27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Dolne sektory, raczej dalej od sceny. Jeszcze trochę tych biletów zostało.
-
Deleted User 2259
A ile wszystkich biletów na drugi gig zostało?
Jakieś 40% (z moich danych). Dużo na płytę poszło.
Jest koniec lutego, zatem czas na kilka podsumowań. Jak na pięć tygodni po wprowadzeniu biletów na rynek, sprzedaż wygląda optymistycznie. Według moich źródeł (wspominałem wielokrotnie) na koronę zostało około 3800 biletów i około 3500 na płytę. Sprzedaż całkowita oscyluje wokół 60%. Bilety schodzą wolno, niemniej nie ma się czemu dziwić przy takiej ilości koncertów zabookowanych na okres wakacyjny.
Inna sprawa to polityka promocyjna LN a właściwie jej brak. Prędzej zobaczyć można afisze Watersa, Hollywood Vampires czy Impactu niż Maiden! W centrum kraju te billboardy z koncertami 27/28 można policzyć - innymi słowy: standard. LN widocznie liczy na co najwyżej 80% zbyt i przyjmuje, iż "samo się sprzeda". Warto więcej powiedzieć o supporcie, zabookowali Tremonto na dwie daty, by za moment dołożyć ich samodzielny koncert klubowy w Wawie... Cóż, raczej potencjalnych nabywców biletów na Maiden, Tremonti do zakupu nie zmobilizuje. Co innego Anthrax, Slayer, Ghost, Avenged Sevenfold itd. No ale po co dzielić się forsą. Cóż, taka to polityka.
Prawdopodobnie będziemy mieli jeden koncert wyprzedany pod sufit i drugi sprzedany w 70 - 80%. Nie jest źle, ale można to było lepiej zorganizować. Wszystko można, jak się chce.
Inna sprawa to polityka promocyjna LN a właściwie jej brak. Prędzej zobaczyć można afisze Watersa, Hollywood Vampires czy Impactu niż Maiden! W centrum kraju te billboardy z koncertami 27/28 można policzyć - innymi słowy: standard. LN widocznie liczy na co najwyżej 80% zbyt i przyjmuje, iż "samo się sprzeda". Warto więcej powiedzieć o supporcie, zabookowali Tremonto na dwie daty, by za moment dołożyć ich samodzielny koncert klubowy w Wawie... Cóż, raczej potencjalnych nabywców biletów na Maiden, Tremonti do zakupu nie zmobilizuje. Co innego Anthrax, Slayer, Ghost, Avenged Sevenfold itd. No ale po co dzielić się forsą. Cóż, taka to polityka.
Prawdopodobnie będziemy mieli jeden koncert wyprzedany pod sufit i drugi sprzedany w 70 - 80%. Nie jest źle, ale można to było lepiej zorganizować. Wszystko można, jak się chce.
E tam... w 5 tygodni poszło 60%, to teraz w 5 miesięcy zejdzie tylko 10%? Jak to policzyłeś?
LN nie robi wielkiej promocji, bo widzą, że drug koncert też się sprzeda. Oni mają inne koncerty, które muszą ostro popromować
www.MetalSide.pl
Sądzę, że teraz mocno spadnie zainteresowanie - to się w marketingu nazywa trendem sprzedażowym. Właśnie ze względu na lansowanie sprzedaży innych koncertów. Niemniej - obym się mylił. Zobaczymy, jak będzie mapka wyglądała z początkiem maja? Przeczekam dwa miesiące z podliczaniem. Dla zainteresowanych - dolne trybuny we większości poszły świetnie i teraz zostało tam jakieś 630 biletów. Spóźnialskim radziłbym się decydować.
Sam znam minimum 20 osób, które zapewne pojadą na gig, a biletu jeszcze nie mają.
Będzie sold out trybun i płyta napchana na maxa.
Będzie sold out trybun i płyta napchana na maxa.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Np. ja
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
LN musi promować gunsów bo idą poniżej oczekiwań
Sam żałuję, że od razu bilet kupiłem...
-
Deleted User 4876
W tym wypadku - tak, jak Scorpions 29 po Maiden, choć to nie do końca ta sama publika. Ja sądzę, że w najgorszym wypadku drugi gig to będzie 75 i również liczę na to, że od czerwca sprzedaż ruszy z kopytka.
- Saimon1995
- -#Moderator

Spokojnie, jeszcze jest sporo czasu. Być może nie będzie "sold outu", ale spokojnie 80-90% zamelduje się drugiego dnia w Tauron Arenie. Odnośnie Scorpionsów i innych "sytuacji stykowych" - jeśli ktoś chce bardzo zobaczyć obie kapele, to je zobaczy.
I nie ma - moim zdaniem - to żadnego wpływu na sprzedaż biletów.
I ja
Trzeba by w koncu kupic i podnieść sprzedaz
Chyba, ze czekamy do lipca
Jest ryzyko, ale mysle ze koncert w 100% sie nie wyprzeda
Ja czekam do czerwca. Jak wrócę z Tallina, to zdecyduję ostatecznie (tzn. ja jestem zdecydowany, ale żona musi określić czy idzie ze mną czy będzie zwiedzać Kraków
)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie ogłoszą sold-out przed dniem koncertu, ale myślę, że pójdzie więcej biletów na sobotę niż na piątek
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To już ludzie na dachu będą siedzieć, ale - ja też jestem dobrej myśli, zaobserwowałem przez te wszystkie lata, iż Maiden bardzo często dużą część biletów sprzedaje dopiero na kilka tygodni przed imprezami i to wszędzie. Np.tak było z koncertami w 2017 np. drugi Brooklin.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jest jeszcze coś takiego, jak over - sold, w Polsce na bank.