27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
W przypadku pierwszego koncertu odliczanie do soldoutu było już dość męczące. Jednak w przypadku drugiego koncertu informacja o sprzedaniu mniej więcej 1/3 biletów w ciągu pierwszego tygodnia sprzedaży jest godna uwagi. Widać, że sporo osób się nie załapało na pierwsze koncert + oczywiście maniacy, którzy pójdą na dwa od razu się rzucili na dodatkowe bilety. Jeżeli informacje o postępach sprzedaży nie pojawiają się ze zbyt dużą częstotliwością, to wnoszą ciekawe informacje do wątku. Mi samemu nie chciałoby się tego sprawdzać, a z drugiej strony fajnie się dowiedzieć jak idzie sprzedaż (sam zamierzam kupić bilet na drugi koncert na ostatnią chwilę).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Rozumiem, że info o sprzedaży 1/3 powstało z analizy rozłącznych pul sprzedażowych wszystkich podmiotów sprzedających bilety?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dokładnie. Jest dobrze, ja sądzę że w najgorszym razie te 12k się odliczy a to już sukces (18+12 daje 30k w sumie).
Myślę, że na 1 gig nie sprzedawali 18k
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Spokojnie... Drugi gi pewnie tyle osób nie przyciągnie, niemniej sądzę że do "nastu" dobijemy.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Panowie... Obserwuję ten temat od samego początku i jako świeżo zarejestrowany pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze.
Liczenie kropek przez RALFa to był jeden z ciekawszych wątków. Poza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie. Ba, jestem w stanie założyć się z każdym wątpiącym w to z osobna o dobre whisky.
Ktoś chętny?
Liczenie kropek przez RALFa to był jeden z ciekawszych wątków. Poza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie. Ba, jestem w stanie założyć się z każdym wątpiącym w to z osobna o dobre whisky.
Ktoś chętny?
Ralf ,nie przejmuj się i rób swoje -po pierwsze każda informacja się przydaje a dwa to forum żyje ,jak Cię nie było przez chwile to forum "siadło"
A co do tego ile ludzi przyjdzie na drugi gig to nie wiem ale na pewno LN zrobiło kalkulację i wyszło im ,że jest zapotrzebowanie na drugą datę i wyjdą na swoje.
A co do tego ile ludzi przyjdzie na drugi gig to nie wiem ale na pewno LN zrobiło kalkulację i wyszło im ,że jest zapotrzebowanie na drugą datę i wyjdą na swoje.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dzięki, robię swoje, nie chcesz -- nie czytasz - proste. Ja sam tego nie liczę, mam kumpla który pracuje w punkcie dystrybucyjnym, dużo mi to ułatwia.
A mnie tam stresowałeś odliczając ile zostało do sold outu pierwszego koncertu bo jeszcze nie miałem biletu
Co do drugiego, to jeśli naprawdę byłby sold out była by to mega sprawa, ale nawet te 20 tysięcy osób będzie w porządku
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Podpisuję się pod tym, dosłownie i w przenośni.johnny_o pisze: ↑pt sty 26, 2018 1:00 pmPoza byciem ciekawostką dla niektórych, wobec pewnego sold outu pierwszego gigu pełniło funkcję informacyjną przede wszystkim dla tych którzy jeszcze nie zdążyli kupić biletu. W przypadku drugiego moim zdaniem jest dokładnie tak samo, bo nie mam najmniejszych wątpliwości że również drugi koncert wyprzeda się w stu procentach. Nie wiem czy już w lutym, czy dopiero w dniu koncertu, a może na początku czerwca, ale sold out będzie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Liczenie spoko, ale jak się czyta posty typu "kiepskie wyniki frekwencji, koniec Maiden blisko..." a potem 5 postów dalej peany, że Maiden mocni jak nigdy...
Sold Out będzie na 100%. Nawet jak nie sprzedadzą "wszystkich" biletów, to i tak ogłoszą 
www.MetalSide.pl
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie. Nie będą mogli sobie pozwolić na ogłoszenie czegoś czego nie będzie. Będziemy bombardowani komunikatami o świetnej sprzedaży i ostatnich sztukach dopóki nie zejdą rzeczywiście wszystkie bilety. Na obu koncertach Tauron Arena będzie pękała w szwach i nie będzie trzeba do tego żadnych zabiegów typu wyłączenia części trybun. Prędzej musieliby dołożyć miejsca za sceną (wyobrażacie to sobie, Backstage View reklamowane jako coś super ekstra ekskluzywnego?!) i/lub dodrukować bilety na płytę na granicy bezpieczeństwa. Doskonale wiemy że pomysłowość Evil Nation nie zna granic, i przy każdym kolejnym koncercie możemy oczekiwać nieoczekiwanego. Jak nie ceny z kosmosu, to GC na 90% płyty, itd.
To jest nawet możliwe, he, he.Tak zupełnie realistycznie, ja liczę na 80% sprzedaży drugiego gigu (14000) to już będzie super.
Nikt nie spodziewa się chyba, że na drugim koncercie będzie wiatr hulał po hali? A policzysz bilety na płytę? Bo wiadomo, że sektory zejdą do koncertu. A na płycie będzie mniejszy/większy ścisk. A sold out zostanie ogłoszony ze względów marketingowych. Normalka.
Tak swoją drogą - większość narzeka i pluje na LN, a bilety kupują bez mrugnięcia okiem
www.MetalSide.pl
No z tego co koledzy pisali na temat Ozziego i GnR to jednak nie jak ciepłe bułeczki. Wychodzi, że Maiden to u nas mocniejsza nazwa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Czy wyprzeda się całkowicie, tego nie wiem. 9 dni po starcie sprzedaży i jednak tych biletów zostało jeszcze grubo. Jeśli nawet ostatecznie zejdzie te 65% to i tak będzie dobrze, dwie sztuki w Tauron pod rząd, do tego grupa opatrzona u nas do bólu, ogromna konkurencja. Ja bezpiecznie przewiduję minimum 10K, tego się trzymam i będę bardzo zadowolony.johnny_o pisze: ↑pt sty 26, 2018 1:00 pm Panowie... Obserwuję ten temat od samego początku i jako świeżo zarejestrowany pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze.
Ktoś chętny?
Może w końcu zrobią koszulkę eventową na Kraków...
Fajnie by było, może się pokuszą?