Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
W którymś z wywiadów, możliwe że u Eddiego Trunka, Nicko powiedział że chciałby jeszcze zagrać 22 Acacia Avenue i Stranger in a Strange Land. Ale o Alexandrze też gdzieś ostatnio wspominał.
Gotów jestem się założyć, że Alexandra w secie nie będzie. Ktoś chętny
?
Ja stawiam, że będzie o flaszeczkę dobrej wódeczki 
Gdyby okazało się, że przegrałem i jednak Alexander jest w secie to byłby to najmilszy przegrany zakład jaki kiedykolwiek miałemPsotnick pisze:Ja stawiam, że będzie o flaszeczkę dobrej wódeczki
Pomarzyć zawsze można i gdybym miał pomarzyć, to powiedziałbym, że ja wolałbym jako intro do koncertu. Podobał mi się zabieg z If Etetnity Should Fail, czyli z takim powolnym narastającym napięciem, a nie takim szybkim wejściem i tu efekt byłby podobny, tylko jeszcze lepszy.
Mając punkt odniesienia w postaci Moonchild, stwierdzam że napięcie w IESF było praktycznie zerowe.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Co tu porównywać? Moonchild to jeden z najwspanialszych utworów w całej dyskografii. Zawsze będzie świetny czy na początku czy na końcu czy w środku. Ale fakt, świetnie się sprawdzał w 2012-2014.
Powiem tak, lepiej aby zespół czymś zaskoczył i zaprezentował się godnie, bowiem wypowiedzi fanów na licznych forach nadmuchały balon oczekiwań do monstrualnych rozmiarów. Jeżeli 26 maja okaże się, że jednak poszli na łatwiznę, to tym razem publiczność może tego tak łatwo nie przełknąć.
E tam... gadanie
Zaskoczyć nie zaskoczą, bo nie wierzę, że wrzucą w seta 5-6 niegranych wcześniej numerów. Taki ruch by mnie zaskoczył.
A tak bedzie pewno jakiś rodzynek (Aleksander!
www.MetalSide.pl
Pełna zgoda. Część ludzi ponarzeka na fb i forach, a kolejna trasa znowu się wyprzeda.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Analogiczna sytuacja do "drogich" biletów i organizacji przez LN
www.MetalSide.pl
Przyznam się, że dawno nie czytałem tak dobrych bajek na dobranoc z uwagi na porę
Co zagrają, a czego nie, a co mogliby gdyby im się chciało.. ale im się nie chce
tak w skrócie można podsumować każdą dyskusję o setliście.. Tej która jest prawdopodobna, i tej która jest w sferze marzeń..
Bruce mówił o przewietrzeniu setlisty.. pytanie tylko jak szeroko Steve pozwoli mu otworzyć okno?
Po rozczarowaniu na Maiden England, gdzie serio mogli zrobić taki set, że kapcie by spadły nie mam złudzeń, że kolejna trasa the best of będzie raczej bez fajerwerków. 5 kawałków must have i każdy wie o jakie mi chodzi, potem kolejnych 5 które słyszeliśmy w ciągu ostatnich 3 tras i może 3 kawałki nie grane od x lat, ale i tak nie to na co wszyscy czekają.
Patrząc na grafikę promującą trasę, to będzie mix lat 80-tych + 2000. Wolałbym, żeby zamiast super hiper efektów zrobili set mniej więcej podobny o zaskoczenie jak w 2005 roku. Wtedy rzeczywiście zagrali numer nie grane od lat. Do dziś pamiętam jak mnie pozamiatał Where Eagles Dare... <marzy>
Co zagrają, a czego nie, a co mogliby gdyby im się chciało.. ale im się nie chce
Bruce mówił o przewietrzeniu setlisty.. pytanie tylko jak szeroko Steve pozwoli mu otworzyć okno?
Po rozczarowaniu na Maiden England, gdzie serio mogli zrobić taki set, że kapcie by spadły nie mam złudzeń, że kolejna trasa the best of będzie raczej bez fajerwerków. 5 kawałków must have i każdy wie o jakie mi chodzi, potem kolejnych 5 które słyszeliśmy w ciągu ostatnich 3 tras i może 3 kawałki nie grane od x lat, ale i tak nie to na co wszyscy czekają.
Patrząc na grafikę promującą trasę, to będzie mix lat 80-tych + 2000. Wolałbym, żeby zamiast super hiper efektów zrobili set mniej więcej podobny o zaskoczenie jak w 2005 roku. Wtedy rzeczywiście zagrali numer nie grane od lat. Do dziś pamiętam jak mnie pozamiatał Where Eagles Dare... <marzy>
To ride the storm to an empire of the clouds...
Wrzucili kawałek setlisty na Twittera. Dziwi brak szlagierów...
SPOILER https://twitter.com/ironmaiden/status/9 ... 0375853056
Różowa kartka... jak koszulka Dickinsona w "Holy Smoke"... coś może być na rzeczymikdyb pisze: ↑wt maja 01, 2018 5:28 pm Wrzucili kawałek setlisty na Twittera. Dziwi brak szlagierów...
www.MetalSide.pl
Najważniejsze, że nie ma na niej Wrathchilda 
Spokojnie, spokojnie. Wrathchild to ta niespodzianka, o której mówili. Po prostu będzie zaskoczenie na 1 koncercie, gdy nagle zamiast Alexandra zaczną grać Wrathchilda.
https://666.ironmaiden.com/fanclub/file ... 1525189074
Jestem w szoku, ze zdecydowali sie na taki krok. Nie mogli poczekac do Tallinna?
Jestem w szoku, ze zdecydowali sie na taki krok. Nie mogli poczekac do Tallinna?
Oni chyba też są w szoku po ilości spekulacji dotyczących setu, bezustannie zamieszczanych na różnych forach. To pokazuje również, jak wielkie są oczekiwania widzów...
A co jest w tym linku? Nie mam tam konta i nie widzę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Na pewno nie setlista