King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2018

Post autor: Lando »

Tak mi się udało terminy na czerwiec ogarnąć, że będę na Memoriale we Wrocławiu :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

byłem w Piekarach na Memoriale. bardzo fajna inicjatywa, podobało mi się, zarówno granie przez pomysłodawców, jak i zaproszonych gości. miałem 1szy raz styczność ze Scream Maker i przyznać muszę, że pomimo całego hejtu w ich kierunku na Sanktuarium, odebrałem ich pozytywnie.
może nie sięgnę po dyskografię chłopaków, ale kolejne granie live będzie mile widziane
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Ja z kolei byłem we Wrocławiu :) Bardo fajna impreza, frekwencja w porządku, chociaż im dłużej trwała impreza tym ludzi ubywało. I to największy mankament - jak dla mnie zbyt długo to trwało. 3 godziny skróciłbym do 2-2,5 maxymalnie. Scream Maker dali radę, Sebastian dobrze śpiewał swoje partie. Natomiast przeurocza Pani z White Highway pod koniec już bardzo słabo... Najmocniejsze punkty to występ Małgosi z zespołu Moyra oraz Normana Powera z Another Pink Floyd :) Najsłabszy był zdecydowanie gość z Nasty Crew - ani nie powalał jego śpiew ani tym bardziej dziwne ruchy na scenie... Ale całość oceniam pozytywnie i cieszę się, że udało się chociaż na jeden koncert na tej trasie dotrzeć :)
Night Mistress Fan Club Łódź
anatol
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: anatol »

Cześć! Chciałem się przywitać! Jestem nowy na forum, ale szukałem czegoś takiego do pogadania i od taga do taga trafiłem tutaj! Byłem na Dio we Wrocławiu i Piekarach - przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego poziomu. Chłopaki ze Scream Maker zaskoczyli na plus, wokalista w wybornej formie. We Wrocławiu niewątpliwie najmocniejszym punktem był wokalista Another Pink Floyd, ale wydaje mi się, że w Piekarach nie radził sobie już tak dobrze. Podobała mi się też pani blond wokalistka z Moyra. Co do pani z White Highway - rzeczywiście Wrocław wokalnie wyszedł najgorzej, szczególnie pod koniec. Ale po rozmowach po koncertach przyznała, że walczy z chorym gardłem - w głosie wyraźnie słychać było straszną chrypę, więc błędy zapewnie uzasadnionie.
Z kolei w Piekarach podobał mi się także występ pary na Temple Of the King. Gitarzyści świetnie się dobrali grając na przemian partie podstawowe i solowe. Generalnie - super impreza i mam nadzieję, że kolejna odbędzie się w przyszłym roku w moim mieście - tzn. w Katowicach.
Fajnie Was poznać! Będę się tu udzielał od czasu do czasu :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Niedyspozycja głosowa Kasi to zła wiadomość, bo White Highway miało jakoś teraz do studia wchodzić. Mam nadzieję, że to nie pokrzyżuje im planów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
anatol
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: anatol »

No dokładnie. Też czekam na tę płytę! Tak samo jak na teledysk Screamów, ciekaw jestem co tam wykombinowali.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019

Post autor: krusejder »

17 V 2019 Warszawa - Proxima
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019

Post autor: cezi »

@ Krusejder....myslę, że lepiej załozyc nowy temat, a watek tego usunać, bo sie roni misz masz z poprzednim rokiem. Bo patrząc na posty mi sie pomyliło z tym co w poprzednim roku było. Tak czy siak....jedno pozostake niezmienne. Widzximy się w Proximie w maku 2019. Bez względu na okoliczności:)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
ODPOWIEDZ