Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Jak to słyszę to przypomina mi się mem. "Kiedy lekarz mówi, że zostały Ci 4 minuty życia"
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

"Majteczki w kropeczki" albo "Monalizą byłaś mi" jak bawić gawiedź to po całości 
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Co do mieszania setlistą przez Brytyjczyków...Marillion chyba też obala tezę o skostniałości.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wstyd
Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
- Saimon1995
- -#Moderator

+1Abstract pisze: ↑wt kwie 03, 2018 1:03 pm Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
Nic dodać, nic ująć.
A może, Metallica zagra coś z repertuaru Lady Pank? W praskim hotelu, przed koncertem, Jan Borysewicz spotkał się z Robem. http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... lliki.html
-
Deleted User 2259
+2, a ogólnie w jakiej formie były chłopaki? widzę, że Leppera zagraliAbstract pisze: ↑wt kwie 03, 2018 1:03 pm Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
Zanim zaczniesz wrzucać ad personam w muzyków których nie lubisz (też nie przepadam za Larsem) zastanów się, co sam możesz kompensować tymi tyradami przeciwko Metallice i występowaniem w roli ślepego adwokata Maiden na każdym krokuRALF pisze: Lars to od zawsze była bufonowata kreatura - podobno ludzie niskiego wzrostu tak mają, to się nazywa kompensacja.
-
Deleted User 4876
Oprócz "przyśpiewek było "Am i Evil?" i rozwaliło tak, że nie było co zbierać
-
Deleted User 2259
Mimo, ze wolę Maiden, to jednak do Mety Live nie mają imo startu.
Ostatni cover, a tak to w latach 80.
https://www.setlist.fm/setlist/iron-mai ... 4765a.html
Ostatni cover, a tak to w latach 80.
https://www.setlist.fm/setlist/iron-mai ... 4765a.html
Forma dla mnie rewelacyjna. Szkoda, że rotacja utworów w setliście nie jest tak duża jak przy trasie promującej poprzedni album, ale nie ma co narzekać, mimo ,że był to mój 15 koncert Czterech Jeźdzców to trafił się dwa utwory nigdy nie słyszane przeze mnie na żywo.
Co do Larsa to może i jest nadętym bufonem, ale umie się zachować w kontakcie z fanami. Wystarczy zobaczyć nagrania z M&G gdzie sam często zagaduje ludzi jeśli widzi, że ktoś jest spięty i trochę odebrało mu mowę.
A co do stałych setlist IM, to głównym winowajcą jest prawdopodobnie Dickinson. Widziałem kiedyś wywiad, z czasów gdy był poza Maiden (chyba u Erica Blaira z 1998 roku) i mówił tam o swoich inspiracjach Arthurem Brownem i zaczerpniętym od niego teatralnym podejściem do występów, w którym nie ma zbyt dużo miejsca na spontan. Bruce woli mieć po prostu wszystko przygotowane i dopięte na ostatni guzik.
A co do stałych setlist IM, to głównym winowajcą jest prawdopodobnie Dickinson. Widziałem kiedyś wywiad, z czasów gdy był poza Maiden (chyba u Erica Blaira z 1998 roku) i mówił tam o swoich inspiracjach Arthurem Brownem i zaczerpniętym od niego teatralnym podejściem do występów, w którym nie ma zbyt dużo miejsca na spontan. Bruce woli mieć po prostu wszystko przygotowane i dopięte na ostatni guzik.
Głupoty. Maiden to nie teatr, to po prostu heavy metal. Eddiego nie ma w każdym utworze, scenografię i resztę tego całego tałatajstwa (które niektórym chyba przysłania muzykę) można spokojnie dostosować do zmiennej setlisty. Pozostaje wtedy tylko i wyłącznie kwestia nauczenia się materiału, a ta już jest zależna od lenistwa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No właśnie... ciekawe jakby wyglądał koncert IM bez tego całego tałatajstwa
Ile osób byłoby niezadowolonych 
www.MetalSide.pl
Przecież były trasy (-sa) bez tałatajstwa. I co, ludzie z reguły byli zadowoleni, mniej spektaklu dla oczu, więcej czadowania.
+3Abstract pisze: ↑wt kwie 03, 2018 1:03 pm Uwielbiam dyskusje o tym jaka zła jest Metallica ale ok, nie chce mi się dyskutować. Zacznijmy od tego ,ze koncertowo zjadają 3/4 metalowych kapel. Są wielcy. Kropka. Poza tym miałem przyjemnośc przed koncertem uczestniczyć w Meet and Greet z 3/4 zespołu. Rewelacyjne doświadczenie, nie było najmniejszego problemu żeby chwile z kazdym porozmawiać itd
Mi nie było dane spotkać się z nimi, ale mojej byłej już tak i sama powiedziała, że z tak miłym zespołem długo nie rozmawiała. A koncerty? Według mnie świetne. Mimo, że setlista jest dość przewidywalna...
Pierwsze dwie (1980/1981), "No Prayer On The Road 1990/91 w końcu znaczna część koncertów w 1993 roku. Dziwię się, iż fanowi Maiden muszę to przypominać, chyba że za ekstrawagancję uważasz parę płacht za sceną, bo żadnych super efektów ani efektownej scenografii tam nie było.