Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Średnio, nie powiem żebym przepadał za takim post - grunge'owym brzmieniem. Cóż, każdy ma prawo do swojej opinii.
A ja powiem szczerze, że nie rozumiem hejtu na Nickelback. Jakiś tam poziom mieli, przynajmniej to co leciało w radiu, a w porównaniu do obecnego rocka to Nickelback na prawde nie jest złym zespołem rockowym.
I btw Nickelback > RA
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie niesłuchalne jest The Raven Age.
Dla mnie też
www.MetalSide.pl
Nie ma to jak zatwardziali fani metalu dostaną jako support rockowe brzmienie made in USA 
Ja bardzo cenię Alterbridge, więc Tremonti w naturalny sposób też mi pasuje. Bardzo podobne granie, ten sam wybitny gitarzysta.
Nie mam żadnego problemu z tą kapelą.
Ja bardzo cenię Alterbridge, więc Tremonti w naturalny sposób też mi pasuje. Bardzo podobne granie, ten sam wybitny gitarzysta.
Nie mam żadnego problemu z tą kapelą.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie bądź takim zatwardziałym fanem metalu...
www.MetalSide.pl
No stary proszę Cię, przecież to aktualnie jeden z najlepszych rockowych wioślarzy. Nie porównuję go do wirtuozów, bo to nie ma sensu. Ale nie umniejszaj mu umiejętności, bo to byłaby hipokryzja z twojej strony. I nie mówię tu tylko o technice, ale również zdolności do komponowania świetnych kawałków.
Podasz przykłady tych świetnych kawałków?
Dla mnie to nawet Voodoo Six jest lepsze niż to całe Tremonti.
Dla mnie to nawet Voodoo Six jest lepsze niż to całe Tremonti.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To może ja podam 3 przykłady (odnośnie Tremonti): "Another Heart", "A Dying Machine", "Take You With Me". 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobrze umieć grać na gitarze nei czyni od razu wybitnym, a wybitnych kawałków to Alter Bridge akurat nie ma... a wcale nie oceniam tego zespołu jakoś bardzo nisko.marian_Fe pisze: ↑pt kwie 20, 2018 9:49 amNo stary proszę Cię, przecież to aktualnie jeden z najlepszych rockowych wioślarzy. Nie porównuję go do wirtuozów, bo to nie ma sensu. Ale nie umniejszaj mu umiejętności, bo to byłaby hipokryzja z twojej strony. I nie mówię tu tylko o technice, ale również zdolności do komponowania świetnych kawałków.
Dokładnie, solidny gitarzysta ale do wybitności to mu bardzo, bardzo daleko.Dzosef pisze:Dobrze umieć grać na gitarze nei czyni od razu wybitnym, a wybitnych kawałków to Alter Bridge akurat nie ma... a wcale nie oceniam tego zespołu jakoś bardzo nisko.marian_Fe pisze: ↑pt kwie 20, 2018 9:49 amNo stary proszę Cię, przecież to aktualnie jeden z najlepszych rockowych wioślarzy. Nie porównuję go do wirtuozów, bo to nie ma sensu. Ale nie umniejszaj mu umiejętności, bo to byłaby hipokryzja z twojej strony. I nie mówię tu tylko o technice, ale również zdolności do komponowania świetnych kawałków.
Ok, ustalone. Solidny, nie wybitny gitarzysta. Tak czy inaczej nie mam zastrzeżeń co do tego supportu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja mam poważne, bo fajniej by było gdyby Maideni wspierali metalowe podwórko, a nie brali dziwne zespoły. Trudno mi uwierzyć, żeby wybierali takie Killshit, Tremonti czy o zgrozo popowy Shinedown bez opłaty, z drugiej strony Stefan mówił tak:

Więc co, Harris kłamca czy bezguście?Nienawidzę, gdy ludzie biorą opłatę za granie z nimi. Nie znoszę tego. Nigdy tego nie robiłem z Iron Maiden i nigdy nie będę tego robić z Iron Maiden czy British Lion, bo uważam, że jest to złe. Zespołowi powinien przynajmniej zwrócić się wydatek związany z koncertem i nie powinien płacić komukolwiek, żeby zagrać. Zawsze byłem temu przeciwny i po prostu próbowałem pomóc ludziom. Myślę, że tak właśnie trzeba postępować.
Nie ma się co dopatrywać teorii spiskowych, cóż pewnie decydują sympatie oraz układy.
Może nie biorą kasy, ale rozliczają się barterowo.
Tremonti wziął podczas swojej indywidualnej trasy The Raven Age jako support, więc teraz może zagrać przed Stevem.
Killswitch Engage chciało grać przed IM - spoko, ale weźcie zespół mojego syna na support. I stało się! Dzisiaj ogłosili, że Raven Age ich supportuje na indywidualnych gigach
Tremonti wziął podczas swojej indywidualnej trasy The Raven Age jako support, więc teraz może zagrać przed Stevem.
Killswitch Engage chciało grać przed IM - spoko, ale weźcie zespół mojego syna na support. I stało się! Dzisiaj ogłosili, że Raven Age ich supportuje na indywidualnych gigach
Harris moze i oplat nie bierze ale organizator jak najbardziej. Dla watpiacych polecam poczytac relacje 95 roku na Torwarze.
Czyli układ towarzyski. Ale to w sumie normalka, przysługa za przysługę - w sumie ja nic dziwnego w tym nie widzę.
Ano, do supportu też zastrzeżeń nie mam, chętnie zobaczę. Nie spodziewałem się niczego wielkiego więc nie jestem zawiedziony. A może nawet lekko miło zaskoczony, że nie jest to jakieś The Raven Eye czy coś takiego.