SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja
A ja nie będę mówił z czego zrzynką jest HBTN 
-
Deleted User 2259
A taki set moglby zrobić:
1. Aces High
2. Where Eagles Dare
3. Still Life
4. The Clansman
5. The Trooper
6. Revelations
7. For the Greater Good of God
8. Heaven Can Wait lub Stranger
9. Sign of the Cross
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
12. The Number of the Beast
13. Iron Maiden
Dosyć realny
1. Aces High
2. Where Eagles Dare
3. Still Life
4. The Clansman
5. The Trooper
6. Revelations
7. For the Greater Good of God
8. Heaven Can Wait lub Stranger
9. Sign of the Cross
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
12. The Number of the Beast
13. Iron Maiden
Dosyć realny
Świetna by była. Już jest ale tak to jszcze lepsza. Killers na Prowler i dla mnie idealnie 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Killers i Prowlera bardzo bym chciał usłyszeć!
Dziś urodziny Blaze'a, ciekawe czy Bruce coś wspomni skoro wrócili do utworów z jego 'ery'
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Jestem na tym forum "dosyć" długo, nie udzielam się praktycznie w ogóle, ale jak czytam te wszystkie narzekania to mi słabo. Ten zespół za niedługo przestanie być aktywny, i za jakieś pare lat (obu jak najdłużej grali), będziecie narzekali, że fajnie było by potupać nóżką przy Run to the Hills czy innym jak to nazywacie "kotlecie". Jestem w stanie się założyć ze ponad 90% osób zaczeło przygodę z z muzyką IM od czy to FOTD, TT, czy właśnie RTTH. Bo taka jest naturalna kolej rzeczy...od zarania dziejów wiadomo też, że IM nie rotuje piosenkami podczas trasy i dla nikogo nagle zmieniać się nie będą. Kochamy ich za to jacy są, a nie za to jakimi mogli by być. Ja też bym chciał zeby zagrali np. Infinite Dreams, bo jest to mój ulubiony utwór, chciałbym też żeby dolar był po 2zł ale co z tego? Zachowuje to dla siebie, a nie w kółko marudze, narzekam zamiast cieszyć się z tego co jest. Kolejnej trasy,wspaniałej scenografii, dwóch koncertów w Polsce, możliwosci poznania ludzi z najdalszych części świata itd itp 
-
Deleted User 4783
ja zacząłem od TNOTB i DOD i powiem, że za pierwszym razem w ogóle się do nich nie przekonałem. Dopiero z czasem rozjechali mnie totalnie, zwłaszcza po AMOLAD, bo to pierwsza ich płyta, na którą czekałem.
A ja jak pierwszy raz usłyszałem Ironów (FOTD oczywiście) stwierdziłem, że gówno straszne i wróciłem do słuchania mojego ukochanego Michaela Jacksona
Dopiero na MTV jak właśnie RTTH zobaczyłem to stwierdziłem, że może dam im szansę i dwa dni później jechałem kupić płytę
Od tego czasu płyty IM stoją obok Michaela Jacksona
Dopiero na MTV jak właśnie RTTH zobaczyłem to stwierdziłem, że może dam im szansę i dwa dni później jechałem kupić płytę
Od tego czasu płyty IM stoją obok Michaela Jacksona
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Boże, boże, o boże...
Naprawdę niektórzy nie potrafią zrozumieć, że pisanie o innych numerach które chciałoby się usłyszeć na koncercie, albo o podobieństwach np. płacht, czy Edków NIE JEST NARZEKANIEM
Czy to jest jakoś specjalnie trudne, żeby to pojąć?
Widzisz jak to absurdalnie wygląda? 
Naprawdę niektórzy nie potrafią zrozumieć, że pisanie o innych numerach które chciałoby się usłyszeć na koncercie, albo o podobieństwach np. płacht, czy Edków NIE JEST NARZEKANIEM
No i też mam podsumować, że narzekasz na obecny set, bo chciałbyś coś innego usłyszeć?
www.MetalSide.pl
No i tak samo inny podają swoje przykłady i nie narzekają. Na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które marudzą na zestaw utworów z tej trasy,
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie sadze żeby o tym wspomniał
A tak btw zrobił ktoś analizę witraży, czy rzeczywiście się sprawdziły z zaprezentowanym setem?
Na tym witrażu było z 25 numerów w sumie, ale ogólnie to w tym i obecnie grane kawałki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Coś tam się zgadza, coś jest oczywiste (Ikar), a coś innego zupełnie bez sensu na chwilę obecną ("Somewhere in Time"). Tak jak ktoś z muzyków mówił - nie należy się sugerować tym obrazkiem 
www.MetalSide.pl
Dodatkowo warto zauważyć, że witraże, które obecnie można oglądać na scenie oraz koszulkach trasowych są zmienione i w pełni odpowiadają setliście.
No i chyba to wyjaśnia wszystko
www.MetalSide.pl
No nie w pełni, na koszulce są 2 Edki z Siódmego Syna, w secie zaś tylko jeden numer.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ok, małe pytanko Reve dziś drugei solo Adirian czy znow Jan?