SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
Oj, przepraszam bardzo. Przez przypadek wysłałem poprzedniego posta.
-
Deleted User 357
Po stronie Jana pod sceną aż tak źle nie bylo (Co nie znaczy że dobrze)
-
Deleted User 2259
Dave jakoś marnie wygląda na tym video.
[/quote]
Ale solówki zagrali na poziomie, Bruce też dał radę wyciągnąć. Zobaczymy teraz, czy będzie boom w necie, skoro tak Bruce zapowiadał.
-
Deleted User 1499
Boom jakieś na pewno będzie bo set jest dobry, do tego powrót Icara, oprawa. Nie potrzebnie tylko każdy strzępił ryja na Alexandra.
Jeśli mam się czepiać to dupy dali z openerem. Fajnie wygląda ten samolot i w ogóle , ale naprawdę liczyłem na petardę w stylu Be Quick or be Dead. Opener na bisy też kiblowaty. No ale nie można mieć wszystkiego , i tak fajny zestaw ułożyli.
Jeśli mam się czepiać to dupy dali z openerem. Fajnie wygląda ten samolot i w ogóle , ale naprawdę liczyłem na petardę w stylu Be Quick or be Dead. Opener na bisy też kiblowaty. No ale nie można mieć wszystkiego , i tak fajny zestaw ułożyli.
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 11:11 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez tak uwazam. Co nie oznacza, ze nie ma o czym rozmawiac. Mozna, tylko jest to bardziej zlozone zagadnienie niz sie moze wydawac.marian_Fe pisze: ↑sob maja 26, 2018 11:00 pm Kwestii dźwięku nie ma w ogóle co rozkminiać. To zależy od hali, od miejsca gdzie kto się znajduje, od każdego ucha, od własnych upodobań i jeszcze masy innych rzeczy. Jeden powie, że dla niego było super i wszystko świetnie słyszał. A drugi, że nic tylko bas, bębny i ścianę hałasu.
Co do Ikara, fajny akcent na koniec z jego upadkiem.
Rozumiem, że szał wokół setlisty wraz z koncertem, ale prosiłbym kogoś o uporządkowanie tematu, podsumowanie, ponieważ nie każdy miał czas śledzić na bieżąco co się działo. Masakryczna ilość stron w temacie, nie do przebrnięcia. Może ktoś w tym amoku
zbierze wszystko co trzeba do kupy, z setlistą na czele :-)
"Still my heart calculate and pray"
- dostoevsky
- -#Assassin

Ja czekam na pełne nagrania WED, Clansmana, SOTC i FTGGOG.
Właśnie do tego ten temat został stworzony..Hospes pisze: ↑sob maja 26, 2018 11:11 pm Rozumiem, że szał wokół setlisty wraz z koncertem, ale prosiłbym kogoś o uporządkowanie tematu, podsumowanie, ponieważ nie każdy miał czas śledzić na bieżąco co się działo. Masakryczna ilość stron w temacie, nie do przebrnięcia. Może ktoś w tym amokuzbierze wszystko co trzeba do kupy, z setlistą na czele :-)
1. Aces High
2. Where Eagles Dare
3. 2 Minutes to Midnight
4. The Clansman
5. The Trooper
6. Revelations
7. For the Greater Good of God
8. The Wicker Man
9. Sign of the Cross
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
12. The Number of the Beast
13. Iron Maiden
Tak samo.dostoevsky pisze: ↑sob maja 26, 2018 11:12 pm Ja czekam na pełne nagrania WED, Clansmana, SOTC i FTGGOG.
-
Deleted User 2259
Jak dla mnie set świetny! Nie idealny (brak Alexandra, bisy bez niespodzianki), ale nadal świetny!! Łącznie naliczyłem 5 kawałków, których do tej pory nie słyszałem live, w tym Clansman i Icarus, na których bardzo mi zależało
A do tego perełki pokroju Where Eagles Dare czy FTGGOG to już w ogóle miodzio!
Na Sign of the Cross aż tak mi nie zależało, ale jego obecność też in plus liczę
Trochę szkoda, że zamiast Wicker Mana nie dali Ghost of the Navigator, czy np. zamiast Evil mogliby zagrać Paschendale. Ale i tak uważam, że jest świetnie i nie mogę się doczekać Krakowa 
-
Deleted User 4783
1. Aces High
2. Where Eagles Dare
3. 2 Minutes to Midnight
4. The Clansman
5. The Trooper
6. Revelations
8. The Wicker Man
9. Sign of the Cross
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
powalający set, w tym 6 kawałków, których NIGDY nie słyszałem na żywo. Coś mi się wydaje, że wpadnie jakiś 4 gig...
2. Where Eagles Dare
3. 2 Minutes to Midnight
4. The Clansman
5. The Trooper
6. Revelations
8. The Wicker Man
9. Sign of the Cross
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
powalający set, w tym 6 kawałków, których NIGDY nie słyszałem na żywo. Coś mi się wydaje, że wpadnie jakiś 4 gig...
- dostoevsky
- -#Assassin

Jest fragment Clansmana:
https://www.youtube.com/watch?v=D9ECg1Ely-s
https://www.youtube.com/watch?v=D9ECg1Ely-s
Warto zwrócić uwagę na zmianę setlisty przed koncertem. Nie było highway star, a przed doctor doctor leciał kaszmir....
Na oba koncerty
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2018 11:45 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 357
Set dobry, ale nie idealny. Najsłabiej wypadł chyba Fear of Dark. Zupełnie nie kupuję tej aranżacji.
Mam nagrania rzadkich numerów, poza Ikarem. Jutro wieczorem wrzucę
Mam nagrania rzadkich numerów, poza Ikarem. Jutro wieczorem wrzucę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dźwięk byl powyżej oczekiwań. Byłem w drugim rzędzie pod Adrianem i mega pozytywne zaskoczenie.