Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: RALF »

Nie, mam dojścia w SONY.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wybranie Sneapa na zastępstwo to wynik zaistnienia nagłej sytuacji. Chcieli szybko to wszystko poukładać, wzięli kogoś, kto zna nowy materiał i nie będzie oponował przeciwko wykonywaniu go podczas koncertów.
Czy Downing miałby problem z numerami z Firepower i ROS? Techniczny pewnie nie, ale nie wiadomo, czy pozwoliłoby mu na to ego. A to trasa albumowa i wiadomo, że nowe kawałki muszą być na koncertach.
K.K. wypiął się na zespół w bardzo słabym momencie. Jakie były tego powody? Do końca się nie dowiemy, myślę jednak, że na pewno to była suma wielu czynników. Niemniej jednak, odszedł przed bardzo dużą trasą. Szczerze? Nie dziwię się, jeśli już go nie chcą. To, co zrobił, nie było w porządku wobec zespołu i fanów.
W 2019 będzie 50-lecie zespołu. Wtedy naprawdę chciałbym zobaczyć Priest na scenie w składzie Halford, Faulkner, Hill, Travis, Downing. To dobra okazja na powrót Downinga, ale wymaga odpowiednich przygotowań, na które obecnie nie było czasu.
Downing jest pewnie nieco rozgoryczony. W sumie nic dziwnego. Golf mu się posypał, a kasa by się przydała. Judasi to nie Stonesi, nie dostają bańki na łebek za koncert, ale z biedy raczej nie głodują. Tymczasem z hajsu nici.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cóż, dla mnie JP bez Tipton'a to już nie to - mówię o składzie koncertowym.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trudno się nie zgodzić, że brakuje bardzo ważnego elementu. W końcu to ten człowiek jest odpowiedzialny za metalową ewolucję kapeli i chociaż jak pewnie większość, najbardziej lubię Roba, to Glenn zawsze był moim idolem. Jego czerwone spodnie to jedna z pierwszych rzeczy związanych z JP, jakie kojarzę :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Najgorzej, że tyle lat grali ze sobą a teraz tego typu przepychanki - po co to wszystko. Chyba Downing nie może sobie wybaczyć przedwczesnego odejścia na emeryturę, tudzież - pogodzić się z faktem, że jednak "nie jestem niezastąpiony". Wstyd!
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

RALF pisze: wt lut 27, 2018 3:54 pm Ależ nawet teraz w USA, Australii, Japonii, UK i paru innych miejscach grają małe i średnie sale. Sale duże/wielkie często bywają wypełnione w 30 - 50 dlatego często grają jako special guest np. Ozzyego, Scorpions czy Avenged Sevenfold (sic!). Niestety rynek jest nieubłagany. Cóż, mnie jako fana serce boli - natomiast, mogę powiedzieć iż nowy album jest świetny.
Serio grali support przed Scorpionsami (sic!)?

Dla mnie śmiech na sali i ubieranie deprecjacji w ładne słowa z tym określaniem supportu jako "special first".
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wychodzi na jedno: grają przed gwiazdą wieczoru.

Rano powinien wjechać singiel Never The Heroes.

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie - maja lepsze notowania na danym rynku - są gwiazdą, proste.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Never The Heroes słabsze od poprzedniego singla, ale ten Halford...W zwrotkach ma barwę jak sprzed lat. Wspaniale się tego słucha.
Został już tylko tydzień :)

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Świetny, choć spokojniejszy kawałek, ale za to klimat super. Nie mogę się doczekać płyty, z drugiej strony aż żal, że już 3 utwory znamy :wink:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Przesłuchałem tytułowy Firepower, drugi co się pojawił a pozostałych numerów nie ruszam. Czekam na 9 marca !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Polecam komentarz wieloletniego przyjaciela zespolu, Eddiego Trunka, ktory uczciwie mowi jak odebral decyzje o ruszeniu w trase bez Glenna i o nieskorzystaniu z okazji do powrotu KK´a.

https://www.youtube.com/watch?v=2aDV8BsgcFc
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Słyszałem już nowy album w całości, b. dobry, dźwięk - super. Teraz pewnie wielu ze mną się nie zgodzi, bowiem włożę w mrowisko solidnego kija, niemniej szereg solówek brzmi nie-Glennowo... Już sam nie wiem, może większość nagrał Faulcner albo i Sneap im pomógł? Może jednak Downing ma trochę racji? Tak czy inaczej, dla mnie koncertowo JP bez Downinga i Tiptona na estradzie, to trochę jak Maiden z zamiennikami Smitha i Murraya :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Judasi tymi trzema zapowiedziami muzycznymi narobili wielkiego smaka. Już nie mogę doczekać się premiery. Odliczanie końcowe rozpoczęte. ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dobry numer. Wszystkie trzy mi się podobały. Z niecierpliwością czekam na cały album.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

barsiarz pisze: pt mar 02, 2018 8:19 am Świetny, choć spokojniejszy kawałek, ale za to klimat super. Nie mogę się doczekać płyty, z drugiej strony aż żal, że już 3 utwory znamy :wink:
Zostaje jeszcze 11 ;) Więcej utworów już raczej nie wypuszczą, Halford w wywiadze sprzed 2 tygodni mówił o jednym lub dwóch utworach przed premierą płyty, ale biorąc pod uwagę, że został już równo tydzień...Nie widzi mi się to. Według mnie przesadzają z tymi teaserami na FB, bo tak ujawnili po fragmencie chyba każdego utworu z wyjątkiem Guardians (które i tak jest tylko intrem), Lone Wolf i Sea Of Red. Niby można nie klikać, ale w moim przypadku ciekawość zawsze wygrywa :P

Nie wiem, czy nie bardziej od płyty interesuje mnie setlista. Bardzo prawdopodobne, że dostaniemy inną, niż USA (więcej nowości). 2 pierwsze single to raczej oczywisty wybór, ale mają też dużo perełek, które przydałoby się odświeżyć. Ja liczę na jakieś 2 nieoczywiste numery, niegrane od dawna albo w ogóle.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Pewnie w piątek udostępnią całą płytę na YT, podobnie jak miało to miejsce w przypadku Redeemera. W dzisiejszych czasach nie zaszkodzi to raczej sprzedaży. Jest na co czekać, bo wszystkie 3 numery świetne, pewnie najpóźniej we wtorek reszta wypłynie do internetów i wszystko będzie jasne.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Never The Heroes najlepsze z dotychczasowych singli. Przebojowy refren, fajny klimat, może fajnie brzmieć na żywo.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wrzucili na swój kanał na YT kolejny utwór, który nie jest z nowej płyty - Angel.
IMO to zapowiedzi tego, co znajdzie się w setliście. Myślę, że odpuszczą sobie Beyond The Realms Of Death z wiadomych powodów, a ballada musi być. Nie mają zbyt wiele utworów z tej kategorii, które pasują na koncerty, więc Angel to całkiem logiczny wybór. Tym bardziej, że odpowiada temu, co Faulkner mówił w wywiadzie na temat setu.
Po FB krążył jakiś przeciek, ale dla mnie za wcześnie na jakieś sensacje. Według niego grać mieliby Delivering The Goods, natomiast z setlisty wypadłoby Metal Gods i Hell Bent For Leather. To bardzo mało prawdopodobne, niemniej w 2005 zdarzało się, że zamiast tych numerów grano odpowiednio Solar Angels i Desert Plains.
Jeszcze niech Painkillera sobie odpuszczą, musi być miejsce na Out In The Cold :D
Wszystkiego dowiemy się już 13 marca.

ODPOWIEDZ