10 utworów na 16 się sprawdziło.Lipa pisze: ↑pt maja 18, 2018 12:56 pm To może i ja dorzucę coś od siebie.
1. Be Quick or be Dead
2. 2 Minutes to Midnight
3. The Trooper
4. Flight of Icarus
5. Ghost of the Navigator
6. The Clansman
7. Wasted Years
8. Run to the Hills
9. For The Greater Good of God
10. Heaven Can Wait
11. Fear of the Dark
12. Iron Maiden
-------------------------------------------
13. Aces High
14. The Evil Than Man Do
15. Alexander The Great
Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Mnie chodzi po głowie ten witraż i wymyśliłem coś takiego:
On zawiera wszystkie numery, jakie zespół zagra podczas całej trasy. W tym też w 2019. Akurat obecnie świętujemy 35 lat POM, ale za rok Ikar czy Revelations nie będzie miało sensu. Natomiast 2019 to 35 lat Powerslave. Zauważcie, że w tym roku nie było żadnego z marynarskich numerów, które zapowiadał witraż. Chyba trzeba się szykować na Rime
Za Sign wejdzie pewnie Lord Of The Flies (mucha z witraża), by The X Factor miało jakiegoś reprezentanta.
On zawiera wszystkie numery, jakie zespół zagra podczas całej trasy. W tym też w 2019. Akurat obecnie świętujemy 35 lat POM, ale za rok Ikar czy Revelations nie będzie miało sensu. Natomiast 2019 to 35 lat Powerslave. Zauważcie, że w tym roku nie było żadnego z marynarskich numerów, które zapowiadał witraż. Chyba trzeba się szykować na Rime
Za Sign wejdzie pewnie Lord Of The Flies (mucha z witraża), by The X Factor miało jakiegoś reprezentanta.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ciekawa interpretacja. Jakby to serio wypaliło, to za rok nawet za granicę pojadę, by Rime'a usłyszeć czy też Lord of The Flies!
Albo w 2019 w końcu zagrają tego Alexandra? Pomarzyć dobra rzecz. Też tak sadzę, przygotowali około 20 kompozycji, pewnie większa część z nich się ostanie (efekty u IM zawsze są przypisane określonym kompozycjom) ale możliwe jest, że jakiś zmian uświadczymy. Nie zdziwi mnie jeśli przedłuża trasę do 2020 roku - dokładnie tak, jak w przypadku tournee ME. Widowisko, jakie zaproponowali tym razem - powala, zastanawiam się czy to nie będzie ich najbardziej spektakularna trasa w karierze!
Zestaw utworów nie powala, ale może Schizoid ma racje i w 2019 roku numery się wymienią.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ralf ja bym Ci dal zakaz używania slowa "Alexander".
Co do teorii Schizoida to też o tym myślałem i ma to ręce i nogi. Do tego armaty - Paschendale, Heaven Can Wait, może Muchy, moze Moonchild, moze Wasted Years. Witraz daje jeszcze trochę możliwości.
Co do teorii Schizoida to też o tym myślałem i ma to ręce i nogi. Do tego armaty - Paschendale, Heaven Can Wait, może Muchy, moze Moonchild, moze Wasted Years. Witraz daje jeszcze trochę możliwości.
Jezu....
Ale z tego co wiem to nie byłeś wczoraj na koncercie? Więc skąd takie oceny z wyprzedzeniem?
W sumie dobra myśl z tymi podmiankami, ale też ktoś z muzyków mówił, żeby witrażem się zbytnio nie sugerować. Moim zdaniem nawrzucali tam "podpowiedzi" i tropów, żeby fani mieli co robić przed trasą
www.MetalSide.pl
Ja 13 trafione.barsiarz pisze: ↑pt maja 18, 2018 9:17 am
Be Quick
Clansman
For the Greater
2 minutes
The Evil
Fear
Trooper
Number
Iron Maiden
Aces High
Death or Glory
Wrathchild
Run to the Hills
Icarus
Wickerman
Halloweed
Running Free
17 kawałków, kolejność oczywiście przypadkowa. Też nie wiem czy nie za dużo, są 3 dłuższe utwory.
Na liście rezerwowej Revelations i Heaven Can Wait;-)
Naprawdę trudno narzekać na set na tej trasie.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Może za bardzo nastawiałem się, że w końcu czymś zaskoczą i jak zwykle się rozczarowałem. Jasne, bardzo na plus "Where Eagles Dare" i "Flight Of Icarus". Ale reszta? Niby "Sign Of The Cross" fajnie.... "Iron Maiden", jeden utwór z pierwszej płyty, który grają zawsze, czyli tak jakby nic nie grali. Oczywiście po raz enty nic z "Killers"
. Trąci jak zwykle lenistwem i pójściem na łatwiznę ten set na kilometr.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No ale Clansman i Ikar na witrażu były oczywiste, a jednak nie były to numery do typowania w ciemno.
Typ na 2019 to To Tame A Land za 2minutes i Alexander za Iron Maiden. Dojdzie też Woman in Uniform. Możecie robić screeny
Typ na 2019 to To Tame A Land za 2minutes i Alexander za Iron Maiden. Dojdzie też Woman in Uniform. Możecie robić screeny
Użyłem znaku zapytania przy Aleksie, zatem - tylko pytam... Co do widowiskowości, uważam że na większych koncertach to będzie jeszcze lepiej wyglądać. Tak samo jak europejski spektakl ME nie wyglądał aż tak okazale po koncercie w małej BEC Arena (Bilbao), tak i tym razem - efekt końcowy będzie lepszy. Nie przypominam sobie aby wcześniej IM aż tak często stosowali najprzeróżniejsze rekwizyty, zmieniali je niemal co utwór, aby tak umiejętnie serwowali różne efekty, tworząc konceptualny teatr grozy/fantasy Iron Maiden. Uważam, iż to najlepszy spektakl od 1988 roku, od 30 lat. Już teraz bardzo mi się podoba, imponuje wręcz. Dla samego show warto zobaczyć te koncerty. Sądzę również, iż amerykańskiej publiczności to się bardzo spodoba, tym bardziej iż grają w większości "kotlety" które Jankesi uwielbiają (rzecz jasna mam na myśli fanów IM). No i wszyscy, którzy chcą się dopatrywać 'satanizmów' w zespole i ich koncertach - w końcu dostali kilka koronnych argumentów. Jest w tym wszystkim masa symboliki. Przy odrobinie dobrej (?) woli, to nawet czarnej mszy w szatańskiej katedrze można się tutaj dopatrzeć... Oczywiście, żartuje sobie z takich zapatrywań...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szanuję Cię i twoje zaangażowanie, niemniej zważ na szyld trasy, raczej na jego wydźwięk... Wiadomo było, iż w znakomitej większości pojadą hitami. 95% uczestników koncertów tego właśnie oczekuje. Ja uważam, iż WED, CLANS, SotC, Revelations, FoI czy FTGGOG - to bardzo wartościowe, nieoczywiste i oczekiwane przez wielu kompozycje. Wystarczy sprawdzić ilość odtworzeń na przeróżnych platformach multimedialnych. Oczywiście, chciałbym aby zagrali jeszcze coś "ekstra", niemniej - nie można powiedzieć, że ta trasa jest dowodem lenistwa. Samo show to masterpiece Iron Maiden, Bruce jest tutaj tyleż wokalistą, co i aktorem. To trzeba zobaczyć, choć raz!LukaSieka pisze: ↑ndz maja 27, 2018 11:04 am Może za bardzo nastawiałem się, że w końcu czymś zaskoczą i jak zwykle się rozczarowałem. Jasne, bardzo na plus "Where Eagles Dare" i "Flight Of Icarus". Ale reszta? Niby "Sign Of The Cross" fajnie.... "Iron Maiden", jeden utwór z pierwszej płyty, który grają zawsze, czyli tak jakby nic nie grali. Oczywiście po raz enty nic z "Killers". Trąci jak zwykle lenistwem i pójściem na łatwiznę ten set na kilometr.
No i... Owczem ATG nie było, niemniej FoI i Clansman - tak, czyli w 66,6% miałem rację. No dobra - remis... za pokutę przyjmę zintensyfikowanie udzielania się na forum
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Z witraża zostały według mnie takie numery (kowala dalej nie wiem, jak interpretować):
Heaven Can Wait
Rime Of The Ancient Mariner
Powerslave
Lord Of The Flies
Speed Of Light
Moonchild
Bring Your Daughter To The Slaughter
De facto znakomita większość była grana niedawno i nie stanowi dla zespołu żadnego wyzwania. Myślę, że jeśli zdecydują się na nie, to za rok pożegnamy między innymi Where Eagles Dare, Revelations, Ikara, Sign Of The Cross.
Ale co będzie, to dopiero zobaczymy.
Heaven Can Wait
Rime Of The Ancient Mariner
Powerslave
Lord Of The Flies
Speed Of Light
Moonchild
Bring Your Daughter To The Slaughter
De facto znakomita większość była grana niedawno i nie stanowi dla zespołu żadnego wyzwania. Myślę, że jeśli zdecydują się na nie, to za rok pożegnamy między innymi Where Eagles Dare, Revelations, Ikara, Sign Of The Cross.
Ale co będzie, to dopiero zobaczymy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wybór utworów (oprócz Ikara) z karuzeli to jest lenistwo jeśli chodzi o set. Sam piszczałeś w co drugim poście o Alexa (pozdro Dzosef
Niektórym wystarczą kotlety, a inni chcą też niegranych numerów i trzeba to zrozumieć.
www.MetalSide.pl
No ale jaki procent osób na forum miał okazję słyszeć na żywo Sign of The Cross, Where Eagles Dare, czy Clanesmana? Z 20? A to przecież najwięksi fanatycy, dla większości osób to są zupełne nowości.
- Saimon1995
- -#Moderator

13 na 16. U bukmachera mogłem coś postawić.FaithNoMore pisze: ↑wt maja 15, 2018 6:50 pm Ja obstawiam następująco (kolejność przypadkowa):
Where Eagles Dare
The Trooper
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
For the Greater Good of God
Iron Maiden
Fear of the Dark
The Clansman
Alexander the Great
Flight of Icarus
2 Minutes to Midnight
The Evil That Men Do
Heaven Can Wait
The Wicker Man
Run to the Hills
Lord of the Flies
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zgadzam się. Wreszcie koncerty IM (myślę, że mogę tak wnioskować o całej trasie po kick-off gigu, na którym byłem wczoraj) są w 100% tym, o czym Bruce napisał w autobiografii: teatrem wyobraźni. Dźwiękowo jest co poprawiać, ale wizualnie dla mnie nie mogłoby być lepiej, to jest nie-sa-mo-wi-te!
Jestem przeszczęśliwy z mojej wyprawy koncertowej do Tallinna, która kończy się dodatkową niespodzianką: LOT odwołał mój poranny lot do Wawy, lecę po południu Lufthansą przez Frankfurt, nawet vouchery na posiłki się znalazły dla mnie.