Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Deleted User 1499 »

Trochę to podjeżdża nadmuchiwaniem balona. Przed każdą trasą czytałem jaki to oryginalny będzie set i scenografia. Żeby nie było , nie jestem z tych którzy na każdy set IM narzekają, bo ogólnie jestem zadowolony z tego co proponują na trasach.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jakby tak miało być, to by nie mówił o tym czego się po pierwszym koncercie spodziewa w mediach społecznościowych itd. A czy z oprawy i po części repertuaru ostatniej trasy nie byliśmy zadowoleni? Repertuarem tak na 100% nikomu nie dogodzisz, bo zawsze się znajdzie ktoś zawiedziony doborem kawałków. Jeżeli wyskoczą z "Aleksandrem" robię druga datę w Tauron! Ten kawałek by ostatecznie skłonił wszystkich "zawiedzionych" do inwestycji w bilety! Oczywiście - poczekamy, jednak ja jestem dobrej myśli!
Deleted User 1499

Jeśli chodzi o oprawę TBOS to podobała mi się bardzo i jeśli uda im się ją przebić to tylko na plus. Repertuar w zasadzie też mi odpowiadał, odpadło kilka kotletów fajnie że wróciło Powerslave, nowe utwory wypadły b.dobrze także ja nie narzekam.
Chodzi mi tylko o to że przed każdą trasą było w wywiadach zapowiadane nie wiadomo co , a tak na dobrą sprawę w dobrych 70% można set IM przewidzieć. Jedyne kiedy zostałem zaskoczony to trasy Early Days i A Matter.

No ale zobaczymy, może faktycznie pod koniec chcą jeszcze czymś zaskoczyć.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:Jeżeli wyskoczą z "Aleksandrem" robię druga datę w Tauron!
Nie wyskoczą z Aleksandrem :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przebić TBOS Tour pod względem widowiska raczej nie będzie ciężko, nie było żadne wybitne... Zresztą ja nie dla niego chodzę na koncerty IM.

Bruce mówi pewnie o Clansmanie. Oczywiście, że do głowy cisną się do głowy Infinite Dreams i Alexander, ale rozsądek je spycha na bok.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

sekcjazwlok pisze: czw mar 15, 2018 3:42 pm Jeśli chodzi o oprawę TBOS to podobała mi się bardzo i jeśli uda im się ją przebić to tylko na plus. Repertuar w zasadzie też mi odpowiadał, odpadło kilka kotletów fajnie że wróciło Powerslave, nowe utwory wypadły b.dobrze także ja nie narzekam.
Chodzi mi tylko o to że przed każdą trasą było w wywiadach zapowiadane nie wiadomo co , a tak na dobrą sprawę w dobrych 70% można set IM przewidzieć. Jedyne kiedy zostałem zaskoczony to trasy Early Days i A Matter.

No ale zobaczymy, może faktycznie pod koniec chcą jeszcze czymś zaskoczyć.
Pełna zgoda. Ja też jestem zadowolony z setu mimo, że zawsze zawiera kilka numerów, które chętnie wymieniłbym na inne, ale rozumiem, że Fear, Number i coś z zestawu RTTH, Wrathchild, TETMD, itp. musi być. Lubię to, że nie boją się grać nowych numerów przy promowaniu albumów. Natomiast pozostałe utwory raczej nie były dla mnie zaskoczeniem. Zobaczymy jak będzie teraz. Jeżeli jak pisze Schizoid za niespodziankę uznać powrót Clansmana, to akurat jest numer, którego należałoby się spodziewać na tej trasie. Powinno być coś z ery Blaze a ten jest w tym przypadku numerem 1.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Schizoid pisze: czw mar 15, 2018 4:01 pm Przebić TBOS Tour pod względem widowiska raczej nie będzie ciężko, nie było żadne wybitne... Zresztą ja nie dla niego chodzę na koncerty IM.

Bruce mówi pewnie o Clansmanie. Oczywiście, że do głowy cisną się do głowy Infinite Dreams i Alexander, ale rozsądek je spycha na bok.
15 trucków sprzętu, jedno z najlepszych jakie IM zrobili. Wybitne to robi The Rolling Stones czy U2, Metallica - niemniej komercyjnie to inna półka. Było bardzo dobre, dlatego tak wiele osób jest niemiłosiernie rozczarowanych faktem, iż nie wydano DVD z prawdziwego zdarzenia, filmu który by ten rozmach dobrze portretował. Kiedy 26 maja poznamy szczegóły - nasze przypuszczenia zostaną ostatecznie zweryfikowane.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trucków mogła być i setka, mnie bardziej interesuje efekt, a ten bardziej podobał mi się na wcześniejszej trasie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: czw mar 15, 2018 4:01 pm Przebić TBOS Tour pod względem widowiska raczej nie będzie ciężko, nie było żadne wybitne... Zresztą ja nie dla niego chodzę na koncerty IM.

Pełna zgoda, też nie uważam żeby TBOS scenografią robiło niesamowite wrażenie, to był raczej standard IM, miejsce dla Brusa do biegania, Eddy i troche światełek.

Ralf, daruj juz sobie pisanie o tym Alexandrze, ile mozna :roll: :roll: :roll:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ilość sprzętu i bajerów nie świadczy o jakości oprawy. Co do wymienionych Stonesów czy Metallicy to też nie widzę w ich oprawie nic wybitnego (na U2 nigdy nie byłem), ale dla przede wszystkim liczy się muzyka i byleby mi laserami i światłami za bardzo po oczach nie świecili.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sekcjazwlok pisze: czw mar 15, 2018 3:28 pm Trochę to podjeżdża nadmuchiwaniem balona. Przed każdą trasą czytałem jaki to oryginalny będzie set i scenografia.
No wiadomo, co innego ma mówić ;) Ja generalnie nie nastawiam się na nic. Nie mam oczekiwań i później nie jestem w żaden sposób rozczarowany. Na koncertach będę się i tak dobrze bawił, bo to Maiden przecież :) Czy to będzie Clansman, czy RTTH :D

Też nie uważam, że oprawa ostatniej trasy była jakaś mega super...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Gdzieś fotki tego wywiadu są w sieci, ktoś wrzucił? :wink: Chętnie bym przeczytał całość.

Oczywiście, ciężko żeby Bronek mówił, że nadchodząca trasa będzie słaba i nic się nie zmieni. Z drugiej jednak strony - wówczas by się tak nie ekscytował, rzuciłby w wywiadach jakieś tradycyjne formułki (typu, że nie mogą się doczekać powrotu na scenę itp. itd.). W tym przypadku jednak zapowiada zmiany. Oby to nie były słowa rzucone na wiatr. Na Alexandra kompletnie się nie nastawiam, wolę (bardzo!!!) pozytywnie zostać zaskoczonym wraz z rozpoczęciem trasy.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie. Ludzie wymyślą sobie niewiadomo jakie utwory, a potem będzie wielki zawód, bo nie grają Infinite Dreams czy innej perełki.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

FaithNoMore pisze: czw mar 15, 2018 4:37 pm Gdzieś fotki tego wywiadu są w sieci, ktoś wrzucił? :wink: Chętnie bym przeczytał całość.
W załączniku.
Załączniki
image_153482.jpg
Deleted User 1499

Też właśnie o tym pisałem w kontekście balona. Każdy się napala na tego Alexandra a potem wielki zawód bo znowu nie zagrali. Skoro nie zagrali go w 86/87 to nie ma szans na zagranie go w 2018. Nie ma chyba utworu który by nagle zagrali, nie grając go podczas premiery płyty.

A wracając do oprawy, to pewnie że super mega nie była , ale jak na standardy Maiden to w moim rankingu znalazła się w czołowej trójce.
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2018 5:04 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pz pisze: czw mar 15, 2018 4:25 pm Ilość sprzętu i bajerów nie świadczy o jakości oprawy. Co do wymienionych Stonesów czy Metallicy to też nie widzę w ich oprawie nic wybitnego (na U2 nigdy nie byłem), ale dla przede wszystkim liczy się muzyka i byleby mi laserami i światłami za bardzo po oczach nie świecili.
Oprawy mety w zyciu nei wiedzialem z powodu klauzuli sumienia, natomiast scena Stonesów robi wrażenie, ekrany sa świetne, ale niedorzeczie długi wybieg psuje oglądanie koncertów z innych rejonów niż pit.

Dopóki oprawa nie przeszkadza muzyce to jest ok.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 1499

A mnie np denerwują te olbrzymie telebimy które stosuje Meta i tak na szybko odpaliłem YT i widzę że Stonsi tak samo.
I tak na dobrą sprawę żadna mi rewelacja wpierdzielenie wielkich ekranów i nic poza tym. Dla mnie mistrzami oprawy jest Rammstein.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie najlepsze ekrany ma Deep Purple. Jeden duży z tyłu załatwia sprawę.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Jak dla mnie oprawa koncertu ma duże znaczenie, ale niepotrzeba żadnych cudów na kiju żeby zrobić wrażenie, a najważniejszą sprawą jest dobre oświetlenie. Ostatnie dwie trasy albumowe IM były pod tym względem świetne i żadne nagrania nie oddadzą toważyszącego im klimatu występów.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sekcjazwlok pisze: czw mar 15, 2018 5:03 pm Też właśnie o tym pisałem w kontekście balona. Każdy się napala na tego Alexandra a potem wielki zawód bo znowu nie zagrali. Skoro nie zagrali go w 86/87 to nie ma szans na zagranie go w 2018. Nie ma chyba utworu który by nagle zagrali, nie grając go podczas premiery płyty.
Heh... nigdy tak nie skojarzyłem. Serio nie było takiego kawałka?
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ