parę osób z Krucjaty będzie. Kupili bilety na trybuny.
27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A ja bym wcale nie czekał. To będą wakacje, Kraków. Znalezienie miejsca pod koniec lipca może być trudne. Ja ogarnąłem spanie już w styczniu w jakimś hosteluPanPrezes pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:04 pm A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki. To się może wydać głupie, ale ja nigdy nie podróżowałem i zastanawiam się z jakim bezpiecznym wyprzedzeniem wypadałoby zarezerwować sobie nocleg między koncertami. Myślę o akademiku AWF, tylko jeszcze nie wiem czy uda mi się skombinować kogoś znajomego do dwuosobowego pokoju, czy będę musiał celować w jedynkę. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie oświecił.
Dzięki za informację, postaram się to jak najszybciej załatwić. W sumie to muszę jeszcze bilet kupić.
Porównałem ceny biletów podstawowych (poza opcjami VIP, Platinum itd.) na samodzielne koncerty weteranów: Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Iron Maiden, Ozzyego, KISS - miałem na uwadze koncerty w różnych miejscach świata. Najdroższy jest OZZY (a raczej - Sharon i jej pazerność) średnia dochodzi do 140 USD! Scorpions ~ 90 USD, KISS, DP, to około 80 USD, Scorpions ~90 USD, JP to jakieś 77 USD. Iron Maiden przekroczyli 100 USD, czyli jednak dużo drożej niż miało to miejsce dwa lata temu, że o wcześniejszych trasach nawet nie wspomnę. To mimo wszystko nie jest tanio, za wyższą płacę, powinno być przynajmniej nieco lepsze show wysokiej jakości (dźwięk!).
Odnośnie koncertów w PL, drugi Kraków - zostało 2750 na miejsca siedzące i coś koło tego na płytę. Wolniutko, niemniej bilety schodzą. Do koncerty (28 lipca) pozostało 110 dni, zatem maruderzy zdążą jeszcze się zreflektować. Wiele zależy od repertuaru, jakości koncertów i ich oprawy. Albo hit albo... shit.
Odnośnie koncertów w PL, drugi Kraków - zostało 2750 na miejsca siedzące i coś koło tego na płytę. Wolniutko, niemniej bilety schodzą. Do koncerty (28 lipca) pozostało 110 dni, zatem maruderzy zdążą jeszcze się zreflektować. Wiele zależy od repertuaru, jakości koncertów i ich oprawy. Albo hit albo... shit.
-
Deleted User 1499
Jeśli ta trasa będzie faktycznie taka jak zapowiada Bruce to bilety ruszą.
Też na to liczę, zauważyłem, iż w wielu miejscach dodali ich trochę.
na 28.07. rozważam zakupienie biletu po obczajeniu setlisty w Tallinie i sądzę, że spore grono osób będzie miało podobnie do mnie
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ceny strasznie poszly w gore, nawet jak się wszystko nie wyprzeda to i tak zarobia więcej niż na TBOS
Dokładnie z samej trasy europejskiej może być około 40 mln USD, nie licząc dochody festiwali (jeszcze raz tyle).
Mam tak samo. Jeżeli pojawi się jakiś naprawdę mocny strzał, to kupuję drugi Kraków a może i Berlin.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To zanim kupicie, przeczekajcie pierwsze 3 gigi - czy po nich nie wskoczy Wrathchild w miejsce "perełki" 
Realnie sądzę, że żadne "spore grono" nie będzie kierowało się setlistą w ogóle. Patrzymy na to przez pryzmat "bańki", którą stanowi forum, a na nim sami maniacy i dlatego możemy mieć takie wrażenie. 90% ludzi rozważa uczestnictwo w koncercie w ogóle nie analizując setlisty.
M.
Realnie sądzę, że żadne "spore grono" nie będzie kierowało się setlistą w ogóle. Patrzymy na to przez pryzmat "bańki", którą stanowi forum, a na nim sami maniacy i dlatego możemy mieć takie wrażenie. 90% ludzi rozważa uczestnictwo w koncercie w ogóle nie analizując setlisty.
M.
Dokładnie tak. Dla większości nie ma znaczenia, czy będzie Where Eagles Dare, czy nie. Nawet nie sprawdzają setlist przed koncertami. W opisywanym przez Was scenariuszu, bilety kupią fani. Wielu z nich już i tak ma wejściówki i raz im wystarczy. W przypadku Krakowa, ludzie kupujący bilety na 28 lipca za sprawą setu to będzie pewnie kilkaset osób, nie więcej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A skąd pomysł na Where Eagles Dare w secie? Już w kilku postach widziałem ten temat, któryś z muzyków coś sugerował, czy to radosna forumowa fantazja?Dla większości nie ma znaczenia, czy będzie Where Eagles Dare, czy nie.
-
Deleted User 2259
Nicko na targach coś mówił podobno.
Więc coś pewnie jest na rzeczy. To za pewne jego ostatnia trasa, więc i ostatnia okazja do zagrania popisowego numeru.
-
Deleted User 2259
Tylko żeby go nie grali w skroconej wersji jak ostatnio 
O jaką skróconą wersję chodzi? Nic mi o tym nie wiadomo.Tylko żeby go nie grali w skroconej wersji jak ostatnio
PS: Chyba lepiej byłoby przenieść ten wątek do tematu o spekulowanej setliście.
No proszę... się panowie zaczęli więcej cenić, że ceny tak skoczyły?RALF pisze: ↑śr kwie 11, 2018 11:54 am Najdroższy jest OZZY (a raczej - Sharon i jej pazerność) średnia dochodzi do 140 USD! Scorpions ~ 90 USD, KISS, DP, to około 80 USD, Scorpions ~90 USD, JP to jakieś 77 USD. Iron Maiden przekroczyli 100 USD, czyli jednak dużo drożej niż miało to miejsce dwa lata temu, że o wcześniejszych trasach nawet nie wspomnę.
www.MetalSide.pl
Generalnie koszty koncertów wzrosły, w przypadku IM można powiedzieć, że o ponad 20%, to sporo. Liczę, iż za takie pieniądze jako fan otrzymam świetne widowisko i będę mógł się cieszyć dobrym dźwiękiem.