No taki wyjątek może być
Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
www.MetalSide.pl
Jakby to zagrali, to przysięgam - uwierzę w cuda. One podobno się zdarzają, natomiast w świecie Iron Maiden - niezwykle rzadko.
Bruce chyba od dawna nie śpiewał na koncertach czegoś tak wymagającego. Zobaczymy, ja się na nic nie nastawiam, ale czuję, że set mi się spodoba. Nawet, jeśli te perełki to będą kawałki z bardziej przyziemnej półki, jak Ghost Of The Navigator, Revelations albo The Clairvoyant.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Szkoda, że nie grali CSIT po reunion. W latach 1999 - 2008 zaśpiewał by to z "palcem w d" lepiej niż w latach 80.
Rozważali to, ale podobno wychodził do d na próbach i ostatecznie zrezygnowali z tego pomysłu.Szkoda, że nie grali CSIT po reunion. W latach 1999 - 2008 zaśpiewał by to z "palcem w d" lepiej niż w latach 80.
Ależ śpiewał, choćby BoS, Talisman, HBTN i TRATB, który z racji na tempo może być najtrudniejszym utworem w całym reperturze IM.Bruce chyba od dawna nie śpiewał na koncertach czegoś tak wymagającego.
Dobra, faktycznie śpiewał. Ale te numery wychodziły mu dobrze, CSIT w latach '80 raczej średnio. Ciekawe, czy obecnie by sobie z nim lepiej poradził, niż kiedyś.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bardzo średnio, zresztą cała trasa była kiepska pod względem formy wokalnej. W tamtym okresie Bruce podobno obawiał się, że permanentnie spieprzył sobie głos, poprzez jego nadmierną eksploatację na World Slavery Tour. Teraz pewnie byłoby dużo lepiej, ale nie sądzę, żeby jakiekolwiek wykonanie dorównało wersji studyjnej, która jest po prostu zbyt perfekcyjna. To swoją drogą pierwszy numer IM, od którego zaczęłą się moja fascynacja zespołem.CSIT w latach '80 raczej średnio. Ciekawe, czy obecnie by sobie z nim lepiej poradził, niż kiedyś.
Według mnie Ironi mają na koncie sporo takich kompozycji, które cały ten heavy metal z jego pokraczną estetyką i kwadratowym klangiem - przewracają do góry nogami i pozycjonują muzyków (nawet bardzo znanych grup) co najwyżej w roli sprawnych rzemieślników, nie zaś 'artystów'
Z szacunku dla przedmówców nie będę wymieniał konkretnych nazw, bo i po co?!
Artyzm w metalu to inna kwestia, ale myślę, że to słowo tyczy się max. 2 albumów Iron Maiden i baaaardzo niewielu innych ze stylu heavy.
Albumów - owszem, ale kompozycji które jednak zdradzają podobne inklinacje Maiden mają sporo. W metalu jako takim, bardziej o onanizowanie gryfu chodzi i o ten "soniczny cios". Trochę to tak, jakby podziwiać idealne cięcie kata na średniowiecznej egzekucji. Przyznaję, iż jeszcze 5 lat temu nigdy bym tak nisko tego gatunku nie ocenił. Zestarzałem się?!
Po prostu im dłużej się słucha różnej muzyki, to tym łatwiej dostrzec różne mankamenty danego stylu. A metal to jest mimo wszystko dość ograniczona muzyka (chociaż można w niej robić piękne rzeczy), dla mnie lata świetności ma już daleko za sobą. Kilka albumów wystarczyło, by wyczerpać temat. Dziwnym trafem nowe nieliczne płyty, które mi się podobają, są nagrane w stylu retro.
A z bardziej wyrafinowanych utworów (i takich, które IM mogą zagrać), to chętnie usłyszałbym Dream Of Mirrors. Jedyne, co mi tam nie pasuje, to dziwne wejście Bruce'a, ale reszta jest miodna.
A z bardziej wyrafinowanych utworów (i takich, które IM mogą zagrać), to chętnie usłyszałbym Dream Of Mirrors. Jedyne, co mi tam nie pasuje, to dziwne wejście Bruce'a, ale reszta jest miodna.
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2018 10:33 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwielbiam ten utwór. Jeden z moich ulubionych po reunion. Świetnie byłoby go znowu usłyszeć na żywo.
Co do rozważań nad otwieraczem, to jedyne czego się obawiam, że w jego trakcie będą dopiero dopieszczać dźwięk i zepsują mi odbiór jakiegoś świetnego numeru.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja i tak nie pamiętam za wiele z otwieraczy, bo za zwyczaj w ich trakcie walczyłem o przeżycie i każdy kawałek centymetra kwadratowego, na którym można oprzeć stopę.Co do rozważań nad otwieraczem, to jedyne czego się obawiam, że w jego trakcie będą dopiero dopieszczać dźwięk i zepsują mi odbiór jakiegoś świetnego numeru.
Heh... zapłać za bilet grubą kasę, a później jakąś część koncertu strać na "walkę o życie", psuj sobie koncert, bo trzeba być 3 metry bliżej... Nigdy nie kumam dlaczego u nas zawsze jest takie "bydło" na IM. Na innych zespołach to już zanikło/a.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5155
viewtopic.php?f=46&t=13137&p=753730#p753730
Nie jesteś sam w tym nie-kumaniu. Pomimo (jeśli sięgniesz do odnośnika) - pozornie - logicznych objaśnień.
A żeby za wielkiego offa nie było - ściskam bardzo mocno co się da za 22AA. jakby tak jeszcze Killers wpadło .... ech ...
Dokladnie, nie masz barierki to na cholere pchac o to pol metra do przodu?
ale u nas musza bujac, pchac bo moze akurat wyrwe pod koniec koncertu jakas panienke z barierki i sam sie wcisne
ale u nas musza bujac, pchac bo moze akurat wyrwe pod koniec koncertu jakas panienke z barierki i sam sie wcisne
Najlepsi ci, co cisną z 10-15 rzędu... może się uda
www.MetalSide.pl
Od panienki z barierki to można najwyżej z glana dostać - barierki nie oddamy!
Odnośnie setu - dream of mirrors byłoby super usłyszeć! Albo silent planet.... Zostało nam niewiele ponad miesiąc, niedługo się przekonamy.
Dream of Mirrors chyba za bardzo wymagający dla Nicko - ta szybka część może być już ponad jego siły. Podobno już w 2000 musiał wkładać spory wysiłek w tę szybką stopę.
M.
M.
-
Deleted User 1499
Hmm co prawda refren wickermana jest krótszy ale z nim sobie radził bez problemu parę lat temu. A też jak na jedną stopę to jest mocno wymagający.