Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
No jak typ zainwestował niewiadomo ile w $$$, to nie ma się co dziwić, że jest jak jest 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Szczerze mówiąc to spodziewałem się wycofania Glenna. Bardzo do myślenia dał mi wrzucony na fb filmik z fragmentem utworu tytułowego, na którym Richie grał obie solówki, choć druga brzmiała ewidentnie jakby była napisana przez Tiptona. Założę się, że Richie nagrał wszystkie gitary na nową płytę, a Glenn ograniczył się do samego komponowania muzyki.
Ktoś o tym pisał, że na forum JP to rozkminili die-hard fani. Niestety kończy się pewna epoka...PanPrezes pisze: ↑pn lut 12, 2018 4:29 pm Szczerze mówiąc to spodziewałem się wycofania Glenna. Bardzo do myślenia dał mi wrzucony na fb filmik z fragmentem utworu tytułowego, na którym Richie grał obie solówki, choć druga brzmiała ewidentnie jakby była napisana przez Tiptona. Założę się, że Richie nagrał wszystkie gitary na nową płytę, a Glenn ograniczył się do samego komponowania muzyki.
www.MetalSide.pl
No forumowy Sardi zaraz po premierze singla dawał mi znać, że coś (ktoś) tu gitarowo nie gra. W kontekście całości to robi sens. Doatkowo Kusy pisał, że cała płyta jest autorstwa Richiego.
Niestety kłóci się to z tym, że rzekomo nagrywali na setę.
Niestety kłóci się to z tym, że rzekomo nagrywali na setę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
taa, będzie
cóż, wychodzi na to, że miałem rację, po samym LS rozkminiłem, że wszystkie gitary są nagrane przez Richiego, ale miałem nadzieję, że to tylko złudzenie, jednak niestety prawdopodobnie tak jest
mogli nagrywać na setę, nie zapominajmy, że w studio był pan Andy Sneap, który mógł grać partie rytmiczne
zresztą solówki i wokale raczej oddzielnie od podkładu, nawet jeśli mowimy o nagrywaniu na setę
będziemy tęsknić za Tobą Glenn
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Prawda, nie pomyślałem o tym Sneapie. W końcu za konsoletą tak czy inaczej stał jeszcze Allom. Ciekawi mnie, czy w booklecie pojawi się informacja na temat składu nagrywającego album, jeśli faktycznie tak to wyglądało. Dla przykładu, Accept w książeczkach zarzeka się, że Wolf Hoffman nagrywa tylko jedną partię gitar, a jak jest naprawdę - to wychodzi dopiero w wywiadach 
A nie pomyliło wam się z poprzednią płytą? To chyba ona była nagrywana na setkę, nie kojarzę, żeby przy okazji Firepower o tym mówili.
O ile się nie mylę, Hill tak mówił w Teraz Rocku.
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2018 5:25 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
A to możliwe, nie czytałem. W każdym razie jak dla mnie to niezbyt istotne kto finalnie nagrywał jakie partie, ale kto to wszystko wymyślił i nie wpłynie to na mój odbiór płyty. Glenn to największy mózg wśród wszystkich metalowych muzyków, a sprawność jego palców to sprawa trzeciorzędna.
Mam wrażenie, że nawet, jeśli to Faulkner komponował, a jeśli nie dostaniemy takiego infa, to się nie połapiemy w tym. To dość "plastyczny" muzyk i podejrzewam, że w komponowaniu potrafi się "wtopić" w dany styl. No wystarczy przypomnieć, że kilkanaście lat temu wesoło machał głową w zespole Lauren Harris, który jest z zupełnie innego świata, niż Priest.
No niby tak, ale już wtedy grał ze swoim charakterystycznym stylem, który jakoś bardzo się nie zmienił. Chyba po prostu pasuje do wielu odmian rockowej muzyki.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

https://www.facebook.com/TheQuietus/vid ... 000064850/
Glenn wystapi goscinnie (bez zapowiedzi) na kilku koncertach na trasie i zagra proste numery typu Breaking The Law czy Living After Midnight.
Priest poki co nie planuja emerytury... Angus/DC pt. 2?
Glenn wystapi goscinnie (bez zapowiedzi) na kilku koncertach na trasie i zagra proste numery typu Breaking The Law czy Living After Midnight.
Brawo - niezła rozkmina. Na płycie nie robi mi to różnicy kto nagrywał... niestety koncertowo to już nie będzie to...
www.MetalSide.pl
Ktoś musi gościa w łysinę trzepnąć. Mam wrażenie, że Firepower będzie dobrą płytą i tym samym niezłą okazją na pożegnanie. Tym bardziej przy tej historii z Glennem pasowałoby już kończyć.WICKER MAN pisze: ↑pn lut 12, 2018 7:15 pm https://www.facebook.com/TheQuietus/vid ... 000064850/
Jedynym plusem tej sytuacji ze Sneapem będzie prawdopodobnie mocna setlista. Nie muszą się już gitarowo ograniczać, więc może być ogień.
Cokolwiek nie zaszło między zespołem, a KK - teraz jest dobra chwila na pojednanie. Jeśli faktycznie myślą o graniu dalej pod szyldem Judas Priest, to Downing powinien wrócić na swoje miejsce. Zespół powinien mieć chociaż jeden z dwóch elementów legendarnego duetu.
-
on_the_run
- -#Trooper

A co się działo w Graspop?Schizoid pisze: ↑pn lut 12, 2018 10:32 am Jeśli myślą o kontynuowaniu kariery, to Richie powinien wejść na miejsce Glenna, a na swoje stare wrócić Downing. Przykro mi, ale pomimo tego, że sam mimo wszystko poszedłbym na 10 koncertów bez Glenna, to jest już czas na prawdziwe pożegnanie.
W obliczu tego wszystkiego wiele staje się łatwiejsze do zrozumienia. Epitaph ogłoszono, kiedy Glenn myślał, że już sobie nie poradzi. Jak zobaczył, że jednak daje radę, to stwierdził, że kilka lat jeszcze pogra. Downing pewnie po prostu ratował się z jak mu się wtedy wydawało tonącego okrętu. Miał ku temu powody, ten nieszczęsny Graspop 2008 wszyscy pamiętamy.
O 12:30 czasu GTM (u nas jak podpowiada mi internet to 13:30) będzie video czat z Halfordem i Tiptonem, pewnie dowiemy się czegoś więcej.
Kilka postów po tym, który zacytowałeś opisałem wspomnianą sytuację z 2008 
-
Deleted User 2259
-
on_the_run
- -#Trooper

Dzięki, znalazłem, za szybko posta puściłem, nie wiedząc że ktoś już pytał.
EDIT:
Tipton dla HP to jak Harris dla IM, lider, główny mózg i już. Są instrumentaliści, którzy dla swoich kapel są bardziej kluczowi niż wokaliści. Slayer bez Jeffa to prosta punkowa napierdalanka, bo to Jeff pisał najbardziej imponujące numery, King po prostu był lepszym rzemieślnikiem.
I choćby z tego tytułu już nie powinni nagrywać kolejnych albumów. Nawet, jeśli Firepower skomponowane podobno przez Rycha okaże się być najlepszym krążkiem od czasów Painkillera, nie powinni ich dalej nagrywać.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jak dla mnie fatalna wiadomość. Mam tylko nadzieję, ze nie pokusi ich czasem o nabór nowego gitarzysty, który będzie z nimi nagrywał płyty i jeździł w trasy.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.