Blaze Bayley 2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Blaze Bayley 2018

Post autor: Bon Dzosef »

A ja leżę chory :/ . Eh, chciałem Blaze'a drugi raz zobaczyć. Fajnie, że frekwencja nie zawiodła!
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Lublin pod względem jakości dźwięku najlepszy na trasie, widać że klub ma swojego akustyka.
Ciekawy jestem czy Blejzowi wypali pomysł zabierania na trasę własnego dźwiękowca.
Pod względem frekwencyjnym (nie znam danych z Wrocławia - ale z tego co wiem raczej Wrocław będą omijać szerokim łukiem), Tychy na poziomie sprzed roku, Semafor mocno w dół, Stalowa mocno do góry, Lublin jak pisał pucha.
W przyszłym roku, czy może na przyszłej trasie dojdą nowe miasta, Wrocław i Stalowa chwilowo idą w odstawkę.
Nie wiem czy Blaze osiągnie cel w celowanie w kluby i liczby około 300-350, wg mnie raczej mało prawdopodobne, ale chciałbym się mylić. Jednak bez współpracy promotorów i "promotorów" gówno z tego wyniknie.
Fajnie było spotkać ponownie naszych sanktuarian, szkoda że co rok w coraz mniejszej ilości. Pozdrowienia dla wszystkich!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Szczerze mówiąc, to słabo widzę te 300-350. Nawet przy promocji. Może jakby znowu zagrał trasę z samymi kawałkami Maiden, to magia nazwy by sprawiła, że więcej osób by się pojawiło (chociaż frekwencja w Krakowie kilka lat temu nie powalała - klub był malutki), ale mam nadzieję, że zagra teraz jakieś swoje the best of. Z wydawaniem kolejnych albumów powinien się trochę wstrzymać i na spokojnie zebrać pomysły.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

pz pisze: pn maja 07, 2018 4:25 pmSzczerze mówiąc, to słabo widzę te 300-350. Nawet przy promocji. Może jakby znowu zagrał trasę z samymi kawałkami Maiden, to magia nazwy by sprawiła, że więcej osób by się pojawiło (chociaż frekwencja w Krakowie kilka lat temu nie powalała - klub był malutki), ale mam nadzieję, że zagra teraz jakieś swoje the best of. Z wydawaniem kolejnych albumów powinien się trochę wstrzymać i na spokojnie zebrać pomysły.
Realne jest 250, a w najlepszych przypadkach nawet blisko 300 sprzedanych biletów na każdy klub, pod warunkiem naprawdę dobrej promocji i - warunek konieczny :!: - rozsądniejszego, bardziej równomiernego rozłożenia gigów po Polsce. Oczywiście daty, ceny biletów i kawałki w setach też grają rolę.

Żałuję bardzo, że (mimo że to niedziela, to przez sprawy pracowe) nie dane mi było pojechać do Lublina, szczególnie że byłoby to w zacnym towarzystwie w drodze i na pewno też w klubie... :(
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Pamiętam, że tylko pierwszy z krakowskich koncertów miał dobrą promocję. To się też przełożyło na frekwencję. Inna sprawa, że dużo osób chciało zobaczyć BB po raz pierwszy i ten jeden koncert im wystarczył, potem kolejne już odpuszczali.

Blaze nie jest w żadnej wytwórni i jest to dla niego błogosławieństwo i przekleństwo jednocześnie. Co prawda ma wolną rękę i zarabia więcej na płytach, ale promocja koncertów i nawet samej muzyki leży. Chociaż mam wrażenie, że z wydaniem trylogii, jego popularność u nas nieco wzrosła, przynajmniej w internecie.

Może jak za rok wpadnie do innych miast, to na koncertach pojawi się trochę nowych twarzy.

Wiadomo coś może, czy zawita do nas na choćby jeden występ jesienią w ramach trasy ze Zwijsenem?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Myślę, że jak wyruszy z materiałem Maiden to jest szansa większej frekwencji. :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przy czym obecnie to chyba ostatnie, co bym chciał :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

zgo pisze: pn maja 07, 2018 5:06 pm Myślę, że jak wyruszy z materiałem Maiden to jest szansa większej frekwencji. :)
Nie wyruszy (i dobrze).
Myślę że np. u mnie w Stalowej (najmniejsze miasto poza Skarżyskiem, gdzie ostatnio gra), realne jest te 250 głów do odliczenia. Szkoda że małolaty nie chodzą na koncerty... Mimo mojej "promocji", jedynie miałem dwie osoby poniżej 15 rż i trzy sprzedane bilety ulgowe... Bardzo słabiutko.
Jeżeli ktoś miałby jakieś namiary na sensowne kluby na południu (poza Tychami) i w centralnej Polsce, gdzie teoretycznie Blejzunio mógłby zagrać, niech da znać.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

BB z repertuarem IM, z rozpoznawalnym supportem (a nie Absolvą) z przyzwoitą promocją spokojnie zrobiłby ze 3 kluby na 500-800 osób. Takie jak Proxima, Blue Note ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze: pn maja 07, 2018 5:41 pmBB z repertuarem IM, z rozpoznawalnym supportem
Nawet gdyby nie chciał albo nie mógł przywieźć go ze sobą, np. Wilczy Pająk na otwarcie i Turbo jako gość specjalny zrobiłyby robotę. ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

zgo pisze: pn maja 07, 2018 5:06 pm Myślę, że jak wyruszy z materiałem Maiden to jest szansa większej frekwencji. :)
Była taka trasa i frekwencja znacząco większa nie była ;) Blaze gra za często i za dużo, a koncerty nie sa promowane i robione "po kosztach". To takie trochę dziadostwo. Nie ma lokalnych supportów, które zawsze podnoszą frekwencję i działają promocyjnie, nie widzialem plakatów we Wrocławiu, nawet na wydarzeniu FB wywalone, bo pytanie o czasówkę zostało zlane. Niestety wielki napis na jedynym widzianym plakacie (w klubie) "EX-IRON MAIDEN" nie mobilizuje tłumów.

Zakk... napisał o supportach typu Wilczy i Turbo... niby fajnie, ale te zespoły za paczke fajek nie zagrają i taki zestaw to bilet kosztowalby z 80 zł....

No i brak dostępności jego płyt to mimo wszystko wada.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: pn maja 07, 2018 6:59 pm
No i brak dostępności jego płyt to mimo wszystko wada.
Teraz jest już trochę lepiej, niż kiedyś. W Saturnie można kupić każdą z 3 ostatnich, Alive In Poland i The Man Who Would Not Die.

Jakby Blaze grał rzadziej i mniej, to nie wiem, czy by mu to wyszło na lepsze. Na pewno za często odwiedza te same miasta. Niby z jednej strony ma to sens, bo jeśli publika dopisała, to jest szansa, że drugim razem też dopisze, ale nie każdy chce iść na BB kilka razy.
Przydałoby się, by Blaze zagrał na jakimś festiwalu, ale z tym u nas kiepsko.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

O płyty to chodziło mi o te ostatnie. Oczywiście, że za czesto gra i to w tych samych miastach. Wiadomo, on to klepie masowo bo z tego żyje. Gra za stawkę, nie za sprzedane bilety, wiec kto sie zgodzi to tam gra.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jeżeli chodzi o przykładowe supporty, to nie wiem jak Wilczy, bo oni rzadko grają, ale Turbo też jakiejś powalającej frekwencji nie ma (przynajmniej tam, gdzie widziałem). Dodatkowo jak zauważył Gumbyy byłby znaczący wzrost kosztów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Dziwi mnie brak wśród miast (po raz kolejny) Warszawy... Aż wierzyć mi się nie chce, że nie zebrało by się z 200 osób na jego koncercie :?:

Co do trasy z utworami Maiden... niby fajnie, ale jednak zdecydowanie wolałbym "best of" Blaze + jakieś kawałki Wolfsbane (obowiązkowo Manhunt !!!) :)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

No przecież wiesz, że w Warszawie na koncertach pustki. Byłem w Progresji (nowa Progresja, mała sala na dole) w 2014, to było nędznie. Dawno to było, ale wydaje mi się, że słabiej niż wczoraj w Lublinie.

Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Lando pisze: pn maja 07, 2018 7:53 pm Dziwi mnie brak wśród miast (po raz kolejny) Warszawy... Aż wierzyć mi się nie chce, że nie zebrało by się z 200 osób na jego koncercie :?:

Co do trasy z utworami Maiden... niby fajnie, ale jednak zdecydowanie wolałbym "best of" Blaze + jakieś kawałki Wolfsbane (obowiązkowo Manhunt !!!) :)
Warszawa i Kraków są w planie na 2019, tak samo jak zrobienie jednego/dwóch większych polskich festów. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

pz pisze: pn maja 07, 2018 7:58 pm No przecież wiesz, że w Warszawie na koncertach pustki. Byłem w Progresji (nowa Progresja, mała sala na dole) w 2014, to było nędznie. Dawno to było, ale wydaje mi się, że słabiej niż wczoraj w Lublinie.
Ja rzadko bywam w Warszawie na mniejszych koncertach, z reguły przyjeżdżam na te "większe" nazwy. W sumie w Łodzi też zbyt często nie bywam, bo z reguły przy weekendach jeżdżę po jakiś Opolach, Tychach czy Lublinach :D Ale w piątek planuję się na ten Steelfire wybrać - może kapelusz złapię? :mrgreen:
Zygi pisze: Warszawa i Kraków są w planie na 2019, tak samo jak zrobienie jednego/dwóch większych polskich festów. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Było by super - pozostaje trzymać kciuki :)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Lando pisze: pn maja 07, 2018 9:18 pm Ja rzadko bywam w Warszawie na mniejszych koncertach, z reguły przyjeżdżam na te "większe" nazwy. W sumie w Łodzi też zbyt często nie bywam, bo z reguły przy weekendach jeżdżę po jakiś Opolach, Tychach czy Lublinach :D Ale w piątek planuję się na ten Steelfire wybrać - może kapelusz złapię? :mrgreen:
Gosia chciała się wybrać z dziewczynami, wtedy nie miałbyś szans na kapelusz, ale to piątek, więc nie chce jej się jechać kilka godzin do Łodzi. ;) Koniec offtopa :)

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Byłoby fajnie, jakby Blaze trafił z piosenkami Maiden na Bruda. Szczerze mu tego życzę.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ