Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Jestem Wam bardzo wdzięczni za przedstawione opinie. Nie mam zamiaru z nikim dyskutować - kolega powiedział, co myślał, niemniej - ja nie podzielam jego zdania. Pewnie IM to nie AC/DC czy skrajnie skomercjalizowana Meta, która pcha się na szkło i eter wszędzie i za wszelką cenę. Oni działają właściwie tak, jak typowy zespół sceny niezależnej, nie chcę powiedzieć undergroundowej. I to działa, bo to jest szczere.
Ja np. bardzo cenię sobie kukłę na scenie i szmaty w tle. Wolę to od ekranów wyświetlających jakieś pierdoły czy teledyski podczas koncertu. Dla mnie w tle mogłaby być po prostu płachta z napisem "IRON MAIDEN" i scenografia byłaby jak trzeba. To muzycy mają skopać mi tyłek ze sceny.
Też nie sądzę, żeby Maidenom groził spadek popularności do poziomu Torwaru. Przynajmniej w Europie. Pograją jeszcze parę lat, jeżeli nagrają album to pewnie dostaniemy trasę albumową + kolejną the best of. I koniec działalności z przytupem, który na pewno będzie miał wzięcie.
Też nie sądzę, żeby Maidenom groził spadek popularności do poziomu Torwaru. Przynajmniej w Europie. Pograją jeszcze parę lat, jeżeli nagrają album to pewnie dostaniemy trasę albumową + kolejną the best of. I koniec działalności z przytupem, który na pewno będzie miał wzięcie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Sądzę, że gdyby mieli wrócić do stanu popularności z lat 1995 - 1998, Rod i Harris zdecydowali by się na zamknięcie działalności aby zespół był zapamiętany jako legenda grająca wspaniałe koncerty. Nieprzewidywalny jest jedynie rynek w USA, to bardzo labilna pod względem gustów publika i zmanierowana. Pozostali fani są chyba wierniejsi, bardziej lojalni. IM tak na prawdę nigdy do rynku w USA nie pasowali, nie piszę o Kanadzie - bo to zupełnie inna sprawa.
Mamy jakieś oficjalne dane odnośnie sprzedaży poszczególnych koncertów? Szkoda, że na ironmaiden.com nie robią tak, że jak coś się wyprzeda to to odznaczają
Na jednej z tras tak było i miło było rzucić okiem, jak to się zmieniało.
Wybiera się ktoś z Wrocka do Pragi i wraca od razu po koncercie?
Szukam przejazdu dla mnie i dla Anety (koleżanka co byłą ze mną w Brnie) w rozsądnej cenie
Szukam przejazdu dla mnie i dla Anety (koleżanka co byłą ze mną w Brnie) w rozsądnej cenie
- dostoevsky
- -#Assassin

Kupiłem ostatnio Kerranga, a w nim wywiad z Bruce'm i mała wzmianka o nadchodzącej trasie. Sam Bruce nie chciał zdradzać zbyt wiele szczegółów. Najciekawszy fragment wypowiedzi dotyczy dwóch utworów których nie spodziewają się fani, a po zagraniu których mają zwariować media społecznościowe.
Oto co miał do powiedzenia...
https://image.ibb.co/m1Wm7x/DSC_0248.jpg
https://image.ibb.co/m1Wm7x/DSC_0248.jpg
Mówiliśmy już o tym, niemniej - przypomnieć nie zaszkodzi. Cóż, żeby media zwariowały to by musiały być wyjątkowe kompozycje, bynajmniej nie Flight Of Icarus czy Clansman.
Akurat. W mediach i na portalach społecznościowych ludzie dostają głupawki z powodu byle pierdoły ("bo Lewy założył gacie na drugą stronę"), więc nie musi być nic niezwykłego.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- dostoevsky
- -#Assassin

- Saimon1995
- -#Moderator

Po prostu, rozkładaliśmy już w czwartek na czynniki pierwsze ten krótki wywiad z Bronkiem dla magazynu Kerrang!dostoevsky pisze: ↑pn mar 19, 2018 1:14 pm A co mają forumowe wypociny do wypowiedzi Bruce'a?
Poza tym zgadzam się z pz, Ironi nie muszą sięgać po perełki z SiT aby wzbudzić sensację nową set listą.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak to nie? Powrót Ikara po tylu latach to wystarczający powód, żeby wywołać szum.
Ikar, Clansman, FTGGOG spokojnie wystarczą do małej burzy wśród fanów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ale to ma być prawdziwy sztorm, nie zaś mała burza. Jest jeszcze inny sposób: 17 razy odegrać "Iron Maiden", zamiast systemu oświetleniowego lampki choinkowe, scena - wielkości ringu, zbudowana z drewnianych skrzynek na owoce, zamiast prawdziwych instrumentów - dziecięce zabawki. Jako pirotechnika, ognisko rozpalane na scenie. Myślicie, iż po pierwszym koncercie nie byłoby burzy na portalach? Jeszcze jaka!
-
Deleted User 1499
- dostoevsky
- -#Assassin

Mea culpa, nie śledziłem tego wątku.FaithNoMore pisze: ↑pn mar 19, 2018 1:26 pmPo prostu, rozkładaliśmy już w czwartek na czynniki pierwsze ten krótki wywiad z Bronkiem dla magazynu Kerrang!dostoevsky pisze: ↑pn mar 19, 2018 1:14 pm A co mają forumowe wypociny do wypowiedzi Bruce'a?
Poza tym zgadzam się z pz, Ironi nie muszą sięgać po perełki z SiT aby wzbudzić sensację nową set listą.
-
Deleted User 4783
zgo, ja myślę o Pradze, można byłoby się jakoś dogadać
A taki news pojawił się 1 kwietnia we Włoszech :
Iron Maiden: cancellati concerti a Trieste, Firenze e Milano
http://www.triesteprima.it/cronaca/iron ... ilano.html
Iron Maiden: cancellati concerti a Trieste, Firenze e Milano
http://www.triesteprima.it/cronaca/iron ... ilano.html
To bzdura, jest dokładnie odwrotnie - April Fools!
Kojarzy ktoś ile przed trasą ukazywał się wcześniej nowy asortyment w oficjalnym sklepie?