Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: marian_Fe »

sekcjazwlok pisze: wt mar 27, 2018 9:54 pm Powerslave i Wasted Years do odstrzału. Run to The Hills też jest u mnie nie mile widziany , a powrót Rime of the Ancient bez sensu i mało prawdopodobny.
Że tak powiem Smerf Maruda z Ciebie. Marynarza proszę zostawić w spokoju :evil:
Z drugiej strony nie ma oczywiście szans, żeby set składał się tylko z kawałków z lat 80'tych. Choć zgodnie z zapowiedzią trasy mają one dominować. Zresztą nie bez powodu. Padło wcześniej stwierdzenie "klasyki". A lata 80'te to właśnie czas klasyków i największych hitów IM. Ale powtórki Somewhere Back raczej nie należy się spodziewać.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To byłby dziwny set. Rime pasuje do słów Bruce'a o burzy w internecie po pierwszym koncercie, ale całościowo jest bardzo podobnie do SBIT...Wolałbym więcej urozmaiceń.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

marian_Fe pisze: śr mar 28, 2018 12:33 am

Że tak powiem Smerf Maruda z Ciebie. Marynarza proszę zostawić w spokoju :evil:
Z drugiej strony nie ma oczywiście szans, żeby set składał się tylko z kawałków z lat 80'tych. Choć zgodnie z zapowiedzią trasy mają one dominować. Zresztą nie bez powodu. Padło wcześniej stwierdzenie "klasyki". A lata 80'te to właśnie czas klasyków i największych hitów IM. Ale powtórki Somewhere Back raczej nie należy się spodziewać.
Uwielbiam The Rime ale uważam że swoje 5 min miał na historycznej i zamiast niego chciałbym usłyszeć Clansmana czy Sign Of the Cross. Ja patrzę pod siebie setliste a właściwie nie słyszałem nic z czasów Blaze.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A ja bardzo wątpię w tego Rimea, za potężny - wolałbym Clansmana, choć nie wykluczam iż zagrają oba kawałki. Prawie dwa miesiące to startu trasy i przekonamy się co i jak. Dla mnie równie jak set, ważna jest oprawa. To od zawsze była u Maiden istotna kwestia, pamiętam 1990/91 - jak bardzo byłem zawiedziony brakiem dekoracji i specjalnych efektów na ówczesnej trasie, choć dopiero później zrozumiałem, iż taka była koncepcja wizualno - muzyczna.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Akurat o oprawe jestem spokojny. Ta zawsze trzyma Maidenowy poziom.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teraz ma być jeszcze większa niż poprzednio. No i porządna frekwencja, taka oscylująca całościowo wokół 90% - w przypadku kilku koncertów (na 38) z tym może być ciężko.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sekcjazwlok pisze: śr mar 28, 2018 10:57 am Akurat o oprawe jestem spokojny. Ta zawsze trzyma Maidenowy poziom.
Dokładnie... tutaj to wiadomo, że będzie elegancko. W sumie jak dla mnie to mogą mieć czarną scenę bez dekoracji i zagrać minimalną ilość kotletów :D

Frekwencja na poszczególnych koncertach nie ma dla mnie żadnego znaczenia :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla zespołu, raczej ma - także dla ich managementu. Jak na ten moment słabo wygląda Triest, Zagrzeb dużo biletów zostało na Pragę - choć tutaj to i 60000 mogłoby wejść a nikt na tyle nie liczy, może przewiduje się ok. 25,000 tak realnie. Wolno sprzedaje się Berlin, Holandia i drugi Kraków oraz oba koncerty w Szwajcarii. Pozostałe sztuki - poszły świetnie. Ostatecznie zainteresowanie może pobudzić bajerancka oprawa i (w pierwszej kolejności) set-lista. Jest to kolejna z cyklu tras historyczno /przekrojowych, zatem i entuzjazm wśród fanów nieco osłabł. W Maiden oprawa i wykonanie kompozycji niemal zawsze stanowiły całość, IM bez tych wszystkich rekwizytów, kotar, świateł i Eddiego, to już nie to samo :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: śr mar 28, 2018 1:46 pm Dla zespołu, raczej ma - także dla ich managementu.
Ale ja piszę o sobie. Nie rusza mnie to, czy będą komplety, czy też ich nie będzie wszystkich. Nic to w moim życiu nie zmieni ;)
RALF pisze: śr mar 28, 2018 1:46 pmIM bez tych wszystkich rekwizytów, kotar, świateł i Eddiego, to już nie to samo :)
No to już trochę podchodzi pod "przerost formy nad treścią" ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

RALF pisze: wt mar 27, 2018 6:04 pm Aces High
2 Minutes to Midnight
The Trooper
Wasted Years
Can I Play With Madness
Number of the Beast
Run to the Hills
Powerslave
Hallowed Be Thy Name
Flight of Icarus
Rime of the Ancient Mariner
Fear of the Dark
zapłakałbym gorzko chyba takim setem, nawet jeśli dorzuciliby jakąś perełkę do tego. owszem, 2ga część tej listy jest ciekawa, ale podczas jednego wieczoru 2MM, WY, CIPWM i RTTH? to tylko Wratchilda tam brakuje...
już szczerze wolę usłyszeć FTGGOG z zapowiedzi. gdzieś tam wierż w Be Quick, The Evil, może Revelations skoro jest szansa na parę kawałków z PoM? nawet córkę rzeźnika bym z miłą chęcią usłyszał, bądź cokolwiek z NPFTD
no i brakuje mi wreszcie akcentu z ery Blaze!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak szczerze, to nie ma podstaw, by uważać te utwory za setlistę. To jest dodatek do gry. Być może, że część tych numerów usłyszymy na trasie. Tutaj widziałbym te rzadsze i najbardziej oczywiste: Flight, Rime, TNOTB, The Trooper, FOTD. Ale reszta? Reszta to jedne z ich najbardziej znanych kompozycji. Dobry wybór, jeśli mowa muzyce do gry.
Jest też najbardziej prawdopdobna opcja: numery były wybierane przez jakiegoś randoma, a zespół nawet nie wie, które z nich ostatecznie znalazły się w ścieżce dźwiękowej ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To prawda, ja uważam iż set będzie dużo bardziej urozmaicony. Gdyby zagrali Rime - byłoby super, Flight, Where Eagles Dare (Nicko twierdził na targach NAMM, iż zagrają) i Clansman byłbym zachwycony.
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Tylko dla orłów - rewelacja! :mryellow: A swoją drogą zastanawiam się od wczoraj, co by to było gdyby zrobili trasę By Request? Jak Meta parę lat temu. Coś mi się widzi, że wynik takiego głosowania mógłby się okazać dla niektórych zabójczy...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wyszedłby kupsztal tak jak wtedy z metą ;) Janusze by głosowali na Fear of the Dark ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie. Takie trasy mają sens w przypadku mniejszych wykonawców, z mniej przypadkową publiką. U popularnych kapel to nie ma prawa wypalić.

Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

zakładam, że byłaby setlista złożona z TNOTB oraz BNW plus pozostałe oklepane hiciory

ale naszła mnie taka surrealistyczna myśl...
skoro bawią się teraz w flipery, to mogliby zrobić interaktywnego jednorękiego bandytę
i zamiast wyboru kawałków, jak to było w przypadku Mety
tu byłby zupełny random, co komu by wypadło
losowane byłyby 3 kawałki i może coś ciekawego by z tego powstało, o ile nie daliby algorytmu na swoje hiciory :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

joseba pisze: czw mar 29, 2018 10:52 pmskoro bawią się teraz w flipery, to mogliby zrobić interaktywnego jednorękiego bandytę
i zamiast wyboru kawałków, jak to było w przypadku Mety
tu byłby zupełny random, co komu by wypadło
losowane byłyby 3 kawałki i może coś ciekawego by z tego powstało, o ile nie daliby algorytmu na swoje hiciory :P
A nawet ze dwa dni temu myślałem o czymś takim jak "zadowolenie fanów z setlisty". I wymyśliłem, że powinni tak to złożyć:

z 10 kotletów (firy, nambery, rany i inne tuminitsy + oczywiście Wrathchild :lol: )
1 opener
1 kolos, bo taki musi być ;)
ze 4 totalnie losowane numery.

Losowanie oczywiście bez kotletów :D

No i na szybko sobie takie coś sprawdziłem:

Opener: The Wicker Man

2 Minutes - kotlet 1
Wrathchild - kotlet 2
Trooper - kotlet 3

Public Enema Number One - z losowania

The Number of the Beast - kotlet 4
Can i Play... - kotlet 5

The Fugitive - z losowania
Flash of the Blade - z losowania

Clansman - z kolosów

The Evil That Men Do - kotlet 6
Fear of the Dark - kotlet 7
Iron Maiden - kotlet 8
---
Hallowed - kotlet 9
Run to the Hills - kotlet 10
Wasted Years - kotlet 11

;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

The Evil osobiście nie zaliczyłbym do kotletów i wtedy faktycznie zgadza się ich liczba wynosząca 10 :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

joseba pisze: czw mar 29, 2018 11:23 pm The Evil osobiście nie zaliczyłbym do kotletów i wtedy faktycznie zgadza się ich liczba wynosząca 10 :D
No to daj tam Clairvoiant i pasuje ;) chodziło mi oczywiście o zasadę dobory, a nie poszczególne numery :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

10 kotletów, to o 11 za dużo ;)
liczę na to, ze jednak zespół wykaże się większa kreatywnością i tegoroczna setlista będzie bardziej wyszukana
ODPOWIEDZ