SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
Choć nie jestem wielkim fanem FTGGOG to trzeba przyznać, że świetne wykonanie, a oprawa wręcz powalająca. Tylko ludzie nie bardzo wiedzą co się dzieje 
Kużwa... bilet do KRK niby za 300 PLN-ów, ale od wczoraj czuję się tak, jakbym wyhaczył promocję na cukier w Biedrze za 50 gr za kilogram. Set wg mnie kozacki. Tyle lat czekania na możliwość obejrzenia IM na żywo i człowiek trafił na prawie set marzeń. Pozdrowionka i do zobaczyska 28.07 w KRK 
Świetne nagranie, na takie czekałem które całą scenę pokazujekrusejder pisze: ↑ndz maja 27, 2018 9:29 pm dźwięk mógłby być lepszy ... https://youtu.be/CqLV8YOlbRM
Idą: Znak krzyża, Klańczyk i Orzełki
Scena 10/10, perka od Nicko jest świetna
Na nagraniu wydaje się, że ludzie na FTGGOG bardzo fajnie zareagowali i nie było jakiegoś WTF. Do tych co byli: zwrócił ktoś uwagę na reakcję otoczenia na Ten utwór?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Jest jeszcze jedno nagranie, z tylnej części hali i tam ludzie kompletnie nie ogarniają.zwrócił ktoś uwagę na reakcję otoczenia na Ten utwór?
https://www.youtube.com/watch?v=pYW4QQRNn00&t=6s
I weź graj tu nowe utwory 
Wygląda to trochę tak jak na jakimś koncercie dla nastolatków.PanPrezes pisze: ↑ndz maja 27, 2018 9:55 pmJest jeszcze jedno nagranie, z tylnej części hali i tam ludzie kompletnie nie ogarniają.zwrócił ktoś uwagę na reakcję otoczenia na Ten utwór?
https://www.youtube.com/watch?v=pYW4QQRNn00&t=6s
Z przodu młodzi się bawią a na tyłach rodzice czekają na koniec.
Trochę podobnie miałem w mojej okolicy we Wrocławiu, ale potem się przeniosłem trochę do przodu.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
A tam nowe, sprzed ponad dekady. W każdym razie śmiać mi się chce, z tych wszystkich narzekań na Troopera, albo Feara.I weź graj tu nowe utwory
Z przodu byl szał przy kazdym utworze, lacznie ze spiewaniem, zabawa itd
-
Deleted User 4783
prawidłowo! Tak powinno być na koncercie Maiden \m/
No w końcu, to tak, jak na Stonesach narzekać na Satisfaction czy Brown Sugar, no ale trzeba być "krytycznym" i narzekać. To trasa przekrojowa i wiadomo było, iż utwory niestandardowe pojawia się raczej na doczepkę. Uważam, iż set-lista jest kapitalna, doskonale zgrana z show. Być może w przyszłym roku dokonają kosmetycznych zmian, choć jak czytam wypowiedzi fanów z USA, to woleliby np. Heaven Can Wait zamiast FTGGOG i Phantom zamiast Clansmana
... z przodu koło mnie byli Włosi, Argentyńczycy, Rosjanie (w koszulkach Eddie jadący na niedźwiedziu), mnóstwo Finów i chyba jeszcze 100 innych narodowości
Clansman https://www.youtube.com/watch?v=Gmo86jY6GF4
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ten Clansman to strzał w 10! Według mnie brzmi dużo lepiej niż na trasie BNW.
A przynajmniej niż na RiR, chociaż takie odczucia mogę mieć przez dziwny mix.
A przynajmniej niż na RiR, chociaż takie odczucia mogę mieć przez dziwny mix.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Koło mnie wszystkie narody swiata. Kanada, Stany, Wlochy, Szwecja, Łotwa...
We are Blood Brothers he he

Te nagrania tylko rozbudzają apetyt. Co do dźwięku to powiem, że zupełnie ok. Przynajmniej na tyle, na ile smartfon odsiewa szum i huk. Ale tak jest zawsze na koncertach. Bębny miażdżą. Dawno czegoś takiego słyszałem. Poza tym wykonanie jak zwykle super.
Sign Krusejdera to miazga.
Te efekty, dymy, rekwizyty...
Te efekty, dymy, rekwizyty...
-
Deleted User 5155
20 koncert, niemal 34 lata od pierwszego Iron Maiden na żywo (Łódź '84). Wśród ludzi będących na koncercie widziałem zbliżonych mi metrykalnie jak i takich, których nie było na świecie, kiedy ja "odjeżdżałem" w Łodzi od zmysłów. Ten w Tallinie o tyle był podobny, że i teraz nie znałem setu. I niezależnie od tego, że nie usłyszałem niczego czego bym wcześniej nie słyszał, czułem się jak wtedy. Zresztą - niemal zawsze tak się czuję na ich koncertach. Po to jadę.
Uświadomienie sobie, że grają faceci w okolicy albo po 60-ce, że grają w czasie, kiedy konkurencja (pod każdą możliwą postacią - media, dostępność, możliwość zapoznania się z muzyką, nagraniami z koncertów, itd.) jest nieporównywalna z dawnymi czasami ... a tu pełna hala, cała paleta wiekowa, na mieście co krok koszulki "swoich". Przypadek? - nie ma przypadku. Najważniejszy towar jaki w tym biznesie istnieje - MUZYKA - wygrywa bo jest to towar znakomity. Za siebie pisząc - mogłoby dla mnie nie być oprawy, gadżetów. Mogliby grać leżąc na łóżkach lub siedząc wygodnie. Bawiłbym się nie gorzej. Nie umknę jednak, że tegoroczna oprawa dawała po ryju strasznie. Sign i FtGGoG w szczególności; właściwie to czekam na dobry Bluray, bo na koncercie szkoda mi czasu na gapienie się.
Na koncercie - blisko barierki ryk śpiewającej publiki był taki (a śpiewano wszystko), że momentami przytłumiał dźwięk (no może poza perkusją, która była MEGA na plus pod każdym względem). Było pół Europy a i spoza Europy też. Reagowano na każdy kawałek od początku do końca koncertu. Ja - jak zwykle - chrypię jak mutujący kastrat z silnym nieżytem gardła. Każdy "niekotletowy" kawałek wzbudzał coraz mocniejszy aplauz. Orły, Clansman, Sign, FtGGoG .... odjazd. Każdy przebijany żelaznym hitem, aby na koniec dobić wszystkich hitami absolutnymi, chwytającymi zawsze i każdego (no - chyba, że ktoś przyszedł na koncert obrażać się, że nie grają tego co ON uważa, że zagrać powinni...).
Spodziewam się, że na kolejnych gigach będzie jeszcze lepiej - jak kto chciał to zauważał i dosłyszał się małych (bardzo) kiksów czy braku zgrania. No i - może to tylko mój problem - Wicker był chyba za wolno, albo czegoś innego mu brakowało. Drobiazgi.
Nie wiem ile tras i koncertów dane mi będzie zaliczyć, ale na każdy kolejny będę szedł ze szczerą euforią i świadomością, że mam cholerne szczęście mieć taką możliwość.
Swoją drogą - nie bardzo rozumiem jak - na podstawie filmików - można koncypować o odbiorze koncertu, klimacie, co to znaczy "lenistwo setowe" i takie tam.
I jeszcze jedno - podtrzymuję auto-żart, że tytuł frajera roku idzie do każdego kto mógł być w Tallinie a mu się nie chciało.
Uświadomienie sobie, że grają faceci w okolicy albo po 60-ce, że grają w czasie, kiedy konkurencja (pod każdą możliwą postacią - media, dostępność, możliwość zapoznania się z muzyką, nagraniami z koncertów, itd.) jest nieporównywalna z dawnymi czasami ... a tu pełna hala, cała paleta wiekowa, na mieście co krok koszulki "swoich". Przypadek? - nie ma przypadku. Najważniejszy towar jaki w tym biznesie istnieje - MUZYKA - wygrywa bo jest to towar znakomity. Za siebie pisząc - mogłoby dla mnie nie być oprawy, gadżetów. Mogliby grać leżąc na łóżkach lub siedząc wygodnie. Bawiłbym się nie gorzej. Nie umknę jednak, że tegoroczna oprawa dawała po ryju strasznie. Sign i FtGGoG w szczególności; właściwie to czekam na dobry Bluray, bo na koncercie szkoda mi czasu na gapienie się.
Na koncercie - blisko barierki ryk śpiewającej publiki był taki (a śpiewano wszystko), że momentami przytłumiał dźwięk (no może poza perkusją, która była MEGA na plus pod każdym względem). Było pół Europy a i spoza Europy też. Reagowano na każdy kawałek od początku do końca koncertu. Ja - jak zwykle - chrypię jak mutujący kastrat z silnym nieżytem gardła. Każdy "niekotletowy" kawałek wzbudzał coraz mocniejszy aplauz. Orły, Clansman, Sign, FtGGoG .... odjazd. Każdy przebijany żelaznym hitem, aby na koniec dobić wszystkich hitami absolutnymi, chwytającymi zawsze i każdego (no - chyba, że ktoś przyszedł na koncert obrażać się, że nie grają tego co ON uważa, że zagrać powinni...).
Spodziewam się, że na kolejnych gigach będzie jeszcze lepiej - jak kto chciał to zauważał i dosłyszał się małych (bardzo) kiksów czy braku zgrania. No i - może to tylko mój problem - Wicker był chyba za wolno, albo czegoś innego mu brakowało. Drobiazgi.
Nie wiem ile tras i koncertów dane mi będzie zaliczyć, ale na każdy kolejny będę szedł ze szczerą euforią i świadomością, że mam cholerne szczęście mieć taką możliwość.
Swoją drogą - nie bardzo rozumiem jak - na podstawie filmików - można koncypować o odbiorze koncertu, klimacie, co to znaczy "lenistwo setowe" i takie tam.
I jeszcze jedno - podtrzymuję auto-żart, że tytuł frajera roku idzie do każdego kto mógł być w Tallinie a mu się nie chciało.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Pinio, szczery tekst od serca. Dobrze się czyta.