Ray Wilson - Polska 2009

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Benson
-#Trooper
-#Trooper

Re: Ray Wilson - Polska 2009

Post autor: Benson »

Byłem przedwczoraj na koncercie Raya i Stiltskin na Festiwalu im. Ryśka Riedla i co tu dużo mówić - "kupił" mnie od pierwszych dźwięków. Wstyd przyznać, ale wcześniej znałem oczywiście tylko "Inside" :oops: Teraz wiem, że zapoznam się z jego twórczością dokładniej. Tylko od czego zacząć? Wydaje mi się, że numery Stiltskin są "mocniejsze", natomiast mi bardziej podeszło akustyczne granie Wilsona. Czy to z jego solowych płyt? Zwłaszcza pierwszy utwór (niestety nie znam tytułu) zerwał mi buty z nóg za sprawą długiej i ognistej solówki gitarzysty na jego koniec. Dla mnie ( i z tego co czytałem na forum Dżemu nie tylko) najlepszy koncert na Festiwalu. Czekam na kolejne koncerty Raya gdzieś w pobliżu Śląska :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Koniecznie bierz The Next Best Thing i Change z solowych Wilsona. Potem najnowszą - Propaganda Men. Świetna jest też jego płyta z Genesis - Calling All Stations. Stiltskin to Mind's Eye, za tą drugą - She - nie przepadam.

Poszukaj też albumu zespołu Cut - Millionairhead, ale cieżko to gdziekolwiek dostać. Nawet na sieci.
Awatar użytkownika
purpendicular
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: purpendicular »

RAY WILSON & Berlin Symphony Ensemble "Genesis Classic"

Sala Koncertowa Radia Wrocław
Wrocław
Polska
środa, 2. Gru 2009, 20:00

Kat.1 Siedzące 120 pln
Kat.2 Siedzące 90 pln
Kat.3 Siedzące 70 pln

Setlista z 14.08. z Berlina:

* No Son Of Mine
* Land Of Confusion
* That's All
* Not about us
* Carpet Crawlers
* Lemon Yellow Sun
* Entangled
* Ripples
* Shipwrecked
* Follow You, Follow Me
* Solsbury Hill
* Change
* Another Day In Paradise
* Another Cup Of Coffee
* Jesus He Knows Me
* Turn It On Again

Ktoś się wybiera?
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Ja. Ray jest w świetnej formie, w zeszłym tygodniu byłem na jego dwóch koncertach, i zdecydowanie polecam. Zwłaszcza z nowym pianistą w składzie- rewelacyjny zawodnik.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Tomek(JMM) pisze: pt sie 28, 2009 8:35 pm Ray jest w świetnej formie
9 lat mija, a nic się nie zmieniło. Byłem dziś 1szy raz na gigu Raya Wilsona, kupił mię od 1szych dźwięków :) Znakomity muzyk, nadto wygląda na bardzo sympatycznego człowieka. Tuż po koncercie wyszedł do merchu, podpisywał płyty, pozował do zdjęć :)
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ja byłem w ubiegłym roku i się podpisuję, Ray to świetny gość, zarówno na scenie jak i poza nią. Zero gwiazdorzenia..salki może małe, ale systematycznie je zapełnia i myślę, że na naszym rynku funkcjonuje całkiem solidnie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Warszawie miał taką na 750 - 800 osób siedzących, bilety po 100 zł. Sold out. Nieźle :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Może się przejde na urodzinowy koncert na Zamku w Poznaniu. Byłem rok temu i było fajnie :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

krusejder pisze: śr mar 21, 2018 11:03 pm
Tomek(JMM) pisze: pt sie 28, 2009 8:35 pm Ray jest w świetnej formie
9 lat mija, a nic się nie zmieniło. Byłem dziś 1szy raz na gigu Raya Wilsona, kupił mię od 1szych dźwięków :) Znakomity muzyk, nadto wygląda na bardzo sympatycznego człowieka. Tuż po koncercie wyszedł do merchu, podpisywał płyty, pozował do zdjęć :)
Ba, nie dość, że cały czas rewelacyjne koncerty, to jeszcze nowe płyty również trzymają poziom : )
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Fajny koncert szykuje się w Łodzi już 12 grudnia
https://www.facebook.com/events/221686358748437/
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Facet trzyma formę. Ekipę towarzyszącą ma również świetną.

www.youtube.com/watch?v=XSGqSOnaTaw
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

dzięki za link :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Czy ktoś się wybiera (z Warszawy) na koncert Raya do Łodzi 12 grudnia?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Uwaga!! PROMOCJA !!
Czerwony krasnal posługujący się ksywą "MIKOŁAJ" daje 15% zniżki na ten koncert - kod: MIKOLAJKIB24
https://www.bilety24.pl/kup-bilet-na-ra ... ?id=222262
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

O to chyba jednak pojadę :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ODPOWIEDZ