Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Z Myslovitz odszedł wokalista Michał Kowalonek. Mimo to zespół będzie grał dalej. W sumie nie wiem po co, bo z odejsciem Rojka w 2010 czy 2011 powinni się rozwiązać i założyć coś nowego skoro mieli dalej wolę grania.
https://www.last.fm/user/kamooo
Dziś w koncu ma premiera nowa plyta A Perfect Circle! Wlasnie slucham... :-)
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W sumie racja, ale skoro tego nie zrobili wtedy, to teraz jest szansa znaleźć na wokal kogoś fajnego i odświeżyć zainteresowanie fanów i mediów, wydać nową płytę etc.
Ja bym to inaczej ujął. Znaleźć na wokal kogoś fajnego, odświeżyć zainteresowanie fanów i mediów oraz wydać nową płytę to próbowali zrobić w 2013, ale po prostu nie wyszłoZakkahletz pisze: ↑pt kwie 20, 2018 8:18 am W sumie racja, ale skoro tego nie zrobili wtedy, to teraz jest szansa znaleźć na wokal kogoś fajnego i odświeżyć zainteresowanie fanów i mediów, wydać nową płytę etc.
Także liczę, że tym razem się uda, bo "stare" płyty uwielbiam i może ich magia gdzieś się odnajdzie w możliwościach twórczych zespołu przy kolejnym nowym otwarciu
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie da się ukryć, mogli spokojnie zmienić szyld. Gdyby dobrze zadziałał marketing, ze sprzedażą itd. nie mieliby z pewnością problemu. Album z Kowalonkiem, choć nie odniósł sukcesu jak wcześniejsze krążki, trzymał poziom. Wczoraj sobie całość, po przeczytaniu oficjalnego oświadczenia Myslovitz na FB, odpaliłem i zdanie w tym temacie nie zmieniam. Dobry, równy album.
Dobrze jednak, że się rozstali - ostatnio Kowalonek działa dosyć mocno pod szyldem Snowman, od premiery "1,577" minęło już 5 lat, w obozie działo się nie wiele (rzeczywiście, marketing grupy kuleje, koncerty były słabo promowane itd.), a coś chyba musi, żeby jednak rynek o nich zupełnie nie zapomniał.
Oczywiście, większość (jeśli nie wszyscy!) fanów życzyłaby sobie, aby wrócił Artur Rojek. Też bym chciał, ale - na chwilę obecną - to wydaje się mało realne (żeby nie napisać: niemożliwe). Chociaż... w muzycznym świecie nie raz dochodziło do sytuacji, że do pojednania - które wydawało się czymś niemożliwym - dochodziło wcześniej lub później...
Trzymam kciuki za chłopaków, bo to świetni muzycy, którzy jednak ostatni czas trochę przespali. Zobaczymy czy skład z nowym (tymczasowym?) wokalistą wypali. Oby jednak jak najszybciej wydali kolejny studyjny album, nie ma na co czekać teraz!
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7973092317
Immortal:
11.05.18 singiel
06.07.18 nowy album
Mocno się jaram
Immortal:
11.05.18 singiel
06.07.18 nowy album
Mocno się jaram
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Saimon1995
- -#Moderator

Otóż to! Na taki powrót czekałem. Utwór naprawdę bardzo dobry. Czekam z wypiekami na nadchodzący album.syzygy pisze: ↑pn kwie 23, 2018 9:18 pm https://www.rollingstone.com/music/feat ... ic-w519377
Nareszcie![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Świetna nowa piosenka od Lordi i dodatkowy plus za temat, bo nie lubię kotów. 
www.youtube.com/watch?v=a2NcUdxmaz8
BTW, uważam, że ta załoga pasowałaby na support dla IM. Ktoś z Was wie, czy był już taki przypadek?
www.youtube.com/watch?v=a2NcUdxmaz8
BTW, uważam, że ta załoga pasowałaby na support dla IM. Ktoś z Was wie, czy był już taki przypadek?
Daj spokój z Lordim! Na koncercie dają tak czerstwy plejbek, że żal sempiternę ściska
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

na usta cisną się słowa "Ja pierdole..."KONCERT MARDUK W RZESZOWIE ODWOŁANY!!
Wydarzyła się rzecz niespotykana. Od początku ogłoszenia koncertu Marduk w Rzeszowie były wywierane na nas i na klub naciski, żeby ten koncert odwołać. Sytuacja zdecydowanie nasiliła się wczoraj i dziś. Klub, tylko dzisiejszego dnia, miał kontrolę Policji a także Sanepidu. W dniu wczorajszym nieznany sprawca włamał się nawet do klubu i ukradł wodomierz i kawałek rury, odcinając klub od bieżącej wody. Na tej też podstawie Sanepid wstrzymał działalność klubu LifeHouse (do czasu przywrócenia w klubie wody bieżącej). Klub zrobił wszystko, żeby koncert się odbył (zamówił przenośne toalety, umywalki, zbiornik przeciwpożarowy, a nawet na wszelki wypadek agregat prądotwórczy). Niestety siła nacisków politycznych oraz z różnych urzędów okazała się zbyt duża. Z przykrością musimy odwołać dzisiejszy koncert, mimo że zespoły są w Rzeszowie, a scena jest gotowa. Nigdy w naszej histori nie było takiego natężenia nacisków, pism od adwokatów i kontroli. Nie byliśmy również w stanie przenieść koncertu do innego miejsca, gdyż kontrole pojawiły się dopiero dziś (a woda została odcięta w nocy).
Zakupione bilety kolekcjonerskie można zwracać w punktach sprzedaży. Bilety z sieci Eventim będzie można zwracać po długim weekendzie, jak tylko zostanie przyjęta dyspozycję zwrotu.
Gibson składa wniosek o upadłość 
Wstyd mi za moje miasto! Już od dawna były różne pozwy, straszenia i nie wiadomo co. Zresztą ten klub niestety chyli się ku upadkowi, starszemu społeczeństwu nie podobają się koncerty, które są tam organizowane, a do tego klub jest w centrum miasta na bardzo atrakcyjnej działce, którą miasto chce wykorzystać w innych celach.Michał pisze: ↑śr maja 02, 2018 3:45 pmna usta cisną się słowa "Ja pierdole..."KONCERT MARDUK W RZESZOWIE ODWOŁANY!!
Wydarzyła się rzecz niespotykana. Od początku ogłoszenia koncertu Marduk w Rzeszowie były wywierane na nas i na klub naciski, żeby ten koncert odwołać. Sytuacja zdecydowanie nasiliła się wczoraj i dziś. Klub, tylko dzisiejszego dnia, miał kontrolę Policji a także Sanepidu. W dniu wczorajszym nieznany sprawca włamał się nawet do klubu i ukradł wodomierz i kawałek rury, odcinając klub od bieżącej wody. Na tej też podstawie Sanepid wstrzymał działalność klubu LifeHouse (do czasu przywrócenia w klubie wody bieżącej). Klub zrobił wszystko, żeby koncert się odbył (zamówił przenośne toalety, umywalki, zbiornik przeciwpożarowy, a nawet na wszelki wypadek agregat prądotwórczy). Niestety siła nacisków politycznych oraz z różnych urzędów okazała się zbyt duża. Z przykrością musimy odwołać dzisiejszy koncert, mimo że zespoły są w Rzeszowie, a scena jest gotowa. Nigdy w naszej histori nie było takiego natężenia nacisków, pism od adwokatów i kontroli. Nie byliśmy również w stanie przenieść koncertu do innego miejsca, gdyż kontrole pojawiły się dopiero dziś (a woda została odcięta w nocy).
Zakupione bilety kolekcjonerskie można zwracać w punktach sprzedaży. Bilety z sieci Eventim będzie można zwracać po długim weekendzie, jak tylko zostanie przyjęta dyspozycję zwrotu.
-
Deleted User 2259
Byly w koncu jakies protesty? bo cos takiego widzialem na fb, ze maja cos robic.
Aż na tyle sprawy nie śledziłem, na koncert nie miałem zamiaru iść, bo nie mój styl muzyki, ale i tak patola. XXI wiek i takie coś, tylko tutaj mogło się wydarzyć. Najgorsze, że stoją za tym organizacje polityczne i nikt za to nie beknie.
Czyli chodzi tylko o pieniążki, a nie żadne względy ideologiczne.Wstyd mi za moje miasto! Już od dawna były różne pozwy, straszenia i nie wiadomo co. Zresztą ten klub niestety chyli się ku upadkowi, starszemu społeczeństwu nie podobają się koncerty, które są tam organizowane, a do tego klub jest w centrum miasta na bardzo atrakcyjnej działce, którą miasto chce wykorzystać w innych celach.
-
Deleted User 2259