Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Bon Dzosef »

joseba pisze: czw kwie 05, 2018 8:57 pm zakładam, że dla większości wtedy taki Prowler czy Stranger... byłyby kotletami nie do zniesienia, a marzyłoby się nam usłyszeć takiego RTTH, choć sam nie wierzę w to co piszę :D
Mi się zawsze marzy RTTH :)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

a nie masz dylematu, czy RTTH wolisz usłyszeć, czy Wratchild? ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RTTH to pierwszy kawałek, który usłyszałem w życiu, a na żywo słyszałem go tylko dwa razy ;) .

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

PanPrezes pisze: czw kwie 05, 2018 7:35 pm
A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...
A no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.
Megadeth na Wacken w 2017 zagrało 6 numerów z Dystopii ;)

A Maiden idą na łatwiznę. Ktoś już zwrócił uwagę, że nigdy nie zagrali kawałka, gdy nie był grany na trasie promującą daną płytę. Zobaczymy czy teraz wyjdą poza schemat :)

No i są zespoły, która z okazji rocznicy jakiejś płyty potrafią odegrać ją w całości... ktoś wyobraża sobie, że IM ciśnie całe "666"? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

gumbyy pisze: czw kwie 05, 2018 11:38 pm No i są zespoły, która z okazji rocznicy jakiejś płyty potrafią odegrać ją w całości... ktoś wyobraża sobie, że IM ciśnie całe "666"? ;)
wyobrażasz sobie tę gównoburzę na Sanktuarium, że wybrali na zagranie całości akurat TNOTB? :D a nawet nie mówię tu w kontekście Bestii, czy o okazji do podkreślania rocznicy, bo sentymentów takich Maiden nie nie mają chyba wcale, ale ogólnie że zdecydowali się na zagranie wspominkowe danej płyty, a nie innej?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tak jest zawsze. Slayer odegrał Reign In Blood, a mógł South Of Heaven, Priest odegrało British Steel, a mogło Defenders Of The Faith...Wszystkim nie dogodzisz. Chociaż akurat TNOTB to według mnie faktycznie jeden ze słabszych możliwych wyborów z tych realnych.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Przede wszystkim z TNOTB większość osób słyszała ta najbardziej cenione kawałki. W przypadku (przykłady) SiT czy PoM jest sporo numerów, które chciałbym usłyszeć a nie miałem okazji. Ale ja byłbym zadowolony z każdego albumu zagranego w całości. To zawsze coś innego.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

"666" to był oczywiście przykład pierwszy z brzegu.Równie dobrze mogłoby to być "SiT", "7 Synek", czy "FOTD" :D

Ale oni na trasie "wspominkowej" grali z Numbera same kotlety ;) a z tego co pamiętam do w drugiej części nawet zmniejszyli ich ilość (?) Jak ktoś pamięta, to niech przypomni ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

To ze RTTH czy 2m2m graja nonstop to nie kwestia wyboru zespolu lata temu.
To hity, single najbardziej chwytliwe utwory i dlatego sa grane do zerzygu, a nie odwrotnie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: czw kwie 05, 2018 11:38 pm
PanPrezes pisze: czw kwie 05, 2018 7:35 pm
A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...
A no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.
Chyba wszyscy wiedza, że jestem fanbojem Rudego, ale te 6 numerow z Dystopii to raczej zasluga Grammy i dobrego odbioru plyty. Na początku grał jeden-dwa numery. Teraz z kolei kiedy minęły ponad 2 lata od premiery płyty, trasa ciagle nazywa się "Dystopia Tour", a rocznice plyt sa calkowicie olewane. :(

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Fani w Ameryce Północnej cieszyliby się z setlisty złożonej tylko i wyłącznie z najbardziej ogranych kotletów firmowych z lat '80tych. Ja - gdybym miał wskazać dwie płyty, które chciałbym aby zagrali od pierwszej do ostatniej nuty, byłyby to "Powerslave" i "7 Son". Tylko, czy Bruce by dał radę? Czy IM daliby radę wykonać całość z dawną maestrią i swadą? Obawiam się, że byłoby ciężko. "Infinite Dreams" był próbowany przed trasą "ME", zrezygnowali z tej kompozycji. Obawiam się, iż Bruce mógłby nie dorównać poziomowi wykonu znanego z albumu. Zagrać można wszystko, tylko pytanie: jak to wypada po X latach? Wyobraźmy sobie, że DP w dzisiejszej kondycji gra "In Rock" w całości... Szczerze - nie chciałbym tego usłyszeć na własne uszy, chyba iż puściłbym w niepamięć formę zespołu z tamtych lat. Ludzie jednak porównują. W przypadku IM wiele kompozycji jest dla wokalisty dość forsowne, już w epoce Bruce nie wyrabiał (Aces High, Seventh Son, Infinite Dreams). Podejrzewam, że sami Ironi dobrze o tym wiedzą. Dickinson ostatnio podczas spotkania z fanami (chyba to Norwegia była), znów mówił o zaskoczeniu, setliście, efektach i o tej burzy. Zobaczymy, nie sądzę aby cynicznie kłamał ludziom w oczy. Bruce jest trochę jak duże dziecko (i dobrze) on lubi się ekscytować i emocjonować, niemniej najczęściej obiekt ekscytacji okazuje się rzeczywiście jej warty (mówię o maszynach lotniczych, projektach które wspiera). Zobaczymy.

P.S. Ja już widzę, co tu i na innych forach będzie się działo po 26 maja. Będzie albo pomnik kultu albo "wożenie Maiden na taczkach". Ale dobrze, że coś się dzieje, dobrze że ludzie jawnie demonstrując opinie dotyczące tego zespołu (i innych grup). Dopokąd będziemy tym żyć, pamięć o Maiden i scenie heavy, którą od ponad 40 lat współtworzą - nie zaginie. To ważne.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: pt kwie 06, 2018 11:44 am
gumbyy pisze: czw kwie 05, 2018 11:38 pm
PanPrezes pisze: czw kwie 05, 2018 7:35 pm A no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.
Chyba wszyscy wiedza, że jestem fanbojem Rudego, ale te 6 numerow z Dystopii to raczej zasluga Grammy i dobrego odbioru plyty. Na początku grał jeden-dwa numery. Teraz z kolei kiedy minęły ponad 2 lata od premiery płyty, trasa ciagle nazywa się "Dystopia Tour", a rocznice plyt sa calkowicie olewane. :(
Panie Fanboj... a "RiP"? ;) Toż było celebrowane odpowiednio :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wyjątek od reguły, rocznice Peace i So Far zostały zignorowane :(

Całe CtE zagrali tylko na kilkunastu gigach w USA.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No widzisz, nie ignorują całkowicie ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pt kwie 06, 2018 1:04 pm No widzisz, nie ignorują całkowicie ;)
A idź pan w ch.... 2016, taka okazja zagrać zapowiadany od lat instrumentalny Conjuring. CtE w Europie się nie pojawiło... A tak to kotletowy zestaw Hangar, Wake Up, Hour, Trust, Shewolf, Symphony, Peace, Holy Wars, Tornado, Sweating i już 10 numerów. I tak na każdej trasie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Jak dla mnie to jaka by setlista nie była to i tak będzie zawsze marudzenie. Prawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool. Wielokrotnie to podkreślałem i za przykład brałem i będe brał trasy Early Days i A Matter...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

sekcjazwlok pisze: sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
Zawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: ndz kwie 08, 2018 2:05 pm
sekcjazwlok pisze: sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
Zawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...
A skoro tak, to znaczy, że IM to zwykła komercha, na której "trzeba się pokazać" :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

gumbyy pisze: ndz kwie 08, 2018 2:05 pm
Mi się takie wnioski nasunęły po wieloletnim uczestniczeniu na koncertach. Skoro za każdym razem koło mnie pełno ludzi nie zna nawet refrenu , no to jaki to fan ? Taka sytuacja spotyka mnie za każdym razem od 13 lat.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie każdy przychodzi na koncert podrzeć ryja.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ