Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: qracoss »

chyba najbardziej realny z SiT jest ATG,chociaz jakby mieli pocisnac dlugodystansowca albo openera z SiT to normalnie moglbym umierac ;) jeszcze pare dni i w Tallinie zobaczymy czym nas panowie uracza :)
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Gorsza sprawa jeśli się okaże, że Harris tak opędza się od zagrania ATG, bo zerżnął jakiś fragment z Becketta czy innego Sprocketa.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Schizoid pisze: śr maja 16, 2018 10:08 pm
MaidenFan pisze: śr maja 16, 2018 10:07 pm Chyba nikt tu nie twierdzi, że ATG to najlepszy utwór IM.
Ja twierdzę :)
Ja również :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

longestday pisze: czw maja 17, 2018 10:10 am Gorsza sprawa jeśli się okaże, że Harris tak opędza się od zagrania ATG, bo zerżnął jakiś fragment z Becketta czy innego Sprocketa.
Haha... weź bo znowu RALF nie da żyć ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Szkoda, że Wratchilda nie zerżnęli :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jeszcze nie mów hop :oops:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

gumbyy pisze: czw maja 17, 2018 2:47 pm
longestday pisze: czw maja 17, 2018 10:10 am Gorsza sprawa jeśli się okaże, że Harris tak opędza się od zagrania ATG, bo zerżnął jakiś fragment z Becketta czy innego Sprocketa.
Haha... weź bo znowu RALF nie da żyć ;)
Wrathchild zerżnięto od melodyjki, jaką mi ojciec nucił, kiedy byłem niemowlakiem! zaraz mój prawnik 'Arryego dojedzie i będzie finał.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Gdyby skupić się na słowach Bruce’a o „poruszeniu w social media” to naprawdę można uwierzyć w Alexandra.
Nawet teraz na YT wyskakują filmiki po wpisaniu „Alexander the Great Maiden live” sprzed kilku lat (2005,2011) z Grecji ze śpiewanym Alexandrem. Zespół na pewno wie, że każdy na ten utwór czeka - i jeżeli chcą nas zaskoczyć to ... chyba głównie tym.

= Powrót Clansmana - być może, bo kawałek obrósł już wręcz w legendę koncertową (15lat niegrany!). Bruce mógł to mieć na myśli ale w secie spokojnie zmieściłyby się oba kawałki.

= Odkurzenie po 9 latach Rime’a - Bruce ma też podstawy wierzyć po SBiT i Flight 666, że nikt by nie pogardził. Euforia w social media - nie sądzę.

A że Flight of Icarus jako podstawa tego „zamieszania” - umówmy się kawałek będzie na 90% grany live ale raczej poruszy „media” na zasadzie - fajnie, czekamy na dalszą część setu ;)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Skąd w większości z Was niemal 100% pewność odnośnie Flight Of Icarus? Ktoś puścił parę, czy z witrażu?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

brezdi pisze: czw maja 17, 2018 7:41 pm Skąd w większości z Was niemal 100% pewność odnośnie Flight Of Icarus? Ktoś puścił parę, czy z witrażu?
- witraż, który nie pozostawia wątpliwości, co przedstawia;
- kawałek z Piece of Mind (35-lecie, zmiana zdjęcia profilowego na FB Maiden);
- singiel, dosyć popularny (szczególnie w USA w 1983r.);
- niegrany przez Maiden od 1986, a wiemy, że lubią wracać szczególnie do singli na trasach wspominkowych;
- Bruce go wykonywał solo, a ma to jakiś wpływ na set Maiden (np. Powerslave/Revelations w latach 98-02).
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

remi pisze: czw maja 17, 2018 8:00 pm - niegrany przez Maiden od 1986, a wiemy, że lubią wracać szczególnie do singli na trasach wspominkowych;
W erze BB też go chyba grali
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Nie grali go w erze BB.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

mój błąd w takim razie :|
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Myślę, że Flight Of Icarus nie jest tym dynamitem. Powiedzmy to szczerze: ten kawałek na LIve After Death albo w Dortmundzie w 1983 nie brzmi dobrze. W sumie wątpię nawet w jego pojawienie się w secie. No chyba, że jakoś go przećwiczą, przearanżują trochę, zrobią solidne chórki... Jako detonator burzy w social media niezmiennie obstawiam coś z trójki To Tame a Land, Caught SIT, Alexander. No dobra, ale będzie numer jak zagrają np. Prodigal Son, Invaders albo Only The Good Die Young.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Niby niepozorny numer, ale liczy się fakt zagrania go po raz pierwszy od wielu lat. To byłby ten "dynamit".

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A ja z kolei z dużą rezerwą podchodzę do tych zapowiedzi o burzy w mediach społecznościowych. Bruce niejednokrotnie już pokazał skłonność do koloryzowania, podgrzewania atmosfery itp. Takie też ma zadanie zapewne. Poza tym to sprawa względna - co dla jednego wywoła burzę, dla kogoś innego będzie nudą. I odwrotnie ;-)
Tak więc czekam spokojnie, przy czym absolutnie nie wierzę w Alexandra, To Tame... czy inne perełki. Już prędzej będą Orły lub Be Quick...

Be Quick
Clansman
For the Greater
2 minutes
The Evil
Fear
Trooper
Number
Iron Maiden
Aces High
Death or Glory
Wrathchild
Run to the Hills
Icarus
Wickerman
Halloweed
Running Free

17 kawałków, kolejność oczywiście przypadkowa. Też nie wiem czy nie za dużo, są 3 dłuższe utwory.
Na liście rezerwowej Revelations i Heaven Can Wait;-)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

barsiarz pisze: pt maja 18, 2018 9:17 am A ja z kolei z dużą rezerwą podchodzę do tych zapowiedzi o burzy w mediach społecznościowych. Bruce niejednokrotnie już pokazał skłonność do koloryzowania, podgrzewania atmosfery itp. Takie też ma zadanie zapewne. Poza tym to sprawa względna - co dla jednego wywoła burzę, dla kogoś innego będzie nudą. I odwrotnie ;-)
Tak więc czekam spokojnie, przy czym absolutnie nie wierzę w Alexandra, To Tame... czy inne perełki. Już prędzej będą Orły lub Be Quick...

Be Quick Quicku
Clansman
For the Greater
2 minutes
The Evil
Fear
Trooper
Number
Iron Maiden
Aces High
Death or Glory
Wrathchild
Run to the Hills
Icarus
Wickerman
Halloweed

16 kawałków, kolejność oczywiście przypadkowa. Też nie wiem czy nie za dużo, są 3 dłuższe utwory.
Na liście rezerwowej Revelations i Heaven Can Wait;-)
Według facebookowej rozpiski z Tallina, koncert ma trwać ok 2 h 10 min. Powinni to upchnąć ;)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dorzuciłem jeszcze Running Free, bo brakowało zakończenia, choć ostatnio i tak nie potrzebowali ani Running, ani Sanctuary.
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Oczywiście co trasa to są różne szumne zapowiedzi. Ale zawsze jest coś w stylu "takiego supermega show to jeszcze nie widzieliście". Specem jest tu Rod. Pamiętam, że nawet przy dość skromnej scenografii/Eddie X Factour 95-96 czy Early Days było takie gadanie. Tym razem jest wprost odniesienie do setlisty. Przypominam słowa Dave'a Murray'a z końca trasy Book Of Souls. Powiedział, aby przygotować się na niespodzianki w 2018. Tak, Bruce lubi walić promocyjną ściemę, ale Dave wydaje mi się zawsze szczery. Myślę, że mogą tym razem złamać zasadę że utwór niegrany na trasie macierzystej albumowej nie jest grany na trasie retrospektywnej. Jeśli z takim wyprzedzeniem główkowali na temat setlisty, to będzie dobrze, a nawet rewelacyjnie. Czuję, że tym razem Bruce się postawił Steve'owi ("chłopie nie prdl, gramy ATG!!!")- dowodem jest fakt, iż to właśnie Bruce chętnie o meganiespodziankach (jednej lub dwóch). Harris siedzi cicho i pewnie ćwiczy w domu swoje partie. A nawet jak nie będzie superniespodzianki, to mi wystarczy jak zagrają mój ulubiony utwór nie tylko maiden, ale W OGÓLE ulubione 4 minuty muzyki - Aces High (na witrażu motyw Powerslave + unionjack = Battle Of Britain).
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Adrian przypomniał sobie solówki czy odda je Janickowi. Jak obstawiacie?
ODPOWIEDZ