27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: Schizoid »

Nie chce mi się ciągnąć offtopu, więc zakończę to w kilku zdaniach.
Dla chrześcijan Bóg to jest absolut, ojciec i generalnie ktoś bardzo bliski. Jeśli ktoś by Ci pluł na matkę, to dalej mówiłbyś o dystansie? Przypuszczam, że nie. Ja na przykład nie, szedłbym takiej osobie zwyczajnie dać w ryj. Może prymitywne, ale czasami człowiek epoki kamienia miał prawidłowe zachowania.
Owszem, chrześcijaństwo może istnieć bez tekstów Behemotha, Venom i Marduka. One bez niego już średnio.
No są takie osoby, którym diabeł z okładki wystarcza do stwierdzenia obrazoburswa itp. Ale to zupełnie inna sprawa, niż twórczość wymienionych przez Ciebie kapel. Zestawiasz wyolbrzymienie "problemu" z jawnymi postawami antychrześcijańskimi.
Mam głęboko w poważaniu te wszystkie sprzeczki religijne między fanami zespołu x, a armią Rydzyka, ale to, że jeden palant z drugim się cieszy, kiedy powie "Jan Paweł II gwałcił małe dzieci", a drugi zakaże koncertu satanistycznej kapeli pokazuje tylko, jak ułomną cywilizacją jesteśmy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Bardzo mądry wpis. Dziękuję!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

To ja tak na zakończenie... "Andrzej Dupa".
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ave szatan 666 \m/ \m/ :twisted: :evil:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze: wt kwie 03, 2018 11:27 pmBardzo mądry wpis. Dziękuję!
U mnie tyż na propsie.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Nie wiem o co tyle krzyku w sprawie tego zniszczonego plakatu . Nie po raz pierwszy Maideni są posądzani o obrazę uczuć religijnych i zapewne nie po raz ostatni. Pamiętamy jak nie wpuścili ich do Chile w 92 roku z tego powodu , a w '82 palona w USA była płyta TNOTB ... ja w tym zdarzeniu nic dziwnego nie widzę... :mryellow:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

A ja nie zdziwiłbym się jakby to była akcja z pomysłu LN. Bo ta cała "burza" mocno naciągana jest ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Wchodzę po 1 dniu nieobecności na forum, a tu gównoburza na kilka stron o kilka bohomazów na plakacie... ludzie, poluzujcie gumki w majtkach, naprawdę szkoda życia na zajmowanie się pierdołami...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

matik pisze: śr kwie 04, 2018 6:34 am Nie po raz pierwszy Maideni są posądzani o obrazę uczuć religijnych i zapewne nie po raz ostatni.
Gwoli ścisłości, nie są oskarżani o obrazę uczuć religijnych, tylko o promocję satanizmu. Eddie z aktualnej trasy jest tak tandetny i jarmarczny, że jest raczej antyreklamą wszystkiego - i heavy metalu i Iron Maiden i szatana (na szczęście) też
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

krusejder pisze: śr kwie 04, 2018 10:08 am Eddie z aktualnej trasy jest tak tandetny i jarmarczny, że jest raczej antyreklamą wszystkiego - i heavy metalu i Iron Maiden i szatana (na szczęście) też
No weż... bo za chwile rozpęta się ;) kolejna ralfowa krucjata :D Nie wolno poniżać IM!

Eddie taki ma być właśnie jaki jest. On jest największy, najlepszy i najwspanialszy. Nikt nie ma taaakiej maskotki. Kropka.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ten Eddie to niestety jeden z gorszych w ich historii.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Wnioskuję do admina, aby zaprowadził porządek. Po co się gotować i nakręcać spiralę inwektyw. jak jakiś wandal/debil napisze spray'em na billboardzie Maiden - HipHop albo Disco to będzie burza? Przecież nikt nie jest w stanie nawet wystartować z posądzeniem Iron Maiden o promowanie satanizmu. Szkoda czasu i klawiatury na komentowanie aktów wandalizmu. GOD BLESS IRON MAIDEN!!!
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Mi się ten Eddie nawet podoba. A plakat pomazali, no pomazali.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Btw, https://www.youtube.com/watch?v=9OYAC9G ... QihVI&t=0s
tytuł filmu 13 . 11 . 17, po wklejeniu w google:
Revelation 13:11-17
"Then I saw a second beast, coming out of the earth. It had two horns like a lamb, but it spoke like a dragon. 12 It exercised all the authority of the first beast on its behalf, and made the earth and its inhabitants worship the first beast, whose fatal wound had been healed. 13 And it performed great signs, even causing fire to come down from heaven to the earth in full view of the people."

Fajnie zaplanowane, Eddie na wzór tego opisu.

Eddie najgorszy nie jest, ale do najlepszych wiele mu brakuje. Wciąż lepszy niż ten z The Final Frontier.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

gumbyy pisze: śr kwie 04, 2018 8:21 am A ja nie zdziwiłbym się jakby to była akcja z pomysłu LN. Bo ta cała "burza" mocno naciągana jest ;)
Hmmm, wiesz że ja też to biorę pod uwagę. Niemniej chyba by coś o tym napisali na FB, odwołując się do potrzeby zademonstrowania lojalności wobec IM kupując bilet na 28 lipca, he, he :)

Niestety, obrony Eddiego nie będzie, bo nawet nie wiemy, jak ten Eddie na scenie będzie wyglądał, a to mi bardziej na zgrafizowany obraz tej "Drugiej Bestii" wygląda, niż na kolejnego Edka, te widnieją w witrażach. IM ma szereg bohomazowatych okładek płyt, które bynajmniej dziełami malarstwa przez duże M nie są. A że na taką skalę żaden inny zespół nie wypromował kiczowatych monstrów - to fakt niezaprzeczalny. Tyle że dla mnie Eddie był ważny, jak miałem 13 - 16 lat, widać niektórym już tak zostało. Moim zdaniem z tej chodzącej kukły mogliby na koncertach już zrezygnować, nie przeszkadza mi to, niemniej co niektórzy stawiają sobie znak równości pomiędzy minutą, dwoma obecności tejże na estradzie a wartością muzyki grupy, cóż nie ma jak stereotyp.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

longestday pisze: śr kwie 04, 2018 3:20 pm Wnioskuję do admina, aby zaprowadził porządek. Po co się gotować i nakręcać spiralę inwektyw. jak jakiś wandal/debil napisze spray'em na billboardzie Maiden - HipHop albo Disco to będzie burza? Przecież nikt nie jest w stanie nawet wystartować z posądzeniem Iron Maiden o promowanie satanizmu. Szkoda czasu i klawiatury na komentowanie aktów wandalizmu. GOD BLESS IRON MAIDEN!!!
Najlepiej forum usunąć, bo nie daj Boże ktoś znowu napisze coś nie na temat w dziale o koncercie, do którego jeszcze kilka miesięcy i w którego temacie nic poważnego się nie dzieje.

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dopoki, sprawa dotyczy billboardu z koncertow w Krk to jest temat do tej dyskusji.
W miare nie politykujecie wiec jest ok.
Edek tandeta, ale Szatan jak diabeu ;)
Rogi som, pentagram jest, pewnie jakas bestia tego typu pojawi sie na scenie \m/
oj beda krucjaty za potępione duszyczki i skazane na ogien piekielny za obecność 27/28.07 :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jakby była na miejscu krucjata różańcowa, to padnę pod Tauron ze śmiechu :)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki. To się może wydać głupie, ale ja nigdy nie podróżowałem i zastanawiam się z jakim bezpiecznym wyprzedzeniem wypadałoby zarezerwować sobie nocleg między koncertami. Myślę o akademiku AWF, tylko jeszcze nie wiem czy uda mi się skombinować kogoś znajomego do dwuosobowego pokoju, czy będę musiał celować w jedynkę. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie oświecił.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Im wcześniej, tym lepiej. Wiele osób będzie tak kombinowało ;) i te tańsze szybciej mogą się skończyć.

Skorzystaj z jakiejś wyszukiwarki noclegów, tam masz zawsze podane ile jeszcze miejsc jest dostępnych w danym obiekcie, jest porównanie cen itp.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ