17,18/02/2018 - Steven Wilson - Zabrze / Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: 17,18/02/2018 - Steven Wilson - Zabrze / Poznań
Ja nie lubię, ale spoko, rozumiem - fotkę strzelić normalna rzecz. Ale jak ktoś zamiast się bawić, przeżywać, czy cokolwiek tam się lubi robić na koncercie... stoi jak drągal i swoim gówienkiem megapikselowym lub przemyconym "pro" sprzętem z nabożną czcią filmuje całe kawałki żeby potem wrzucić je na youtube dla całych 13 zainteresowanych (bądź nie wrzucić wcale i tylko zamęczać znajomych
- jeszcze "lepiej"), to... to dobrze, że są artyści, którzy biorą na siebie wychowywanie widowni.
Niestety muszę sprzedać bilety na ten gig
Kupiłem za 180 zł, mogę sprzedać taniej.
Myślę, że mogę je również sprzedać pojedynczo.
Z góry dzięki.
Kupiłem za 180 zł, mogę sprzedać taniej.
Myślę, że mogę je również sprzedać pojedynczo.
Z góry dzięki.
-
Deleted User 4876
Panowie i Panie nie zastanawiajcie sie ani sekundy i odkupcie ten bilet...wlasnie wrocilem z koncertu w Wiedniu....ponad 2 i pol godziny ekstazy muzycznej...po prostu brak mi slow aby opisac ten gig. A wybieralem sie znajac jedynie pobieznie dorobek Pana W. Eh..petarda i tyle.
Wow, to czekam w takim razie na niedzielę
Mam miejsce w 1 rzędzie \m/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

-
Francois I
- -#Prisoner

W lipcu będzie kolejny koncert we Wrocławiu, ogłoszenie w tym tygodniu.
-
Francois I
- -#Prisoner

Hala Stulecia
-
Deleted User 4876
ooo to ciekawa lokalizacja. ciekawe czy znowu siedzące na płycie. Ja teraz byłem na klubowym w Wiedniu to stojące... 5 minut przed otwarciem bram dotarłem i 3 rząd...a jak siedzące to zaś trzeba kupić bilet od razu, aby mieć w miarę bliską miejscówkę.
-
paulek
- -#Lord of the flies

to oczywiście niejako codzienny przykład na pożal się Boże recenzentów, którzy jadą po koncercie bo artysta nie zagrał ich ulubionych kawałków. Stare jak świat...Coś słabiutko było....http://muzyka.onet.pl/koncerty/steven-w ... cja/8lkcfz
Ja k dla mnie a byłem na koncertach solowych Stevena na każdej trasie jaką w Polsce grał oraz na koncertach Porków koncert był bardzo dobry. Jedyny zarzut to taki że ciut za głośny (pisze o Zabrzu). Dobór utworów - moim zdaniem fantastyczny, a wersje koncertowe utworów PT dużo ostrzej brzmiące. Nie był to rzecz jasna jego najlepszy w Polsce koncert ale w skali od0 do 10 spokojne 8,5, a nawet 9/10.
A panu który pewnie chciałby posłuchać innych - swoich ulubionych - kawałków sugeruję odpalenie cd albo dvd.
pozdR
Koncert w Poznaniu swietny jak zwykle
Nawet W. Hoffmanna z Turbo mozna bylo spotkać
Na zywo material z nowej plyty bardzo zyskuje. People who eat darkness brzmi swietnie. Same asylum as before do ktorego nie bylem przekonany w polaczeniu z fajnym teledyskiem tez mi sie spodobalo. Nawet ten dyskotekowy numer az tak nie mierzil jak myslalem, ludzie plasali pod sceną az miło
Mimo "zakazu" mam killa zdjęć, no i udało się złapać dwie kostki 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.paulek pisze: ↑pn lut 19, 2018 4:28 pmto oczywiście niejako codzienny przykład na pożal się Boże recenzentów, którzy jadą po koncercie bo artysta nie zagrał ich ulubionych kawałków. Stare jak świat...Coś słabiutko było....http://muzyka.onet.pl/koncerty/steven-w ... cja/8lkcfz
Ja k dla mnie a byłem na koncertach solowych Stevena na każdej trasie jaką w Polsce grał oraz na koncertach Porków koncert był bardzo dobry. Jedyny zarzut to taki że ciut za głośny (pisze o Zabrzu). Dobór utworów - moim zdaniem fantastyczny, a wersje koncertowe utworów PT dużo ostrzej brzmiące. Nie był to rzecz jasna jego najlepszy w Polsce koncert ale w skali od0 do 10 spokojne 8,5, a nawet 9/10.
A panu który pewnie chciałby posłuchać innych - swoich ulubionych - kawałków sugeruję odpalenie cd albo dvd.
pozdR
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Jakby był w Warszawie, to by był lepszy, co?GrzegorzCantara pisze: ↑pn lut 19, 2018 6:15 pm Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.
-
paulek
- -#Lord of the flies

dałeś linka do recenzji z koncertu w Zabrzu, ja również pisze o koncercie w Zabrzu a Ty walisz o odczuciach ludzi z Poznania..... ktoś wyżej słusznie zauważył, be bo nie w stolycy...Akurat to jest subiektywna ocena recenzenta. Sam napisałeś "jak dla Ciebie". A ja z kolei słyszałem też opinie od innych osób, nie tylko "Pożal się Boże recenzenta", że koncert w Poznaniu był słaby, lub w najlepszym przypadku w miarę dobry.
odczucia z koncertu w Poznaniu...
Dziękuję Rock Serwis za Stevena w PL. W Poznaniu było bosko !!! Czy głośno ?? Ooo tak, w końcu to koncert rockowy !!! Jak się idzie na basen to się nie narzeka że jest mokro :p Repertuar - dla mnie rewelka. SW w wersji POP - a dlaczego nie, przynajmniej wszyscy wstali i się poruszali"TelefonoVideoJanuszy" trochę było, a jakże - to już taka smutna norma.
Pozdrawiam wszystkich dobrze bawiących się wczoraj na koncercie w Poznaniu !!! Do zobaczenia następną razą
Wilson FENOMENALNY. Atmosfera, wykonanie, podejście do muzyki i koncertowania. Nowa płyta dobrze wypadła na żywo, w szczególności, o dziwo, bo bałem się tego, Pariah i People who eat, ale od Hand cannot erase moim zdaniem trochę odstaje. Kawałki Porcupine bardzo mocne, Raven na koniec coś pięknego.
Jedna zmiana w setliście, pod koniec cover Prince'a.
Będziecie mieli okazję pójść na jego koncert, nie wahajcie się ani chwili.
Tak jak wspomniałem, koncert w Poznaniu bardzo fajny. Co prawda osobiście bardziej podobał mi się koncert sprzed 2 lat, ale to pewnie ze wzgledu na fakt, że znacznie bardziej podobała mi się płyta "Hand Cannot Erase" która była wtedy grana w całości. Poza tym forma zespołu, zaangażowanie etc na najwyższym poziomie. Z 15 minutowa przerwą otrzymaliśmy niemal 3h show na bardzo wysokim poziomie. Mimo "zakazu" zrobiłem kilka fotek
Zresztą Wilson dobitnie podkreślił, że chodzi mu o zakaz nagrywania i zaśmiecania jutuba, a zrobienie kilku szybkich zdjęć mu nie przeszkadza
No więc kilka fotek:

Ze Stevem

Fanty
Ogólnie wrażenia pozytywne. Jeśli Wilson odwiedzi Poznań to zawsze chętnie wpadnę

Ze Stevem

Fanty
Ogólnie wrażenia pozytywne. Jeśli Wilson odwiedzi Poznań to zawsze chętnie wpadnę
-
Deleted User 4876
Te Kostki to Steven rzucał? Bo w Wiedniu to akurat ani pół sztuki nie cisnął w publikę, a jedynie basista po gigu 6 rzucił w publikę z tego co naliczyłem, no ale metra zabrakło 
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Jeszcze jedna recenzja z Poznania: https://www.cantaramusic.pl/news.php?ac ... s&id=11966
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jeżeli nawet na forum fanów porcupine tree CFO gdzie hejt na Wilsona leje się non stop od wielu lat jest całkiem sporo pozytywnych ocen tych koncertów ( i Zabrza i Poznania) o dla mnie jest jedynie potwierdzeniem że koncert y były na poziomie...
12.07 Hala Stulecia
-
Deleted User 4876
sprzedaż już w poniedziałek.... płyta pewnie znowu siedząca... eh hajs przyblokowany na Stonsów...jak żyć Panie Premierze?