Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Helloween

Post autor: IgorW »

Spodziewałem się gwiazdy estrady, a dostałem trochę zahukanego gościa, co jak na wiek było jednak dość zaskakujące ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Za to Deris był prawdziwą gwiazdą estrady. Nie śpiewał fragmentów, które są poza jego zasięgiem i mógł się w pełni wykazać. Dla mnie on jest największą gwiazdą tej trasy, no i Hansen. Jak widzę jego uśmiechniętego ryja to od razu sam się cieszę :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Tak czy inaczej, ciekaw jestem dalszej przyszłości Helloween, czy będą w tym składzie nagrywać.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

IgorW pisze: czw kwie 12, 2018 9:19 pm Tak czy inaczej, ciekaw jestem dalszej przyszłości Helloween, czy będą w tym składzie nagrywać.
No nagrywa jak nagrywać, ale co dalej z koncertami? Przecież nie wrócą (chyba) do składu bez K&H... kto by teraz to chciał oglądać ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

A ja bym chciał koncertu Gamma Ray, więc może przynajmniej zrobią sobie przerwę.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ogolnie Kiske spiewa najlepiej jak koncertuja niezbyt czesto. Mimo, ze wciąż ma wspanialy glos, coraz trudniej jest mu spiewac. Pamiętam jak byłem w Madrycie, poprzedni koncert byl tydzień wczesniej i to byl najlepszy wokalnie występ Michała jaki słyszałem.

Z Andim jest inna sprawa. Śpiewanie przez niego kawałków Kiske było od początku skazane na porażkę. Do tego śpiewając je utrudnial sobie śpiewanie swoich numerow, dodajmy olewanie i alko i tragedia gotowa. Na tej trasie jest świetnej formie i daje z siebie maksa i nie musi męczyć się z trudnymi kawalkami z Keeperow.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: czw kwie 12, 2018 9:29 pm A ja bym chciał koncertu Gamma Ray, więc może przynajmniej zrobią sobie przerwę.
NIE :x

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: pt kwie 13, 2018 8:34 am
pz pisze: czw kwie 12, 2018 9:29 pm A ja bym chciał koncertu Gamma Ray, więc może przynajmniej zrobią sobie przerwę.
NIE :x
Ależ tak. :) Helloween widziałem 5 razy z Derisem i 3 razy na obecnej trasie (i jeszcze planuję), a Gammę tylko 2 (jako support przed... Helloween i na festiwalu), więc mam niedosyt. Chciałbym wreszcie jakiś pełny koncert z porządnym setem.

A co do Derisa, to niektóre partie z Keeperów musieliby dla niego przearanżować, bo on po prostu nie ma odpowiednich możliwości. Za to na dwa głosy z Kiskaczem wyszły te numery świetnie. Gdyby mieli zrobić trasę bez Kiskego później, to powinni nie grać numerów z Keeperów. Ewentualnie I Want Out na koniec, bo to i tak śpiewa publiczność.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Powinni zrobić przerwę. Zresztą komunikat na oficjalce Gamma Ray wskazuje, że po zakończeniu PU ruszą prace nad nowym materiałem GR. Równie dobrze może wyjść tak, że materiał skomponują bez Kaia a on będzie tylko na sesjach nagraniowych. Podobnie było na ostatnim Unisoniku gdzie bodajże wszystko wyszło spod ręki Dennisa Warda.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: śr kwie 11, 2018 9:52 pm
gumbyy pisze: śr kwie 11, 2018 7:59 pm
Dzosef pisze: śr kwie 11, 2018 12:55 am04.08 Wacken, Niemcy
Masz transport? :)
Jeszcze nie, ale mysle czy nie probowac jeszcze ruszyc sie na Maiden do Newcastle i leciec z UK.
Jakby co, to u nas w wozie jakieś miejsce się znajdzie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gamma spoko, ale bez Kaia na wokalu to już nie to. Zresztą i tak już nic ciekawego nie nagraja, patrzac na dokonania Gammy i Unity.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: pt kwie 13, 2018 4:14 pm Gamma spoko, ale bez Kaia na wokalu to już nie to. Zresztą i tak już nic ciekawego nie nagraja, patrzac na dokonania Gammy i Unity.
A Deris jest ch*!@#y i powinni go zostawić w domu. Pamiętasz kto tak mówił :) Fakt, że ostatnio zaliczyli obniżkę formy, ale ja bym ich nie skreślał.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: pt kwie 13, 2018 4:59 pm
Dzosef pisze: pt kwie 13, 2018 4:14 pm Gamma spoko, ale bez Kaia na wokalu to już nie to. Zresztą i tak już nic ciekawego nie nagraja, patrzac na dokonania Gammy i Unity.
A Deris jest ch*!@#y i powinni go zostawić w domu. Pamiętasz kto tak mówił :) Fakt, że ostatnio zaliczyli obniżkę formy, ale ja bym ich nie skreślał.
Chodziło mi o plyty. Na żywo spoko, ale bez Kaia to po prostu nie to. Wole do konca swiata Pumpkins United ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ostatnia płyta GR bardzo dobra przecież :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ostatnia? E tam, sredniawa wg mnie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dla mnie "Empire..." całkiem dobra. Dwie poprzednie średniawka mocno ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Wracamy do Kijowa moi Drodzy ....

March of Time https://youtu.be/EKIY8Tppvbk
Perfect Gentleman https://youtu.be/ICNSreOvhW0
Sole Survivor https://youtu.be/yLV_-mUFX1Q
Pumpkins United https://youtu.be/l4_pGRW_zEs
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: pt kwie 13, 2018 7:37 pm Dla mnie "Empire..." całkiem dobra. Dwie poprzednie średniawka mocno ;)
Też tak uważam, nawet zaskoczyło mnie, że tak mi się podobała. Widziałem niedawno w Empiku za 19.90 i zastanawiam się, dlaczego nie kupiłem heh.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

IgorW pisze: czw kwie 12, 2018 9:19 pm Tak czy inaczej, ciekaw jestem dalszej przyszłości Helloween, czy będą w tym składzie nagrywać.
Po tym jednym nowym kawałku, który nagrali wspólnie przed trasą, mam ogromną nadzieję, że jednak skupią się tylko na koncertach...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mr.Hankey pisze: czw kwie 19, 2018 4:43 pm
Po tym jednym nowym kawałku, który nagrali wspólnie przed trasą, mam ogromną nadzieję, że jednak skupią się tylko na koncertach...
A ja bardzo ten kawałek polubiłem i baaardzo liczę na płytę :D . A najlepiej by było gdyby w 2019 zrobić Pumpkins United vol. 2 z Grapowem i grać materiał z lat 90 ;) . No ale to się chyba nie wydarzy, biorąc pod uwagę jak wyglądają ich relacje (przynajmniej wg. Rolanda).

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ