28/04/2018 - Metallica - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Uwaga, uwaga. Nikt z was nie miał racji. Metallica grała cover Dżemu, a dokładnie "Wehikuł czasu". Nie, nie żartuje.
Re: 28/04/2018 - Metallica - Kraków
No więc Wehikuł Czasu :-)
-
Deleted User 4876
Zacny numer wybrali, naprawdę się obawiałem że będzie lady pank i mniej niż zero, ale może pewien prokurator był na trybunach i by odebrał zbyt osobiście :-) cóż dwie mety na początku miesiąca musiały wystarczyć skoro w Pradze Pan Roger Waters uznał że muszę mieć jego kostkę :-)
Było solidnie. Momentami bardzo dobrze, momentami po prostu dobrze. Nie mniej jednak od połowy koncertu widać było że słabną 
Aczkolwiek nie można im odmówić jednego: chciało im się
Niby hala, niby scenografia bardzo oszczędna, niby się nic nie działo - a i tak miałem wrażenie że takie AjronMejdeny to by się jednak od młodszych kolegów mogły trochę poduczyć

Aczkolwiek nie można im odmówić jednego: chciało im się
Niby hala, niby scenografia bardzo oszczędna, niby się nic nie działo - a i tak miałem wrażenie że takie AjronMejdeny to by się jednak od młodszych kolegów mogły trochę poduczyć
Nagłośnienie pod samą sceną słabe. Organizacja klasycznie też. Sama Meta dała bardzo dobry koncert z miła niespodzianka w postaci Motorbreath. Więcej napisze rano
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Wlasnie wrocilem. Bardzo dobry, równy koncert. Pod względem widowiska to naprawdę najwyższy poziom. Pierwszy raz też byłem na koncercie ze sceną 360 stopni, fajne wrażenia. Trochę miałem pecha, że żadnej kostki nie zlapalem, zabrakło mi może z pół metra, żeby chwycić...
Organizacja moim zdaniem bardzo spoko, wszedlem do hali w ciągu paru minut i wyszedłem też bardzo szybko (z płyty wlazlem na trybuny, wiec nie stałem w tym korku). Kupilem wodę bez problemu. Kierowanie ruchem bez zarzutu. Z mojego punktu widzenia wszystko ok.
Kvelertak też bardzo fajnie, choc uwazam, ze nie jest to zespol na hale/stadiony. Bylem kiedys na nich na małym koncercie w Hydrozagadce i było git. Duzo lepszy klimat.
Btw jakiegos najebanego typa nie chcieli wpuscic, awanturował się, że dlaczego on 'ma zakaz wstępu'. Jakim kiepem trzeba być, że zapłacic za bilet prawie 5 paczek i się najebać do tego stopnia, że sie ledwo na nogach stoi...
Organizacja moim zdaniem bardzo spoko, wszedlem do hali w ciągu paru minut i wyszedłem też bardzo szybko (z płyty wlazlem na trybuny, wiec nie stałem w tym korku). Kupilem wodę bez problemu. Kierowanie ruchem bez zarzutu. Z mojego punktu widzenia wszystko ok.
Kvelertak też bardzo fajnie, choc uwazam, ze nie jest to zespol na hale/stadiony. Bylem kiedys na nich na małym koncercie w Hydrozagadce i było git. Duzo lepszy klimat.
Btw jakiegos najebanego typa nie chcieli wpuscic, awanturował się, że dlaczego on 'ma zakaz wstępu'. Jakim kiepem trzeba być, że zapłacic za bilet prawie 5 paczek i się najebać do tego stopnia, że sie ledwo na nogach stoi...
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 1499
Meta zagrała wechikuł czasu dżemu. Fajnie. Ale po jaki ch*j ? Co ma na celu granie w każdym kraju jakiegoś lokalnego klasyka. Management mety jest bardziej godny podziwu niż sam zespół.
I teraz żałuję, że nie byłem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie Meta to zdecydowanie inna liga niż Maiden.... przykro pisac ale o wiele wyższa; świetne nagłośnienie, a stałem przy scenie, niespodzianki w set liście i oprawa.... Edek przy tym sorki ale to jak stara popelina. I jak koledzy wyżej napisali chciało im się nawet na koniec postać porzucać tony kostek, pogadać, no i Wehikuł Czasu 
Re: Metallica
A tu mamy video
https://www.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://www.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Nie byłem na tym koncercie, niemniej akurat "Wehikuł Czasu" to sympatyczny gest, że trochę 'pod publiczkę' to już inna sprawa. I tu się zgadzam, IM powinni już kilka lat temu popracować nad unowocześnieniem oprawy i poprawą nagłośnienia. Sam Eddie może być, niemniej w nieco innej formule. Cóż, Rod jest skąpy a wiadomo, że chytry traci dwa razy. Może najbliższa trasa przyniesie jakieś zmiany? Metallica to chyba najbardziej profesjonalnie podchodzący do rzeczy band pośród wszystkich grup tzw. metalowych. Fajnie, że ci, którzy uczestniczyli w koncercie dobrze się bawili!
Oprawa robiła wrażenie, bo koncert Mety to jest spektakl. Po prostu.
Na Moth into Flame w górę poleciało kilkanaście minidronów, które krązyły nad sceną. Nigdy wczesniej nie widziałem takiego zastosowania dronów na koncercie. Na tych kwadratach wiszących nad sceną wyświetlane różne obrazy jak chociażby podczas Seek and Destroy widać było urywki z polskich koncertów Mety na przestrzeni lat. Dużo było takich smaczków.
Koncert na pewno lepszy niż na Narodowym w 2014. Bemowa 2012 chyba nie przebili, mój pierwszy ich gig i chyba zawsze dla mnie będzie tym nr jeden. W każdym razie Meta na hali > Meta na Stadionie.
Na Moth into Flame w górę poleciało kilkanaście minidronów, które krązyły nad sceną. Nigdy wczesniej nie widziałem takiego zastosowania dronów na koncercie. Na tych kwadratach wiszących nad sceną wyświetlane różne obrazy jak chociażby podczas Seek and Destroy widać było urywki z polskich koncertów Mety na przestrzeni lat. Dużo było takich smaczków.
Koncert na pewno lepszy niż na Narodowym w 2014. Bemowa 2012 chyba nie przebili, mój pierwszy ich gig i chyba zawsze dla mnie będzie tym nr jeden. W każdym razie Meta na hali > Meta na Stadionie.
https://www.last.fm/user/kamooo
Równie dobrze można tak napisać o Katy Perry czy innym Bieberze. Takie same zalety mają co Meta XDpaulek pisze: ↑ndz kwie 29, 2018 9:35 am Jak dla mnie Meta to zdecydowanie inna liga niż Maiden.... przykro pisac ale o wiele wyższa; świetne nagłośnienie, a stałem przy scenie, niespodzianki w set liście i oprawa.... Edek przy tym sorki ale to jak stara popelina. I jak koledzy wyżej napisali chciało im się nawet na koniec postać porzucać tony kostek, pogadać, no i Wehikuł Czasu![]()
Ja tym razem tego nie powiedziałem.
RALF pisze:Ja tym razem tego nie powiedziałem.
No to co, też mają nawalić wszędzie ekrany LEDowe a z Eddiego zrobić hologram? Oprawa Metaliki jest typowa dla popowych gwiazdeczek gdzie niski poziom muzyki się nadrabia się właśnie takimi bajerami.
Koncert dobry, momentami bdb
Bardzo duży plus za setlistę i zaangażowanie. Na minus nagłośnienie, które dawało po uszach i dopiero zatyczki korygowały brzmienie. Nie jestem też przekonany do sceny 360 stopni, ale te ekrany nad nią fajne i innowacyjne.
Bardzo duży plus za setlistę i zaangażowanie. Na minus nagłośnienie, które dawało po uszach i dopiero zatyczki korygowały brzmienie. Nie jestem też przekonany do sceny 360 stopni, ale te ekrany nad nią fajne i innowacyjne.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
paulek
- -#Lord of the flies

Rozumiem że kolega do mnie pije; zatem powiem tak jako ponad 30 letni fan Maiden - tak wiem, stary dziad jestem- wchodzący na"lewy" bilet do hali w Makoszowach na swój pierwszy koncert Maiden będąc na wielu, wielu ich koncertach po prostu pisze jak jest, nagłosnienie, set lista, oprawa koncertu, robienie wielu rzeczy na zwykły odpi...ol byle by Monthy zagrali i już nas nie ma....;Równie dobrze można tak napisać o Katy Perry czy innym Bieberze. Takie same zalety mają co Meta XD
to smutne ale prawdziwe, skoro mam ambicję być ekstraligą w metalowym światku z naklejką legenda.... to do czegoś mnie to zobowiązuje, za nagłośnienie na stadionie we Wrocławiu powinni przynajmniej przeprosić.... to tak na marginesie;
Aha i zeby nie było Up The Irons!!!! i już nie mogę doczekać sie kolejnej trasy....
Wszystko z umiarem, można nieco unowocześnić oprawę, nie koniecznie zrobić scenę rodem z przedstawień Polsatu
Tak się kiedyś zastanawiałem czy im się nie nudzi grac od 10 lat te same numer.
Możesz to pytanie zadać każdemu zespołowi o podobnym statusie. Wiadomo, że są utwory, które być muszą zawsze plus utwory z albumu. Reszta w miare wymiennie.