Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: RALF »

Ja również sądzę, iż bardziej prawdopodobny jest Alex czy Rime niż Synek. Jeśli Dickinson poważnie mówił o "burzy" po pierwszym koncercie, to musieliby rzeczywiście odpalić petardę aby takowa się zadziała. Chyba, że nasz kochany Bronio miał na myśli gówno-burzę :idea:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zawsze trzeba brać poprawkę na to, że co dla muzyków jest "petardą", to dla fanów niekoniecznie.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, ale oni chyba orientują się, czego fani by oczekiwali oficjalne forum IM to gotowa podpowiedź.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Za rok przeczytamy, w którejś z wypowiedzi Stefana lub Bronka, że na parę miesięcy przed trasą mieli na myśli dodanie czegoś specjalnego, ale jednak nie sprawdziło się "toto" na próbach i dlatego set, który ostatecznie zaprezentowali, ich zdaniem "sprawdzał się najlepiej" i "był całkiem silny i urozmaicony dla szerokiego grona fanów". A tam NOTB, IM, Trooper, 2MTM, powrót HBTN i RTTH, FOTD, no i oczywiście Wrathchild.

"Erm, it is what it is, you know, we do what we think is right to do, it's pretty strong set which works best, in our opinion, you know."

Chciałbym się dowiedzieć 26.05.2018, że bardzo się pomyliłem pisząc powyższe.

M.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ralf, ale daj juz sobie na luz z tym Alexandrem kurdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: czw kwie 05, 2018 2:24 pm Tak, ale oni chyba orientują się, czego fani by oczekiwali oficjalne forum IM to gotowa podpowiedź.
A Harris siedzi po nocach i z wypiekami na twarzy czyta posty i robi zestawienie, które utwory najczęściej są wymieniane :facepalm:

Przecież łatwo się domyśleć, że taki set powstaje w "kilka chwil". Są oczywiste kotlety, jest gotowa karuzela (właśnie w tym celu stworzona), jest opener i epik... do tego wymyślą ze 2 mniej grane utwory i sprawdzą je. Później co najwyżej zamienią na Wrathchild :lol: i tyle ;)
Dzosef pisze: czw kwie 05, 2018 2:39 pm Ralf, ale daj juz sobie na luz z tym Alexandrem kurdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oj tam... przecież Bronek i Stefan czytają forum :D to warto pisać :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, może Bronek i Stefek nie, niemniej gdybym był managerem kapeli, to od czasu do czasu oficjalne forum bym przejrzał aby wiedzieć co myślą ludzie, który od tylu lat wspierają ten interes. Ja bym tak zrobił :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Oni nie muszą, bilety tak czy siak zejdą.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: czw kwie 05, 2018 4:26 pm Wiesz, może Bronek i Stefek nie, niemniej gdybym był managerem kapeli, to od czasu do czasu oficjalne forum bym przejrzał aby wiedzieć co myślą ludzie, który od tylu lat wspierają ten interes. Ja bym tak zrobił :)
Miałbyś to głęboko w dupie, tak jak i oni mają. Co z takiego czytania wynika? Ile osób, tyle opinii. Jeden chce kotlety, drugi Aleksandry, a trzeci tylko dwie pierwsze płyty. I co zrobisz? Nic nie zrobisz :lol: Robią swoje, czyli jadą po najmniejszej linii oporu, a ciemny lud (czyli my :D ) kupujemy bilety na kolejne koncerty. I tak to się kręci z roku na rok... :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Schizoid pisze: czw kwie 05, 2018 4:32 pm Oni nie muszą, bilety tak czy siak zejdą.
i w tym cały sęk
to nie jest kapela, która jest 5 lat na rynku i nie wiadomo co ich czeka jutro
oni już niczego nie muszą, żadnych albumów, żadnych koncertów, włażenia w dupę fanom, robienia czegokolwiek pod publiczkę, robienia spotkań, udzielania wywiadów, itd.
sądzę, że jakby zaczęli nawet dawać koncerty z playbacku, setlisty składałyby się wyłącznie z best of, a całe wydarzenie skróciliby do 45 min, to i tak ludzi by nie brakowało na koncertach
dlaczego? jak wyżej
każdy zdaje sobie sprawę, że choćby jutro mogą zakończyć działalność artystyczną i więcej okazji do zobaczenia ich może już nie być

to wszystko co napisałem, to jest smutna prawda i pomimo, ze być tak nie powinno i na szczęście nie ma, to zostało niestety się cieszyć z tego co jest, z tego, że im się jeszcze chce, a na scenie nie odp...dalają kaszany
do nas wybór zależy, czy jesteśmy z nimi, czy też nie, ale jeśli jeden z drugim z fanów odpuszczą, to na ich miejsce i tak przyjdą inni
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: czw kwie 05, 2018 5:07 pm
RALF pisze: czw kwie 05, 2018 4:26 pm Wiesz, może Bronek i Stefek nie, niemniej gdybym był managerem kapeli, to od czasu do czasu oficjalne forum bym przejrzał aby wiedzieć co myślą ludzie, który od tylu lat wspierają ten interes. Ja bym tak zrobił :)
Miałbyś to głęboko w dupie, tak jak i oni mają. Co z takiego czytania wynika? Ile osób, tyle opinii. Jeden chce kotlety, drugi Aleksandry, a trzeci tylko dwie pierwsze płyty. I co zrobisz? Nic nie zrobisz :lol: Robią swoje, czyli jadą po najmniejszej linii oporu, a ciemny lud (czyli my :D ) kupujemy bilety na kolejne koncerty. I tak to się kręci z roku na rok... :)
Wiesz, nie miałbym w d... Proszę Cię - nie generalizuj. Pewnie, że "wszystkim nie dogodzisz", niemniej jeśli na potężnym, oficjalnym forum ludzie od lat wielu piszą o Alexandrze, jako utworze niezwykle ważnym i pożądanym, to przynajmniej porozmawiałbym z zespołem, co o tym sądzą? Jeśli ludzie wielokrotnie narzekaliby na jakiś konkretny aspekt koncertów, to zastanowiłoby mnie to. W końcu - to moi potencjalni klienci, oni wyrobili zespołowi markę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Obrazek

Zobacz, nawet sam Alexander ma już dosyć tych ciągłych wzmianek ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: czw kwie 05, 2018 5:22 pmJeśli ludzie wielokrotnie narzekaliby na jakiś konkretny aspekt koncertów, to zastanowiłoby mnie to. W końcu - to moi potencjalni klienci, oni wyrobili zespołowi markę.
Klienci i tak wykupują koncerty, więc takie rozmowy są zbyteczne. Zaczęliby rozmawiać i zastanawiać się co poprawić jakby nie było sold out na każdym (prawie) koncercie. A tak to wywalone...
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Nie wiem jak można mówić o pójściu po najmniejszej linii oporu w przypadku zespołu, który regularnie na trasach albumowych wykonuje przynajmniej połowę nowego materiału. Powszechnie przyjętym przez większość standardem jest granie 2-3 nowych kompozycji, a Ozzy na trasie promującej album Scream grał aż jeden nowy utwór, bądź żaden.
Osobiście, z nowożytnych setlist to nie podobała mi się tylko ta na ostatniej trasie wspominkowej. Ratowały ją tylko Prisoner i Phantom, ale koncerty były i tak zajebiste. Prawda jest taka, że najlepsza zabawa jest na oklepanych kotletach, które w normalnych warunkach wywołują odruchy wymiotne u każdego szanującego się fana z długoletnim stażem. Koncerty rządzą się swoimi prawami i wszyscy Janusze i Grażyny, którzy wysupłali odpowiednią sumkę mają prawo bawić się na nich tak samo jak ludzie, którzy nie mają swojego życia poza zespołem.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

PanPrezes pisze: czw kwie 05, 2018 6:22 pmPowszechnie przyjętym przez większość standardem jest granie 2-3 nowych kompozycji, a Ozzy na trasie promującej album Scream grał aż jeden nowy utwór, bądź żaden.
A Metallica ile teraz gra? :D

A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...
A no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak btw, to zespół ma przecież ogromny wpływ na to, co zostaje hitem/kotletem. Pomijając możliwość wydania czegoś jako singla (samo to dużo robi), to dochodzi do tego kwestia ogrywania tego na koncertach. Gdyby Maiden grało Prowler czy Stranger In A Strange Land częściej, wydawałoby je na składankach obok 23:58, to ten numer byłby tej samej rangi.
Kiedy tak myślę, to żałuję, że tak swego czasu powybierali te numery i teraz mamy Wrathchild i inne Run To The Hills, a nie ciekawsze kawałki :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

zakładam, że dla większości wtedy taki Prowler czy Stranger... byłyby kotletami nie do zniesienia, a marzyłoby się nam usłyszeć takiego RTTH, choć sam nie wierzę w to co piszę :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trudno mi sobie to wyobrazić, choćby przez same struktury tych numerów ;) Może Prowler to akurat zły przykład, bo to prosta kompozycja. Ale takie Hallowed grali tyle razy, a większość z nas z radością przyjmuje ten numer w secie.

Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

gumbyy pisze: sob mar 31, 2018 11:59 am
MaidenFan pisze: sob mar 31, 2018 11:47 am Myślę, że większości chodzi nie o to co grali, ale o to czego nie grali np brak Infinite Dreams na Maiden England 2012-2014, czy CSIT na Somewhere Back in Time.
Dokładnie o tym mowa. Mi nie przeszkadzają kotlety, ale fajnie jakby na każdej trasie grali coś czego jeszcze nie było w secie. Jeden numer. Dosłownie JEDEN. Taka wielka dyskografia i karuzela...
Po tym co tu czytam to jestem innego zdania.
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2018 9:56 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ