Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

No teoretycznie Turbo Lovera można podciągnąć do rangi ballady. Ale mam wrażenie, że na Europę będzie jeszcze coś innego. Ten Manalishi chyba dość spontanicznie wskoczył, bo Halford miejscami mylił się w tekście. Mam wrażenie, że koniecznie chcieli się pozbyć Angela (pytanie dlaczego?), bo najpierw ta setlista z Before The Dawn, teraz Manalishi...No zobaczymy. Myślę, że prędzej czy później zagrają BTD, a na ten moment jest po prostu za mało ograne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

niech grają nowe numery zamiast starych smętów !! Napier*alać !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

#5 na OLIS, Polska.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Właśnie słucham po raz pierwszy, 5 utwór leci. Halford i Travis dają radę. Szkoda, że w książeczce nie ma zadnego zdj zespołu, zobaczymy jak będzie dalej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Redeemer był na 8 miejscu, więc światowy trend sprzedaży widać także i u nas. Szkoda, że nie wyżej, ale cieszę się, że jest w TOP 5.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Glenn ponownie na scenie, set bez zmian. Oby i nam dopisało szczęście i obyśmy zobaczyli na bisach 3 gitary.

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Czekam na BTD plus coś z nowej płyty ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Ostatnio w końcu przesłuchałem nowy album i muszę napisać, że jest co najmniej dobrze. Z całą pewnością jest to lepszy album niż średniawy moim zdaniem poprzednik. No i całe szczęście, że na płycie jest mało falsetu, bo Rob niestety nie brzmi już najlepiej w tych rejestrach. Takie Halls of Valhalla mimo, że bardzo dobre, to doprowadza mnie do szału tym "I belong"... Zdecydowanie najlepszy na płycie jest Rising From Ruins, zastanawiam się nawet, czy oby nie jest to najlepszy kawałek jak nagrali po reunion... Brak tego numeru w secie jest kompletnie niezrozumiały. W ogóle mało trochę tych nowych kawałków grają. No i jak dla mnie szkoda Angel, który uwielbiam, ale może jeszcze wrócą do niego.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

No i całe szczęście, że na płycie jest mało falsetu, bo Rob niestety nie brzmi już najlepiej w tych rejestrach.
Nie wiem co tak wszyscy uczepili się tego falsetu, Rob praktycznie nie używa tej techniki, zdażyło mu się to tylko kilka razy w karierze, np w Dreamer Deciver, a za zwyczaj śpiewa pełnym głosem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mr.Hankey pisze: wt mar 27, 2018 5:50 pm Zdecydowanie najlepszy na płycie jest Rising From Ruins, zastanawiam się nawet, czy oby nie jest to najlepszy kawałek jak nagrali po reunion... Brak tego numeru w secie jest kompletnie niezrozumiały.
RFR trochę traci bez Guardians, które używane jest jako intro. Więc albo musieliby zaczynać od tego cały koncert, albo jechać bez intra, co mi się nie widzi.

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Zgadzam się - Rising From Ruins jest jednym z najmocniejszych numerów Priest po reunion (obok takich perełek jak Hellrider, Angel czy Alone). Szkoda, że w obecnej setliście znalazły się tylko 3 nowe numery, i to wcale nie te najmocniejsze...
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Mam już - dzięki żonie - CD "Firepower" - lepiej się słucha z wieży niż z komputera :-) Naprawdę dobry materiał, odwołuję co wcześniej napisałem o "No surrender". Nowe wydawnictwo chyba lepsze od poprzedniego, ale równie dobrze mogę mieć takie wrażenie bo materiał nowy i świeży. Najlepszy utwór na płycie: "Rising from ruins" - chyba mi już tak zostanie.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Schizoid pisze: śr mar 28, 2018 7:59 am RFR trochę traci bez Guardians, które używane jest jako intro. Więc albo musieliby zaczynać od tego cały koncert, albo jechać bez intra, co mi się nie widzi.
A jaki jest problem żeby grać to w środku setu, a Guardians puszczać z taśmy? Przecież robili tak już choćby z Judas Rising czy Hellion/Electric Eye...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No problem jest taki, że głupio byłoby puszczać Guardians 2 razy. Wydaje mi się, że mój wcześniejszy post jest dość jasny. Jedyna możliwość to zmiana intra, ale zupełnie mi się to nie widzi.

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Większą głupotą jest jak dla mnie nie granie bezapelacyjnie najlepszego numeru z albumu. :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Na moje nie zagrają RfR, predzej dadzą coś z singli Never the heroes lub Spectre...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mają duży wybór. Na tej płycie jest całkiem sporo numerów, które można zagrać i to nawet nie są skomplikowane numery. Na ten moment chyba najbardziej chciałbym No Surrender. Przebojowy kawałek w stylu lat '80, który prawodpodobnie wypadłby świetnie.
Myślę, że jeśli zmienią set pod względem nowych numerów, to dopiero na Europę. USA skończą tak, jak jest teraz.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Już przy pierwszym odsłuchu przy No Surrender stwierdziłem, że to idealny kawałek na koncerty. Mam nadzieję, że zmienią trochę set na Europę i No Surrender do niego trafi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Musi być więcej kawałków z nowej płyty, granie tylko 3 to trochę tak, jakby się jej wstydzili, a przecież nie ma czego. Dawać Never the Heroes, No Surrender i już będzie to lepiej wyglądać.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Teraz znów sobie zrobiłem przerwę w słuchaniu nowego Priesta, ale spokojnie mogliby z niego grać 6-7 numerów. Tak jak Saksoni ze swojej
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ