdził w zamieszczonym powyżej linku, że nigdy nie miało tam być koncertu U2 i jest zdziwiony tymi plotkami.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Szef hali czy rzecznik UM - czeski błąd z mej strony. Tak czy siak koncertu nigdy tam miało nie być.
UM nie ma nic wspólnego z planowaniem koncertów w hali, tym zajmuje się PWiK, UM może to firmować pod swoim logiem pewnie, ale nic nie wie o planach
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Wiecie, jak to leci: jakiś głupek rzuci: U2 w Gliwicach!, ktoś to weźmie za przeciek, zacznie przekazywać dalej i tak się potem kręci karuzela plotek. A potem zdziwienie że jednak nie xD ta o Gliwicach zatoczyła już takie kręgi że sam byłem bliższy uwierzeniu niż wątpieniu.
Trochę szkoda, bo bym sobie zobaczył to U2, a nie chce mi się na nich jechać do Berlina. LN pobookowało na ten rok mnóstwo dużych zespołów, ale akurat nie ten na który bym się przeszedł. Klasyk xD
Pozostaje współczuć ludziom, którzy specjalnie kupili płytę żeby mieć presale. Lipa.
Trochę szkoda, bo bym sobie zobaczył to U2, a nie chce mi się na nich jechać do Berlina. LN pobookowało na ten rok mnóstwo dużych zespołów, ale akurat nie ten na który bym się przeszedł. Klasyk xD
Pozostaje współczuć ludziom, którzy specjalnie kupili płytę żeby mieć presale. Lipa.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Z reguły jest tak, że urząd miasta wie o takich koncertach, gdyż jest to duży temat promocyjny dla miejscowości. Nie wierzę, że urząd miasta Gliwice nie wiedziałby nic o planowanym koncercie U2 w świeżo wybudowanej hali w tym mieście. Przypomnij sobie koncerty, które w Rybniku organizował Prestige MJM (G'n'R, Linkin Park, Bryan Adams, 30 Seconds To Mars) czy też koncerty na Stadionie w Lublinie (The Cranberries, Bob Geldof+Biohazard). Prezydenci obu miast wprost piali z zachwytu, że "nasze miasto jest super", że "gwiazd przyjeżdżają", blah, blah blah....
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Tyle, że w Rybniku UM sporo dokładał do imprezy, więc ciężko żeby nie wiedział. Tutaj niekoniecznie by tak było.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wina PiS-u! 
- Saimon1995
- -#Moderator

Słabo. Bardzo słabo. Zwłaszcza po obietnicach Bono, przedsprzedaży albumu itd... Nie zdziwię się, jeśli te informacje o tym, że organizator był za bardzo chciwy, się sprawdzą. No bo w sumie co mogło się nie udać? Jeśli flaga PL była na stronie U2 i był newsletter, w którym nasz kraj się pojawił, to znaczy że koncert był brany pod uwagę (ciężko, żeby nie był, zwłaszcza jak muzycy ostatni raz byli u nas w 2009), tylko się wysypał na samym końcu. Ja tak to odbieram.
Tak, U2 nas olało bo PiS rządzi XDDDDDDDDDDDDDDD (Tak będzie na TVN, poczekajcie do 19)
Btw. Wyobraźcie sobie scenę jak Wałęsa wychodzi na koncercie Watersa na "Confortably Numb" i śpiewa refren, przeskakując przez mur. XDDD
There is no pain you are receding ,
"Danusia, zobacz. Na scenie jestem!"
A distant ship, smoke on the horizon
"Jo żem som komune obalił!"
You are only coming through in waves...
etc.
Nie mogę się doczekać Gdańska.
Ostatnio zmieniony wt sty 16, 2018 12:42 pm przez zgo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zygo, co Ty Wickera nie znasz? 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zna, jak zły szeląg.
Chcecie wiedzieć jak było naprawdę?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mamo nie odkurzaj, Wicker pozamiatał

-
Deleted User 4876
Nie ma palenia... On taki jest.thorgal_30 pisze: ↑wt sty 16, 2018 1:05 pmMuszę poznać tego Człowieka!!! Palenie ma wyjątkowo dobre.....![]()