Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
To jeśli sprowadzili JP to i może kiedyś przyjdzie czas na Maiden - tylko czy na to by poszedł Rod?
O chuj.
Sorry za określenie, ale inaczej nie mogłem
Ale JP ma takie info na stronie 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
JEZUS MARIA JUREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Troche siara jednak
Rozwiń, czemu niby?
Dzosef pisze:Troche siara jednak
Dzosef nie lubi Owsiaka i tej imprezy i uważa, że to wstyd, że kapela, którą ceni tam wystąpi. Gdyby Owsiak sprowadził Megadeth, to Dzosef pewnie rzuciłby się pod pociąg do Kostrzyna
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A ja bym się cieszył, gdyby za parę lat - gdy marka się już ustabilizuje - zagrali tam Maiden, co nie jest niemożliwe.
Ja też (chociaż nie wydaje mi się to realne). A pojawienie się tam JP to świetna sprawa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Po 4 odsłuchach zaczynam się przepraszać z tą płytą. Wersja 48/24 brzmi fajniej. Jak słucha się dość cicho jest ok, przy głośnym odsłuchu jednak nadal trochę buła. Utwory są autoplagiatyczne (Judas, Halford, Fight) plus jeden Black Sabbath, ale zaczynają wchodzić. Przyzwyczajenie, magia nazwy:)? Nadal najmniej lubię 3 pierwsze (bo są najbardziej plagiatowe, oczywiste i łupucupu). Flame Thrower bardzo dobry (zwłaszcza refren!, jest nie oczywisty i trochę inny niż zazwyczaj), Necromancer, Rising from Ruins, Spectre, No Surrender i Lone Wolf też. W sumie Never the Heroes i Children of the Sun też:). Generalnie każdy utwór to nawiązanie do innej płyty JP/H/F plus jeden BS:). Jest i Painkiller i Turbo/Ram It Down i War Of Words i Made of Metal i wiele innych. Na pewno płyta lepsza od Demolition i Nostradamus. Możliwe że od Redeemer też - produkcyjnie te płyty są najbliższe sobie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie masz, dla mnie koncert Megadeth w Polsce to żadna atrakcja, na brudzie to już w ogóle
Natomiast sam brudstock uwazam nie tylko za beznadziejny, badziewny i festyniarski, ale za wręcz szkodliwy. Ciężko żeby powstała w Polsce fajna metalowa impreza, skoro lepiej pojechać na darmowego wooda. A potem normalni fani muszą się bujać po Europie.
Priest bardziej by pasowali do Przystanku Jezus niż do brudasów 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Halford się wpisuje w klimat tego pseudofestu :v
Moja logistyka na początek sierpnia zdaje się być taka: 3 VIII Saxon - Ostrawa w Płomieniach, a dzień później jadę z rodzinką do Ciechocinka. Nie widzę szansy, by zmieścić tam Priestów 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jeśli to prawda, to pierwszy raz od 8 lat pojawię się na tym feście (za którym nie przepadam). Fajnie jakby grali 4 w sobotę bo z urlopem u mnie kiepsko 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Koncert niestety prawdopodobnie wypadnie 3 sierpnia. Między Kostrzyem, a koncertem 6 sierpnia w Holandii, grają w Belgii. Siłą rzeczy muszą tam grać 5. Nie zdążą przewieźć całego sprzętu z Polski do Belgii, jeśli będą u nas grali dzień wcześniej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Trzeba będzie poważnie się zastanowić nad wyjazdem do Kostrzyna
Arch Enemy też trzeciego sierpnia?
Gojira drugiego, to najlepiej na dwa dni się wybrać
Arch Enemy też trzeciego sierpnia?
Gojira drugiego, to najlepiej na dwa dni się wybrać
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM