Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Ja, starszy już dziad, nie słucham ani płyt do A do Z, ani "playlist", tylko sekwencji kawałków, które w danej chwili życzę sobie usłyszeć.
M.
M.
Znowu odwołujesz się do festiwalu, na którym jest masa randomów. Na własnym koncercie, IM ma mimo wszystko trochę lepszą publikę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ale wiesz, że na spotifaju też możesz włączyć konkretną płytę od początku do końca?Mr. M pisze: ↑śr maja 09, 2018 11:06 amOj nie byłbym tego taki pewien. O ile "starsi" fani rzeczywiście słuchają całych płyt, to wśród dzisiejszej młodzieży królują playlisty, szczególnie po sukcesie Spotify. Playlista na rano, playlista na wieczór, playlista na imprezę, playlista na depresję, playlista na jesień, playlista do srania...Jak ostatnio powiedziałem jednej znajomej, że nie lubię za bardzo korzystać ze spotifaja, wolę włączyć konkretną płytę od początku do końca, to patrzyła się na mnie jak na ufoludka
Gatunek ma tu też mało do rzeczy, pop, rap czy metal, wszędzie można tę tendencję zauważyć.
- dostoevsky
- -#Assassin

A ja coś czuję, że panowie bardzo pozytywnie nas zaskoczą.
Spodziewam się dwóch sensacji (o których wspominał Bruce w Kerrangu), ale również odświeżenia dawno niegranych kawałków (np. z trasy Early Days).
Po 1sze mam Spotify, ale z oplaconym czlonkostwem to mega sprawa - slucham calych plyt, a nie proponowanych kawalkow czy setlist do bzykania, myslenia, pracowania, picia kawy
Po 2gie za caly komentarz odnosnie oczekiwan większości fanow co do danego zespolu niech posluzy glosowanie na setliste jaka zrobila Metallica. Dziekuje, dobranoc
Po 2gie za caly komentarz odnosnie oczekiwan większości fanow co do danego zespolu niech posluzy glosowanie na setliste jaka zrobila Metallica. Dziekuje, dobranoc
gdyby ekipa zdecydowala sie na taki ruch z glosowaniem pewnie Alexander bylby numerem jeden 
-
Deleted User 1499
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przyklad mety pokazuje, ze nie.
+1
NOTB i Trooper na podium
A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Przecież zaraz po reunion było takie głosowanie i wygrywał właśnie Alexander...Który potem nagle z niego znknął 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ironi też nie mają w całości kumatej publiki, większosc na gigu to niedzielni fani, albo po prostu ludzie ktorzy chodza na znane zespolyRALF pisze: ↑śr maja 09, 2018 9:25 pm A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Dokładnie. RALF jak zwykle przedstawia Maidenów jako niezwykły zespół z wyjątkowymi fanami, a tymczasem to tylko trochę mniejszy mainstream niż Metallica.Dzosef pisze: ↑śr maja 09, 2018 9:58 pmIroni też nie mają w całości kumatej publiki, większosc na gigu to niedzielni fani, albo po prostu ludzie ktorzy chodza na znane zespolyRALF pisze: ↑śr maja 09, 2018 9:25 pm A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak chce się iść na zespół gdzie jest "kumata" widownia to się idze na koncert do klubu na jakiś niszowy zespół a nie do hali na 16 tys chłopa 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nic dodać nic ująć. Ralf jak zwykle wybiela sytuację.
Z jednej strony czytam tu usprawiedliwienia zespołu, że jednak muszą grać kotlety bo ludzie nie znają innych kawałków. A za chwilę że jednak Ironi nie mają takiej renderowej publiki jak Meta. Otóż nie Ralf - uświadom to sobie, że my, ci z forum, śledzący każdy ruch zespołu, jesteśmy w mniejszości. W dzisiejszych czasach żeby dobrze znać zespół trzeba mieć prawdziwego fioła na punkcie muzyki - trzeba jej poświęcać mnóstwo czasu. A teraz o to ciężko - zarówno młodszym jak i starszym.
Ja zaczynając słuchać IM jarałem się właściwie tylko RttH, TNotB, Trooperem itd. Ale miałem wtedy naście lat, do wszystkiego trzeba dojrzeć, o ile się chce.
Na pierwszym koncercie też najbardziej cieszyłem się z kotletów, aczkolwiek znałem już dobrze resztę. A dla wielu osób dany koncert jest pierwszym i muszą zajść mocno sprzyjające okoliczności, aby nie był ostatnim.
Jestem przekonany, że w IM by request wygrałyby kotlety, przyprawione może jednym, może dwoma rzadziej granymi utworami. Na takie Children albo Clarvoiant nie byłoby szansy.
Z jednej strony czytam tu usprawiedliwienia zespołu, że jednak muszą grać kotlety bo ludzie nie znają innych kawałków. A za chwilę że jednak Ironi nie mają takiej renderowej publiki jak Meta. Otóż nie Ralf - uświadom to sobie, że my, ci z forum, śledzący każdy ruch zespołu, jesteśmy w mniejszości. W dzisiejszych czasach żeby dobrze znać zespół trzeba mieć prawdziwego fioła na punkcie muzyki - trzeba jej poświęcać mnóstwo czasu. A teraz o to ciężko - zarówno młodszym jak i starszym.
Ja zaczynając słuchać IM jarałem się właściwie tylko RttH, TNotB, Trooperem itd. Ale miałem wtedy naście lat, do wszystkiego trzeba dojrzeć, o ile się chce.
Na pierwszym koncercie też najbardziej cieszyłem się z kotletów, aczkolwiek znałem już dobrze resztę. A dla wielu osób dany koncert jest pierwszym i muszą zajść mocno sprzyjające okoliczności, aby nie był ostatnim.
Jestem przekonany, że w IM by request wygrałyby kotlety, przyprawione może jednym, może dwoma rzadziej granymi utworami. Na takie Children albo Clarvoiant nie byłoby szansy.
- Saimon1995
- -#Moderator

Oczywiście. Zapomniałeś jednak dodać, że "byłby numerem jeden", ale tylko... na początku. Głosowanie klubowiczów z pewnością wywróciłoby set IM do góry nogami. Ale potem dołączyliby fani "niedzielni", dla których najważniejsze są: TNOTB, RTTH, Trooper, Fear of the Dark czy Iron Maiden.
Co nie oznacza, że większość i tak wybrałaby najbardziej znane utwory. Nie oszukujmy się - może Metallica jest bardziej znana dzięki kanałom w stylu MTV, ale Ironi to nie jest zespół, który gra w klubach na 2000 osób, gdzie przychodzą - w większości - najtwardsi fani, którzy znają całą dyskografię na wylot. Od A do Z.RALF pisze: A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
W wypadku Mety mogli głosować tylko członkowie FC czy wszyscy którzy bilet kupili? Chyba każdy kto bilet miał. Więc gdyby takie głosowanie zrobić tylko dla członków FC? Dla IM plus bo więcej osób by to skusiło do kupna członkostwa (np mnie), a dla fanów też plus bo niedzielny fan nie kupi członkostwa by zagłosować na kotlety
Jestem genialny, dajcie numer do Roda
Jestem genialny, dajcie numer do Roda
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ło matko... co Ty masz z tym równaniem IM > Meta?RALF pisze: ↑śr maja 09, 2018 9:25 pm A nie bierzecie pod uwagę, iż Meta ma zdecydowanie bardziej renderową publikę niż IM. 85% ludzi zna ich tylko z programów radiowych i MTV, liczą sie zatem hity znane i lubiane (z mediów), w przypadku IM taka publika to mniejszość, bo ich kariera nigdy nie opierała się na popularnych programach radiowych i MTV.
Wiadomo, że przy takich wyborach ludzie wybierają z tych popularnych numerów (kotletów), które są zakodowane w głowie każdego fana. Większość nie wyobraża sobie koncertu bez "Fear..", a bez "Aleksandra" już jak najbardziej. Człowiek tak dziwnie działa
www.MetalSide.pl
Nie chodzi o to, co mam czego nie... zauważam pewną prawidłowość i tyle w temacie.