Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5155

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Deleted User 5155 »

Fajne te sety. Coraz fajniejsze. A ja nadal trzymam paluchy, żeby NIC nie wyciekło. Żeby Tallin lepiej smakował. Bo jakby tak Olo poszedł .... oj głośno się w hali zrobi :jee: I niemal obojętne kiedy, ale pierwszy bis byłby extra umiejscowieniem
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Użytkownik o nicku PAPA wykazał się nie lada spostrzegawczością/inteligencją - rzeczywiście koncert w Atenach to dzień urodzin Alexandra. Przypadek? Nie sądzę. To ja dodam, że clip na youtube stworzony przez gościa DEEP4BLUE na bazie ujęć z filmu Oliviera Stone'a ma ponad 6 mln odsłon. Jakiś czas temu Rod przyznał, że biorą pod uwagę takie rzeczy przy konstruowaniu setlisty. Jeśli zagrają ATG to drugi dzień festivalu Rockwave będzie wyprzedany. Dysproporcja między frekwencją 19 lipca (headliner - beztrzonowy Judas Priest) a 20 lipca będzie ogromna. Heh!!! Nie wyobrażam sobie sytuacji w której kilkadziesiąt tysięcy gardeł domaga się Alexandra, a Bruce w ramach "wypchajcie się" zaintonuje wspólne zaśpiewanie refrenu (jak to miało miejsce w czasie kilku poprzednich koncertów w Helladzie). Ponadto, myślę, że Steve wybaczył oplucie przez uczestnika koncertu; a Adrian - kradzież gitary. Wiem, z tym Alexandrem to już obsesja...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mysle, że ten 20 lipca to przypadek. To w końcu festiwal.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Nakręcacie się na tego Alexandra jak każdego roku Kolejorz na mistrza Polski
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Prawda jest taka, ze teraz albo nigdy. ;) Na pewno Alexander w secie poruszylby social media bardziej niz Flight of Icarus, Be Quick or Be Dead czy Sun And Steel. I nakrecilby mega hype na ta trase. Z drugiej strony koncerty i festiwale, z nielicznymi wyjatkami, sprzedaja sie znakomicie wiec presji na podkrecenie zainteresowania trasa specjalnie nie ma. ;) Rownie dobrze jako duzy epic bedzie Rime, albo poprzestana na For The Greater Good of God, ktory jest w zasadzie pewniakiem.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jestem niepoprawnym optymistą, zatem wciąż gdzieś podskórnie żywię nadzieję :)
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Nie tylko z przyczyn finansowych, ale też dla wielkiej satysfakcji zespół (i management) chciałby mieć 100% SOLD OUT na całej trasie. Realia są takie, że na tym etapie życia muzyków każda kolejna trasa może być ostatnią.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

WICKER MAN pisze: śr maja 16, 2018 1:15 pm Prawda jest taka, ze teraz albo nigdy. ;)
Od dawna uwazam, ze trzymaja Alexandra na farewell tour. Ostatnia trasa polaczona z zagraniem tego numeru zapewniłaby wyprzedane stadiony.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: śr maja 16, 2018 3:12 pm
WICKER MAN pisze: śr maja 16, 2018 1:15 pm Prawda jest taka, ze teraz albo nigdy. ;)
Od dawna uwazam, ze trzymaja Alexandra na farewell tour. Ostatnia trasa polaczona z zagraniem tego numeru zapewniłaby wyprzedane stadiony.
Nie trzymają. Ostatnia trasa to gwarancja the best of.
Kiedyś Iron Maidens zagrało Alexandra, po tym wydarzeniu Steve został zapytany, czy to go motywuje do włączenia tego utworu do setlisty. Odpowiedzią było...Nie ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

A tymczasem dziś miała miejsca matura z historii. Słyszałem rozmowę tel. jakiegoś pryszcza w garniturze, padła znajoma nazwa, zatem spojrzałem w arkusz zadań - a tam taki tekst:
Był prawdziwym geniuszem jako dowódca: być może […] najznakomitszym wodzem jakiego wydał świat. […] Syn Filipa został wychowany na króla i wojownika. Jego jedyną sprawą, przemożną obsesją w ciągu całego, krótkiego […] życia była wojna i podboje. Na nic zda się łagodzić tę podstawową prawdę, stwarzając pozory, że marzył o przelaniu krwi po to tylko, by ujarzmiwszy cały kontynent urzeczywistnić braterstwo ludzkości.
Was born a son to Philip of Macedoooon, the legend his name was Alexaaaandeeeer :D

Do rozwiązania zadania wystarczyło przypomnieć sobie prosty tekst autorstwa pana Stefana i wymieniane w nim lokalizacje. Chociaż o tych dinozaurach z Quest for Fire lepiej nie pamiętać ;)

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jak już nawet na maturze nie dają spokoju z tym Alexandrem, to MUSZĄ zagrać!!! :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A jak nie zagrają, to odebrać im te brytyjskie matury :)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

ciśnienie na ATG rośnie z dnia na dzień widzę. A ja powiem brutalnie, chociaż wiem, że będziecie mnie chcieli spalić na stosie - lubię ten utwór, ale wg mnie są lepsze i bardziej przeze mnie wyczekiwane kawałki Maiden. Nie pojmuję fenomenu tego utworu...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

The_Alchemist pisze: śr maja 16, 2018 9:13 pm ciśnienie na ATG rośnie z dnia na dzień widzę. A ja powiem brutalnie, chociaż wiem, że będziecie mnie chcieli spalić na stosie - lubię ten utwór, ale wg mnie są lepsze i bardziej przeze mnie wyczekiwane kawałki Maiden. Nie pojmuję fenomenu tego utworu...
W sumie... mam podobnie :D :pijak:
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nawet na SiT znalazłyby się ze 3 kawałki, które lubię bardziej niż Alexandra, ale chciałbym go usłyszeć na żywo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Mam tak samo - wolałbym CSIT, Długodystansowca, Strangera. Alexander to jednak symbol "niespełnienia fanów".

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Chyba nikt tu nie twierdzi, że ATG to najlepszy utwór IM. Sam wolę np Deja Vu z SiT. Co nie zmienia faktu, że jeśli zdecydują się grać jakiś nigdy nie grany utwór, to największe szanse na to ma właśnie pożądany przez wiele osób Alexander.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

MaidenFan pisze: śr maja 16, 2018 10:07 pm Chyba nikt tu nie twierdzi, że ATG to najlepszy utwór IM.
Ja twierdzę :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Schizoid pisze: śr maja 16, 2018 10:08 pm
MaidenFan pisze: śr maja 16, 2018 10:07 pm Chyba nikt tu nie twierdzi, że ATG to najlepszy utwór IM.
Ja twierdzę :)
Dobra, wiadomo, do czołówki należy :P
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

The_Alchemist pisze: śr maja 16, 2018 9:13 pm ciśnienie na ATG rośnie z dnia na dzień widzę. A ja powiem brutalnie, chociaż wiem, że będziecie mnie chcieli spalić na stosie - lubię ten utwór, ale wg mnie są lepsze i bardziej przeze mnie wyczekiwane kawałki Maiden. Nie pojmuję fenomenu tego utworu...

+1
O wiele chętniej usłyszałbym Rime... Bo nie miałem okazji tego usłyszeć. Zresztą, to samo mialem z ID, wolałem np The Prophecy (a nie dostałem ani tego, ani tamtego ani Wrathchild ;) ). Te utwory są dobre ale głównie jak dla mnie działa tu mentalność tłumu. Skoro inni tego chcą to musi być dobre więc ja też tego chce i tak się nakręca spirala.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ