SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: Deleted User 1499 »

Invader pisze: sob maja 26, 2018 10:17 pm 12 utworów się pokryło z tym wczorajszym fejkowym setem. Całkiem sporo.
Ja trafiłem 10 :D
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Iron Maiden zrobiło znowu coś przeciw standardom. Pod koniec kariery funduje nam teoretycznie niemożliwy do wykonania w tym wieku zbiór piosenek. I robi to idealnie. Poprawka. Bruce przebił samego siebie wokalnie.
Scenografia. Mega. Poza tym najważniejsze: dźwięk idealny ;)
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Super set. Nie ma uwag. Jedyna rzecz to tylko Iron Maiden. Dla mnie do wymiany na cokolwiek innego, nawet kotletowego. A najlepiej na Die with your boots :) Ale z drugiej strony mój kumpel go uwielbia i będzie prze szczęśliwy. Zatem wszystkim nie dogodzą, ale trzeba przyznać, że się postarali. Tak jak nie mogłem już wyrobić do dzisiejszego wieczora, to teraz nie wiem jak wytrzymam do końca lipca.
Eszy
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Eszy »

Jak dla mnie lista bardzo dobra, osobiście się ciesze z takich utworów jak Aces High lub The Evil Man, gdyż nie widziałem ich jeszcze na żywo, ponieważ byłem na koncercie Ironów tylko w 2016 roku we Wrocławiu. Generalnie lubię wszystkie utwory z listy, jednak jeżeli mam być szczery, to część setu można by wywalić i zastąpić innymi utworami, dlatego jeżeli mógłbym troszkę ponarzekać to:

1. Wywaliłbym Clansman i wstawił Paschendale
2. W miejsce Revelations wrzuciłbym Alexandra, a jeżeli naprawdę nie ma szans na ten kawałek, bo Ironi nie grali tego podczas trasy promującej SiT, to wrzuciłbym jakiś inny, rzadko grany utwór, może Afraid to Shoot Strangers?
3. Za Wickermana dałbym Ghost of the Navigator.
4. No i jeszcze może za Run to the Hills wstawiłbym Wasted Years, Blood Brothers albo Warthchild.
Deleted User 1499

Eszy pisze: sob maja 26, 2018 10:30 pm 1. Wywaliłbym Clansman i wstawił Paschendale
2. W miejsce Revelations wrzuciłbym Alexandra, a jeżeli naprawdę nie ma szans na ten kawałek, bo Ironi nie grali tego podczas trasy promującej SiT, to wrzuciłbym jakiś inny, rzadko grany utwór, może Afraid to Shoot Strangers?
3. Za Wickermana dałbym Ghost of the Navigator.
4. No i jeszcze może za Run to the Hills wstawiłbym Wasted Years, Blood Brothers albo Warthchild.
1. Jeden i drugi jest zajebistym kawałkiem więc osobiście bez różnicy
2. Kto wierzył w Alexandra ten naiwny :P Afraid było na ME2013
3. Zgadzam się
4. WY i BB jak i zreszta Wrathchild było na TBOS, aczkolwiek mogli ,,odświerzyć" Sanctuary

Mimo wszystko set naprawdę przemyślany, osobiście nie mam co narzekać. Płakałem że nie udały się wypady w 2000 i 2003 i Sign of the cross i Clansman przeszły koło nosa, to teraz mam z nadwyżką o Flight of Icarus !
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 10:35 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Rozmawiałem przed chwilą z Dzosefem. Mówił, że nagłośnienie kaszana :cry:
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 10:59 pm przez Bartek_, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1499

Dziwne bo z filmików wszystko w miarę brzmi.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Zastanawiaja mnie witraze. Nijak nie widze zwiazku z kowalem z tym, co dostalismy. Widac nie ogarniam tych smaczkow dostatecznie.

ed:
sekcjazwlok pisze: sob maja 26, 2018 10:38 pm Dziwne bo z filmików wszystko w miarę brzmi.
Duzo zalezy od tego, gdzie stoisz. Inaczej bedziesz slyszal pod barierka, inaczej na srodku plyty, inaczej na trybunach.
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 10:40 pm przez Papa, łącznie zmieniany 1 raz.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

remi pisze: sob maja 26, 2018 10:26 pm Iron Maiden zrobiło znowu coś przeciw standardom. Pod koniec kariery funduje nam teoretycznie niemożliwy do wykonania w tym wieku zbiór piosenek. I robi to idealnie. Poprawka. Bruce przebił samego siebie wokalnie.
Scenografia. Mega. Poza tym najważniejsze: dźwięk idealny ;)
Uff, to dobrze. Ludzie też piszą, że brzmieli świetnie. Czyli Walker ich chrzanił :(
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Papa pisze: sob maja 26, 2018 10:38 pm Zastanawiaja mnie witraze. Nijak nie widze zwiazku z kowalem z tym, co dostalismy. Widac nie ogarniam tych smaczkow dostatecznie.

ed:
sekcjazwlok pisze: sob maja 26, 2018 10:38 pm Dziwne bo z filmików wszystko w miarę brzmi.
Duzo zalezy od tego, gdzie stoisz. Inaczej bedziesz slyszal pod barierka, inaczej na srodku plyty, inaczej na trybunach.
Ten kowal żyje na ostrzu... :D The Evil That Men Do
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

MaidenFan pisze: sob maja 26, 2018 10:40 pm
Papa pisze: sob maja 26, 2018 10:38 pm Zastanawiaja mnie witraze. Nijak nie widze zwiazku z kowalem z tym, co dostalismy. Widac nie ogarniam tych smaczkow dostatecznie.

ed:
Ten kowal żyje na ostrzu... :D The Evil That Men Do
Takie oczywsite. ;) Dzieki.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

ed:
Tak samo nie ma nic z muchą, która dość jasno wskazywała na Lord Of The Flies. Brakuje też Heaven Can Wait (zwoje) i kilku innych.

Panowie pewnie mieli pulę numerów, które brali pod uwagę i na witrażu skończyły wszystkie. A potem z nich wybierali te, które zagrano dzisiaj.
Jest jeszcze opcja, że resztę będą grali w 2019.
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 10:43 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Moim zdaniem brzmieli koszmarnie. Dawno nie byłem na tak zle naglosnionym koncercie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 1499

Dziwi mnie tylko to że na witrażu jest Eddie z Somewhere in Time, no i ten tekst że Nicko zabrał część garów z tej płyty. Coś znowu nie pykło na próbach ?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Schizoid pisze: sob maja 26, 2018 10:42 pm

ed:
Tak samo nie ma nic z muchą, która dość jasno wskazywała na Lord Of The Flies. Brakuje też Heaven Can Wait (zwoje) i kilku innych.

Panowie pewnie mieli pulę numerów, które brali pod uwagę i na witrażu skończyły wszystkie. A potem z nich wybierali te, które zagrano dzisiaj.
Jest jeszcze opcja, że resztę będą grali w 2019.
sekcjazwlok pisze: Dziwi mnie tylko to że na witrażu jest Eddie z Somewhere in Time, no i ten tekst że Nicko zabrał część garów z tej płyty. Coś znowu nie pykło na próbach ?
CZYLI JEDNAK JEST SZANSA NA ALEKSANDRA :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Obrazek

Nowa perkusja Nicko!
Deleted User 1499

MaidenFan pisze: sob maja 26, 2018 10:46 pm https://www.youtube.com/watch?v=2N0i7YcsI80
FLight of Icarus!
Dave jakoś marnie wygląda na tym video.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Forbidden evil pisze: sob maja 26, 2018 10:34 pm Rozmawiałem przed chwilą z Dzosefem. Mówił, że nagłośnienie kaszana :cry:
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Kwestii dźwięku nie ma w ogóle co rozkminiać. To zależy od hali, od miejsca gdzie kto się znajduje, od każdego ucha, od własnych upodobań i jeszcze masy innych rzeczy. Jeden powie, że dla niego było super i wszystko świetnie słyszał. A drugi, że nic tylko bas, bębny i ścianę hałasu.
ODPOWIEDZ