08/07/2018 - The Rolling Stones - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 08/07/2018 - The Rolling Stones - Warszawa
Uff to dla mnie po ptokach, chyba że dodadzą koncert w Wawie kolejnego dnia.
Nigdzie już nie ma stojących. Troche trybuny na Berlin i Stuttgard zostało ale spokojnie, bo dopiero do "normalnej" sprzedaży mają trafićInvader pisze: ↑czw mar 01, 2018 3:48 pmGrubo, ciekawe jak z pozostałymi gigami na trasieWICKER MAN pisze: ↑czw mar 01, 2018 3:24 pm Z wyjatkiem pakietow VIP koncert jest juz SOLD OUT. Jutro do sprzedazy wejdzie jeszcze tylko limitowana pula biletow w punktach stacjonarnych (Empik, Media Markt, Saturn).![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie mogliby zagrać jakieś open aira na Bemowie na 100+ tysi? 
-
Deleted User 4876
Szybko poszło
I pomyśleć, że rozważałem na początku zakup biletów dopiero jutro w Empiku 
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Deleted User 4876
i ten hejt na eventim na fejsie
Ludzie myśleli, że na ten koncert to jedynie Polacy się wybiorą czy ki uj. Pół Skandynawii na bank atakowało, dla Radzieckich też to jakaś opcja jest.
Oj językowa wieża babel na bank się szykuje 
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

To ewidentnie świadczy o tym, że bilety na koncert były... za tanie.WICKER MAN pisze: ↑czw mar 01, 2018 3:24 pm Z wyjatkiem pakietow VIP koncert jest juz SOLD OUT. Jutro do sprzedazy wejdzie jeszcze tylko limitowana pula biletow w punktach stacjonarnych (Empik, Media Markt, Saturn).
Eventim widząc taką sytuację - następnym razem podniesie jeszcze bardziej poprzeczkę.
Ja już wolę nie iść na koncert niż dawać się kroić przez eventim.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Eventim nie ustalał cen. Pretensje do organizatorathekingcrimson pisze: ↑czw mar 01, 2018 5:44 pmTo ewidentnie świadczy o tym, że bilety na koncert były... za tanie.WICKER MAN pisze: ↑czw mar 01, 2018 3:24 pm Z wyjatkiem pakietow VIP koncert jest juz SOLD OUT. Jutro do sprzedazy wejdzie jeszcze tylko limitowana pula biletow w punktach stacjonarnych (Empik, Media Markt, Saturn).
Eventim widząc taką sytuację - następnym razem podniesie jeszcze bardziej poprzeczkę.
Ja już wolę nie iść na koncert niż dawać się kroić przez eventim.![]()
Konkretnie do Darka MaciborkaShedao Shai pisze: ↑czw mar 01, 2018 5:47 pmEventim nie ustalał cen. Pretensje do organizatorathekingcrimson pisze: ↑czw mar 01, 2018 5:44 pmTo ewidentnie świadczy o tym, że bilety na koncert były... za tanie.WICKER MAN pisze: ↑czw mar 01, 2018 3:24 pm Z wyjatkiem pakietow VIP koncert jest juz SOLD OUT. Jutro do sprzedazy wejdzie jeszcze tylko limitowana pula biletow w punktach stacjonarnych (Empik, Media Markt, Saturn).
Ja już wolę nie iść na koncert niż dawać się kroić przez eventim.![]()
![]()
Chciałbym usłyszeć jak ktoś wkurzony dzwoni do radio na żywo i wrzuca mu "Darek Ty c*ju Ty!" XD
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Niewykluczone, że to może być w ogóle ostatni koncert RS w historii lub ostatni show na ostatniej trasie RS z możliwością grania przez nich np.pojedynczych występów. Oto cytat z wczorajszego wywiadu Charliego Wattsa w "The Guardian":
Watts said he had no idea if the current “No Filter” tour would be the last. “For me, I would like to be standing on Sunday 8 July at the end of the show in Warsaw. That’s as far as I can see.”
Watts said he had no idea if the current “No Filter” tour would be the last. “For me, I would like to be standing on Sunday 8 July at the end of the show in Warsaw. That’s as far as I can see.”
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ok. 17 bilety były jeszcze do kupienia w Empiku, typek obok mnie kupował dwie sztuki, ale niestety nie wiem na jaki sektor...
Szybki sold-out, ale to było wiadomo od samego początku. Jak wspomniał thorgal przecież będzie masa ludzi z zagranicy. Koncerty w PL nie są tylko dla nas, rynek jest szerszy niż się niektórym wydaje. Wystarczyło śledzić to co sie działo na IORR jak ludzie z Europy szykowali się na atak na Wawe 
Jestem ciekawy po ile te bilety będą chodziły w drugim obiegu.
Jestem ciekawy po ile te bilety będą chodziły w drugim obiegu.
https://www.last.fm/user/kamooo
To może być największa niespodzianka związana z koncertem
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Naprawdę was posrało płacić tyle hajsu za koncert. Potem się dziwicie ze live nation też podnosi ceny i wyzywacie ich od pedałow, debili itp.
Najtańszy pakiet vip z biletem na płyte kosztuje 875 zeta. Więc pewnie druga ręka od 800. Albo będzie tak.jak z Gilmorem bilet za 100 a za 2000 gonili.
Dokładnie, ja jednak za to muzeum rock 'n rolla (bo czy to jest współcześnie rozumiany rock??) nie dałbym 1000 PLN, nie dlatego że mnie nie stać, tylko dlatego, że wolałbym wyasygnować tę kwotę na zupełnie coś innego. Zastanawiałem się kiedyś ile bym mógł dać za opcję meet & greet z IM, wiedząc że już raczej to końcowy etap działalności sekstetu? Zatrzymałem się na 10000, za koncert BS max dałbym 1000 PLN, za inne interesujące mnie występy od 150 do 3000 (oryginalny Pink Floyd). Jednak 1000 PLN za Stonsów chyba bym nie dał...
-
Deleted User 4876
no dla mnie póki co graniczne było te 250 eur za PIT w tamtym roku, ale kur..de nie dam 465 eur.. nie ma takiej fuckin opcji. Tyle mogę dać za Zeppelinów w hali jeśli zrobią powtórkę z Celbration Day
Znam realia, Legenda - Legendą - ale to jest wręcz obraźliwe dla człowieka, dla fana, aby tyle oczekiwać za bilet. Wiadomo, że to nie zespoły dyktują ceny a promotorzy, ale nie miejmy złudzeń, jakby się zespół uparł to mógłby te ceny "urealnić" bo inaczej nie zagra. Dziwnym trafem stawki na U2 na płytę od lat utrzymują się na zbliżonym poziomie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jest różnica.
Tutaj cenę dyktuja Stonesi. W zeszłym roku byłem w Sztokholmie, bilety kosztowały 600zł za płytę, a jeszcze był Golden i PIT.
LN jak robi koncert, to często ma najdroższe bilety na całej trasie. Maiden w Krakowie 300zł za płytę, w Lizbonie 50 euro. W Finlandii 90 euro, ale nie ma Early Entry, które jest na koncertach LN. Widzisz roznice?
Cenę to dyktuje jednak organizator. Stonesi to biorą co ich i do domu... znaczy hotelu. Zobacz, że na Stonesach też są takie różnice - Francja (poprzednio Paryż, teraz Marsylia) pit poniżej 300euro, Hamburg - pit po 800 euro, Warszawa 2000 zł (przyjmijmy 460 euro).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen