27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Czyli większa część obiektu została sprzedana. Do koncertu zostało 4 miesiące więc myślę że nie będzie źle.
Poza tym w 2000 roku to jeszcze trochę płyt się sprzedawało, od tego czasu sprzedaż płyt wszystkim mocno spadła, wiadomym jest więc, że artyści "odbijają" to sobie na sprzedaży biletów na koncerty.pz pisze: ↑pn mar 12, 2018 10:42 am
Tylko Maiden w 2000 to była popularność na poziomie Torwaru / Spodka. Teraz są jednak dużo większą gwiazdą. Ale pamiętam, że na koncert Stonesów (ten, który się nie odbył) miałem bilety za 200zł. W każdym razie dysproporcja między tymi największymi a małymi się zwiększyła, czyli niestety zgodnie z zasadami ekonomii.
Większa część - czyli ponad 60% - sprzedana. Teraz bardzo dużo zależy od LN, powinni z czasem bardziej popromować imprezę.
Z nową datą?
W centrum - oprócz paru, nic nie ma.
W centrum - oprócz paru, nic nie ma.
U mnie (Warszawa, mała uliczka, ale stanowiąca dodatkowy dojazd do centrum handlowego) od dłuższego czasu wisi coś takiego:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 1499
W Szczecinie wiszą z piątkową datą i to dosłownie kilka sztuk.
To fajnie, w końcu organizator od czegoś jest - prawda.
Oni to wiedzą
IM jest gwiazdą światowego formatu, wyprzedają hale i stadiony. Turbo gra w klubach. Niestety ci drudzy nie mogą podnieść cen biletów (i więcej zarobić), bo fani nie przyjdą na koncert przy wejściówce rzędu 80 zł. Zaraz by było, że złodzieje i oszukujo
A im mniejsze zespoły tym jest jeszcze gorzej. Granie za bramkę i modły, żeby był zwrot za paliwo. Niestety.
www.MetalSide.pl
Raczej modły, żeby starczyło na piwo do tego grania, bo na zwrot za paliwo to niestety większość nie ma szans. Ja nie mówię, że mają od razu brać 80 czy 100 za występ, ale 50 to by mogli (przejrzałem bilety na koncerty polskich zespołów z 2017 - przekroczenie 35zł to rzadkość). A potem narzekanie, że nie ma młodych zespołów. No niestety jak cały tydzień zasuwają w korpo, żeby zarobić na życie i swoją pasję, to muszą mieć naprawdę sporo zaparcia, żeby spotykać się na regularnych próbach i grać w weekendy trasy po Polsce, a bez tego ciężko oczekiwać, że będą się rozwijali.
Natomiast LN raczej nie musi specjalnie promować drugiego koncertu. IM sprzeda się samo.
Natomiast LN raczej nie musi specjalnie promować drugiego koncertu. IM sprzeda się samo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Trochę tych koncertów już mam za sobą i niestety ale to jest prawda. Bardzo smutna. Bilet 20 zł i trzy kapele. Norma.pz pisze: ↑pn mar 12, 2018 4:52 pm Raczej modły, żeby starczyło na piwo do tego grania, bo na zwrot za paliwo to niestety większość nie ma szans. Ja nie mówię, że mają od razu brać 80 czy 100 za występ, ale 50 to by mogli (przejrzałem bilety na koncerty polskich zespołów z 2017 - przekroczenie 35zł to rzadkość). A potem narzekanie, że nie ma młodych zespołów. No niestety jak cały tydzień zasuwają w korpo, żeby zarobić na życie i swoją pasję, to muszą mieć naprawdę sporo zaparcia, żeby spotykać się na regularnych próbach i grać w weekendy trasy po Polsce, a bez tego ciężko oczekiwać, że będą się rozwijali
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4783
dziś na Bemowie zobaczyłem billboard promujący obydwa gigi w Krakowie, jutro zrobię zdjęcie i wrzucę.
Na Pradze Płd. też jest billboard (w okolicach Promenady) ,nawet Tremonti mniejszą czcionką dopisali .
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dla ciekawskich 

We Wrocławiu też wisi 
Z innej beczki, podpytam tutaj bo nie chce mi się szukać informacji na stronie organizatora: czy ktoś wie jak wygląda kwestia wejścia na koncert z osobą nieletnią? Kupiłem bilety na 27-go dla siebie i znajomego, kumpel być może nie będzie mógł się jednak wybrać i zastanawiam się, czy w razie czego nie zabrać swojego 10-letniego syna.
Z osobą towarzyszącą lub poręczeniem - jest regulamin uczestnictwa na stronie LN - trzeba sobie poszukać.
o.k., dzięki, poszukam informacji na ich stronie.
Skąd Ty weźmiesz tam piwko?
Pewnie nawet tych stadionowych szczyn nie będzie. To Polska, a nie Czechy czy Niemcy.
Na GnR chciałem kupić piwo i nic, nie sprzedawali. A stadion i słońce jak lampa.
M.