SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5155

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: Deleted User 5155 »

pinio pisze: śr lis 22, 2017 10:42 am Co do Clansmana to (poza satysfakcją czysto koncertowo-muzyczną) możliwość wywrzasku FREEDOM !!!!!!!!!!!!!!!!!! w tzw. naszej obecnej sytuacji - miałaby swój wydźwięk :wink:
... nie mogłem sobie odmówić :wink: I jestem pewien, że będzie zarąbiście głośno :jee:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

hipcio_stg pisze: pn maja 28, 2018 9:58 am Sraczka z Alexem wróci już godzinę po zakończeniu obecnej trasy.
Chciałbyś :lol: przecież już byl post, że może w 2019 zagrają.

Co do seta - oby dzisiaj nie było żadnych zmian :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

gumbyy pisze: pn maja 28, 2018 12:22 pm
* Na gorsze :D bo jakieś Brave New World/Ghost of the Navigator za Wicker Mana by mogło być
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

MaidenFan pisze: pn maja 28, 2018 12:26 pm
gumbyy pisze: pn maja 28, 2018 12:22 pm
* Na gorsze :D bo jakieś Brave New World/Ghost of the Navigator za Wicker Mana by mogło być
Nie no wiadomo, że jak zmienią to na Wrathchild ;) ;) ;) więc lepiej, żeby wszystko zostało z soboty :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

sekcjazwlok pisze: pn maja 28, 2018 11:35 am
widman pisze: pn maja 28, 2018 11:07 am Generalnie to już jest od dawna produkt. Ładnie zapakowany. Oczywiście szumne zapowiedzi, a skończyło się jak zwykle. Kolejna trasa wspominkowa (powiedzmy) a oni grają kurde większość do wyrzygania oklepanych "hitów". Jedyny, duży plus, to Where Eagles Dare oraz - szacun - Flight of Icarus. Można? Można! Tylko czemu dla, ku.., kontrastu wrzucają znów jakieś banialuki w postaci For The Greater czy znów odgrzewają ciągle non stop to samo w postaci Number, Hallowed, 2 Minutes czy Run..? Nic oczywiście z Killers, jedynki (oprocz tytułowego)...
Szkoda, że jak już odświezyli sobie Flight, to mogli iść za ciosem i rzucić na przkład Sea of Madness. Pewnie w Krakowie będzie super, natomiast do dnia koncertu opadły mi jakieś emocje.
Dla ciebie For The Greater to banialuk a dla mnie zajebisty kawałek. Kotlety były są i będą i marze o dniu kiedy w końcu sobie to wszyscy uświadomią. Każdy chyba zespół ma w swoim repertuarze zestaw kotletów z których jest najbardziej znany i dla których przychodzi spora ilość ludzi a co za tym idzie , zarabiają kasiore.

Setlista jest odświerzona , oprawa wyśmienita , forma kapitalna. Ch*j nadal zle...

Już tu kiedyś wrzucałem ile Metallica klepie Creeping death , Enterów Sandmanów i innych Masterów. Do nich nikt się nie sapie bo "żonglują" setem. Ale że od 20 lat grają taki syf że rzygać się chce i jadą na starych kotletach to już nikomu nie przeszkadza.
Dokładnie - jak się spotkamy, to masz u mnie Trooperka! To nie jest żart. W sumie miło poznać "bezkrytycznego" druha :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Super, dzięki serdecznie :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Jest i nowa koszulka :P
Załączniki
image_154302.jpg
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Bylo mega.
Niesamowita oprawa, show, teatralne stroje Brucea zmieniane co kawalek.

Spodziewałem się takiego opisu:) Podczas gdy po koncercie wszyscy jechali jak to zwalone było nagłośnienie i w sumie sam koncert do dupy po Twojej minie było widać odbiór zupełnie inaczej.

Dobra, z mojej strony. Nadspodziewany ścisk pod sceną w porównaniu z Kownem. Dotarcie pod 3-4 rząd zajęło mi połowę Aces High, natomiast dalej już nie dało się przepchnąć. Inna sprawa która mnie irytuje - wyjmują komórki i nagrywają cały koncert. Ja rozumiem, że fajna pamiątka itd ale ciśnie mnie czasem by po prostu komuś wywalić ten telefon przed siebie. Stanie kolos 1,95 m wyciągnie przed siebie telefon i zasłoni całą widoczność. A na wszelki próby rozpychania pokazuje, że on nagrywa koncert...

Jeżeli chodzi o brzmienie - gitary słabo słyszalne, Nicko idealnie ( czysto, soczyście), Bruce też całkiem w porządku.

Setlista - ja akurat jestem zadowolony, praktycznie do momentu FOTD koncert mignął w ekspresowym tempie. Cieszą zwłaszcza utwory z POM, część Blaze. Natomiast faktycznie, im dalej w las tym coraz gorzej. Praktycznie od FOTD można się było domyśleć co będzie dalej i dramaturgia koncertu opadła. A szkoda ponieważ brakowało zaskoczenie na bis. Z takich ciekawostek, w drodze z chłopakami wyliczyliśmy,że na zagranych 16 utworów 10 znajduje się na Rock in Rio... Faktycznie brakuje większej rotacji i przewidywalności ale trudno, ten koncert i tak odkopał parę utworów których nie grali dość długo.

Oprawa - całkiem spoko, jedyne co mogę się przyczepić to do zdjęcia oficjalnej strony IM z ACES HIGH - ten samolot wygląda jak kut...:)

Jak dla mnie największy plus to Bruce, mam wrażenie że on sam cisnął utwory do setlisty ( FOI, Revelations ) które grywał solowo, do tego dużo przebieranek, biegania i ogólnie dobrze z gęby wyglądał. Chyba ostatni raz tak jego zaangażowanego w koncert widziałem podczas tras solowych.
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Ni ma Alexandra ani To Tame A Land, ale i tak jest zajebicho: 8 kotletow i 8 rzadziej granych (w tym megararytas - Flight). Mega zaskoczenie - aż dwa kawałki Blazeowe! Nie ma co narzekać. Ja narzekam tylko na to, że jeszcze ponad 2 miechy do Krakowa. A trzymajm kciuki/módlmy sie , aby nie było podmianki na Wrathchilda. :D
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Co ciekawe, odbiór fanów setlisty na oficjalnym fb Iron Maiden bardzo chłodny...
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Dlatego nie czytaja mediow spolecznosciowych i sie nie udzielaja specjalnie (przynajmniej oficjalnie), szkoda sie przejmowac - planujesz trase, cwiczysz piosenki, logistyka i w chuj innych niezliczonych rzeczy potrzebnych do zrelizowania planow, a na koniec dnia ktos Ci powie, ze do dupy. ;)

Pamietam ktos kiedys na oficjalnej wspominal, ze ponoc Dave swego czasu wykazywal aktywnosc na forum, ale dal sobie spokoj, bo krytyka, krytyka i jeszcze raz krytyka.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Beny82 pisze: pn maja 28, 2018 2:09 pm Z takich ciekawostek, w drodze z chłopakami wyliczyliśmy,że na zagranych 16 utworów 10 znajduje się na Rock in Rio... Faktycznie brakuje większej rotacji i przewidywalności ale trudno, ten koncert i tak odkopał parę utworów których nie grali dość długo.
No niestety IM ma tę swoją karuzelę i na trasach Best of to mocno widać. Szkoda, że po tym Fear nie dołożyli jakiejś jednej perełki... byłoby bjutiful ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dokładnie, ale też jaki problem mają z umieszczeniem FOTD już podczas samego bisu? A może nawet dołożyć jeden utwór więcej do bisu? Proste rzeczy zmieniające utarty schemat...
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Beny82 pisze: pn maja 28, 2018 4:36 pm Dokładnie, ale też jaki problem mają z umieszczeniem FOTD już podczas samego bisu? A może nawet dołożyć jeden utwór więcej do bisu? Proste rzeczy zmieniające utarty schemat...
Kurde, brakuje jakiegoś die with your boots on :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Właśnie ta ostatnia część koncertu nie podoba mi się dlatego, że składa się ze strasznie utartych utworów. Już nawet by tego Phantoma mogli grać (przecież niedawno odświeżali go sobie), byleby było jakieś urozmaicenie. Ja jestem z tej nielicznej grupy fanów, którzy Hallowed nie uznają za coś genialnego, więc średnio mnie rusza jego obecność w secie. TETMD na duży plus, bo to jeden z moich ulubionych, ale chciałoby się czegoś jeszcze.
Przytoczone już Die With Your Boots On widziałbym na miejscu The Wicker Mana. Swoją drogą szkoda, że pominęli ten utwór i Still Life. Szczególnie to ten 2 by pasowało, bo w 2003 nie grali, a podczas kolejnej idealnej okazji (Maiden England 2013/14) też go pominęli.
Ostatnio zmieniony pn maja 28, 2018 6:08 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Oglądam nagranie SOTC (autorstwa krusjedera) na tzw. "loopie" przez ostatnią godzinę... Boże, jak ja kocham ten utwór! Nie mogę doczekać się koncertu.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Beny82 pisze: pn maja 28, 2018 4:36 pm Dokładnie, ale też jaki problem mają z umieszczeniem FOTD już podczas samego bisu? A może nawet dołożyć jeden utwór więcej do bisu? Proste rzeczy zmieniające utarty schemat...
No jak widać mają :lol: są zbyt schematyczni i "leniwi", żeby coś zmieniać. Już nie mówię o jakimś wywrotowym podejściu do setlisty. ale co trasę wystarczyłoby odkurzać jeden niegrany wcześniej numer, zamiast grania z "SiT" Wasted i Heaven pocisnąć cokolwiek innego... Jak coś z "Powerslave" to wiadomo które 4 kawałki wchodzą w grę... a mogliby raz odpuścić 23:58 (ograny do granic możliwości) i wrzucić np. Back in the Village...

No ale już ktoś tu ładnie wyczaił, że jak numer nie był grany na trasie promującej daną płytę, to automatycznie zostaje zapomniany i przepada na wieki ;)
dostoevsky pisze: pn maja 28, 2018 5:56 pm Oglądam nagranie SOTC (autorstwa krusjedera) na tzw. "loopie" przez ostatnią godzinę... Boże, jak ja kocham ten utwór! Nie mogę doczekać się koncertu.
Wspaniały numer... mega się cieszę, że jest w secie. A nie oglądam, żeby mieć atrakcję na koncercie :D
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ku*** mać gumbyy, powiem jedno - byłbyś z nami na tym koncercie to byś nie narzekał.

:wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja byłem i troszke narzekam :mryellow:

Ale tylko troszke. Jest zajebiscie ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy