Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Metallica

Post autor: Lipa »

Jak to słyszę to przypomina mi się mem. "Kiedy lekarz mówi, że zostały Ci 4 minuty życia"
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Lipa pisze: wt kwie 03, 2018 11:37 am Zejdę z tematu... Wczoraj zagrali Jozina z Bazin w Czeskiej Pradze, jak myślicie, co zagrają w Krakowie? Obstawiacie jakąś legendę metalową? A może coś w innych klimatach?
Zagrają kawałek Roty i dostaną dofinansowanie z ministerstwa kultury :B
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Lipa pisze: wt kwie 03, 2018 11:37 am Zejdę z tematu... Wczoraj zagrali Jozina z Bazin w Czeskiej Pradze, jak myślicie, co zagrają w Krakowie? Obstawiacie jakąś legendę metalową? A może coś w innych klimatach?
Milosc w Zakopanem Slawomira!! :dance: :jee:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

"Majteczki w kropeczki" albo "Monalizą byłaś mi" jak bawić gawiedź to po całości :)
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Co do mieszania setlistą przez Brytyjczyków...Marillion chyba też obala tezę o skostniałości.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

WICKER MAN pisze: wt kwie 03, 2018 12:14 pm
Milosc w Zakopanem Slawomira!! :dance: :jee:
Wstyd :(
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Abstract pisze: wt kwie 03, 2018 1:03 pm Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
+1

Nic dodać, nic ująć.

A może, Metallica zagra coś z repertuaru Lady Pank? W praskim hotelu, przed koncertem, Jan Borysewicz spotkał się z Robem. http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... lliki.html
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Abstract pisze: wt kwie 03, 2018 1:03 pm Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
+2, a ogólnie w jakiej formie były chłopaki? widzę, że Leppera zagrali :dance:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze: Lars to od zawsze była bufonowata kreatura - podobno ludzie niskiego wzrostu tak mają, to się nazywa kompensacja.
Zanim zaczniesz wrzucać ad personam w muzyków których nie lubisz (też nie przepadam za Larsem) zastanów się, co sam możesz kompensować tymi tyradami przeciwko Metallice i występowaniem w roli ślepego adwokata Maiden na każdym kroku :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

RALF pisze: wt kwie 03, 2018 9:36 am Co do tych "przyśpiewek" - owszem zabawa, niemniej akurat ja na takie rzeczy kompletnie nie zwracam uwagi. Fajnie, niemniej - czy potrzebne... Jako wygłupy - moze i tak, gdyby zamiast "Jożina" walnęli cover Master's Hammer czy Root - to by było coś...
Oprócz "przyśpiewek było "Am i Evil?" i rozwaliło tak, że nie było co zbierać :P Tak z ciekawości kiedy ostatnio Maiden miało jakiś cover w secie?? Ja tylko dopytuje, nie żebym stawiał jakieś zarzuty, po prostu wiedzę mam ograniczoną i wolę dopytać eksperta :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mimo, ze wolę Maiden, to jednak do Mety Live nie mają imo startu.

Ostatni cover, a tak to w latach 80.
https://www.setlist.fm/setlist/iron-mai ... 4765a.html
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Forma dla mnie rewelacyjna. Szkoda, że rotacja utworów w setliście nie jest tak duża jak przy trasie promującej poprzedni album, ale nie ma co narzekać, mimo ,że był to mój 15 koncert Czterech Jeźdzców to trafił się dwa utwory nigdy nie słyszane przeze mnie na żywo.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Co do Larsa to może i jest nadętym bufonem, ale umie się zachować w kontakcie z fanami. Wystarczy zobaczyć nagrania z M&G gdzie sam często zagaduje ludzi jeśli widzi, że ktoś jest spięty i trochę odebrało mu mowę.
A co do stałych setlist IM, to głównym winowajcą jest prawdopodobnie Dickinson. Widziałem kiedyś wywiad, z czasów gdy był poza Maiden (chyba u Erica Blaira z 1998 roku) i mówił tam o swoich inspiracjach Arthurem Brownem i zaczerpniętym od niego teatralnym podejściem do występów, w którym nie ma zbyt dużo miejsca na spontan. Bruce woli mieć po prostu wszystko przygotowane i dopięte na ostatni guzik.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Głupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No właśnie... ciekawe jakby wyglądał koncert IM bez tego całego tałatajstwa ;) Ile osób byłoby niezadowolonych :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przecież były trasy (-sa) bez tałatajstwa. I co, ludzie z reguły byli zadowoleni, mniej spektaklu dla oczu, więcej czadowania.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

+3

Mi nie było dane spotkać się z nimi, ale mojej byłej już tak i sama powiedziała, że z tak miłym zespołem długo nie rozmawiała. A koncerty? Według mnie świetne. Mimo, że setlista jest dość przewidywalna...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze: wt kwie 03, 2018 9:11 pm Przecież były trasy (-sa) bez tałatajstwa.
Które?
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pierwsze dwie (1980/1981), "No Prayer On The Road 1990/91 w końcu znaczna część koncertów w 1993 roku. Dziwię się, iż fanowi Maiden muszę to przypominać, chyba że za ekstrawagancję uważasz parę płacht za sceną, bo żadnych super efektów ani efektownej scenografii tam nie było.
ODPOWIEDZ