Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Jutro w Berlinie wczesny start - Maiden na scenie o 20.00.
-
Deleted User 1499
Nigdy nie zrozumiem co Niemcom przeszkadza koncert w amfiteatrze w środku lasu...
Cisza nocna, bo zwierzęta wychodzą na żersekcjazwlok pisze: ↑śr cze 13, 2018 9:05 am Nigdy nie zrozumiem co Niemcom przeszkadza koncert w amfiteatrze w środku lasu...
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja tez się zamelduję w Berlinie. Troche szkoda, ze tak wcześnie wchodzą. 20ta to troche moim zdaniem za wcześnie. Tym bardziej ,ze to plenerowy koncert.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Ja za tydzień będę w Pradze, już na szpilkach chodzę, po raz pierwszy zobaczę "to" na żywo. Tymczasem trwają już spekulacje co do trasy 2019. Na forum Download Fest pojawiła się plotka, iż IM w przyszłym roku zagrają na wybranych festiwalach w okresie czerwiec/lipiec - głównie chodzi o trzy odsłony Download. Podobno ma być również Meta, choć ja sądzę, iż ze względów finansowych zdecydują się niemal wyłącznie na samodzielne koncerty. Sądzę, iż w przypadku IM jest możliwy scenariusz w rodzaju:
czerwiec/lipiec - kilkanaście koncertów w EU (wyselekcjonowane kraje)
lipiec/sierpień/wrzesień - duża trasa po Ameryce Północnej ok. 30 sztuk
wrzesień/październik - trasa po Ameryce Południowej w tym RiR, o którym wspomniał Dickinson oraz H'n'H w Mexico City, który według przecieków ma się odbyć właśnie w październiku 2019
Zobaczymy, jak sprawy się potoczą, niemniej już teraz wiadomo, iż przyszłoroczna odsłona trasy będzie 'spektakularna', jak to uprzejmie określił Dickinson w jednym z wywiadów dla niemieckiej prasy. Sądzę, iż powyższy scenariusz jest dość prawdopodobny, tym bardziej iż nie wierzę, aby w ramach tak dobrze przyjętych koncertów poprzestali na zaledwie jednym etapie europejskim. Bez problemu przyciągną ludzi raz jeszcze na europejskie festiwale/koncerty w wielu miejscach, kilku również nie odwiedzają w 2018 roku a mogą z powodzeniem (Rumunia, Luxemburg, Rosja, Słowacja, Łotwa, Ukraina (bardzo oczekiwane koncert przez tamtejszych fanów) powrót do Islandii). Sądzę również, iż na przyszłym roku będą chcieli ostatecznie zamknąć "LOTB Tour" i skoncentrować się na kolejnym albumie studyjnym, który mógłby się w tej sytuacji ukazać nawet latem 2020. O rozpoczęciu pracy nad płytą mówił Harris dla Mariskal Rock Radio.
wrzesień/październik - trasa po Ameryce Południowej w tym RiR, o którym wspomniał Dickinson oraz H'n'H w Mexico City, który według przecieków ma się odbyć właśnie w październiku 2019
Zobaczymy, jak sprawy się potoczą, niemniej już teraz wiadomo, iż przyszłoroczna odsłona trasy będzie 'spektakularna', jak to uprzejmie określił Dickinson w jednym z wywiadów dla niemieckiej prasy. Sądzę, iż powyższy scenariusz jest dość prawdopodobny, tym bardziej iż nie wierzę, aby w ramach tak dobrze przyjętych koncertów poprzestali na zaledwie jednym etapie europejskim. Bez problemu przyciągną ludzi raz jeszcze na europejskie festiwale/koncerty w wielu miejscach, kilku również nie odwiedzają w 2018 roku a mogą z powodzeniem (Rumunia, Luxemburg, Rosja, Słowacja, Łotwa, Ukraina (bardzo oczekiwane koncert przez tamtejszych fanów) powrót do Islandii). Sądzę również, iż na przyszłym roku będą chcieli ostatecznie zamknąć "LOTB Tour" i skoncentrować się na kolejnym albumie studyjnym, który mógłby się w tej sytuacji ukazać nawet latem 2020. O rozpoczęciu pracy nad płytą mówił Harris dla Mariskal Rock Radio.
-
Krzysztof_pce
- -#Charlotte

Witam!
dawno mnie tu nie było, ale chciałem o coś zapytać. Jak myślicie, czy po zakończeniu obecnej trasy można jeszcze liczyć na późniejsze ogłoszenie kolejnych dat w Europie, powiedzmy na jesień? Że chłopaki niby odwiedzą kraje, które teraz ominęli itp. Byłem już w Tallinie, jadę do Krakowa i z jednej strony jeszcze bym coś zaliczył, ale z drugiej strony nie chcę się "przesycić"... za to jakiś gig na jesień byłby idealny
tak wiem, problemy trzeciego świata
edit:
o, po napisaniu posta przeczytałem wywód Ralfa. Jakby tak miało rzeczywiście być to dla mnie bomba.
dawno mnie tu nie było, ale chciałem o coś zapytać. Jak myślicie, czy po zakończeniu obecnej trasy można jeszcze liczyć na późniejsze ogłoszenie kolejnych dat w Europie, powiedzmy na jesień? Że chłopaki niby odwiedzą kraje, które teraz ominęli itp. Byłem już w Tallinie, jadę do Krakowa i z jednej strony jeszcze bym coś zaliczył, ale z drugiej strony nie chcę się "przesycić"... za to jakiś gig na jesień byłby idealny
edit:
o, po napisaniu posta przeczytałem wywód Ralfa. Jakby tak miało rzeczywiście być to dla mnie bomba.
-
Deleted User 2259
Które koncerty są w całości na yt (może być audio) proszę o linki wszystkich, z góry dzięki.
https://youtu.be/vTfoO7VPw9Y
https://youtu.be/4lFk5cfaf30
Jest jeszcze Tallinn, ale w 4 partach
https://youtu.be/3E-ey3b931s
Nikt jeszcze nie ściągnął i nie połączył tego Tallina?
EDIT: Ściągnąłem te 4 filmy (mp3 + video). Jak znajdę czas zobaczę czy można to jakoś sensownie połączyć.
EDIT: Ściągnąłem te 4 filmy (mp3 + video). Jak znajdę czas zobaczę czy można to jakoś sensownie połączyć.
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2018 9:12 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 1499
No i po Berlinie. Koncert kozacki, forma utrzymana , chłopaki zdecydowanie wyluzowani.
Nagłośnienie dobre ale ciut za cicho i Jannick totalnie nie słyszalny pod sceną po lewej stronie.
Mocne zastrzeżonie do obiektu i scenografii, średnio to wygląda w dziennym świetle.
Publikacje tez mocno średnia, standardowe Przebudzenie się na Kotletach, no i pogo na Revelations
Pomimo tego podobało m się i czekam na Kraków.
Nagłośnienie dobre ale ciut za cicho i Jannick totalnie nie słyszalny pod sceną po lewej stronie.
Mocne zastrzeżonie do obiektu i scenografii, średnio to wygląda w dziennym świetle.
Publikacje tez mocno średnia, standardowe Przebudzenie się na Kotletach, no i pogo na Revelations
Pomimo tego podobało m się i czekam na Kraków.
Z tego, co zauważyłem, to oświetlenie mocno okrojone... Ta scena na Waldbuhne wydaje się być dość niska. Ludzie piszą, że brzmieli bdb. Czyli za Walkera była kupa!
-
Deleted User 1499
Brzmieli dobrze nie mówię że nie tyle że mogło by być ciut głośniej, bardziej mnie wkurzała ten brak dźwięku podczas solówek Gersa.
Fajna opcja bylaby kilku gigow w 2019 w EuropieRALF pisze: ↑śr cze 13, 2018 5:06 pm Ja za tydzień będę w Pradze, już na szpilkach chodzę, po raz pierwszy zobaczę "to" na żywo. Tymczasem trwają już spekulacje co do trasy 2019. Na forum Download Fest pojawiła się plotka, iż IM w przyszłym roku zagrają na wybranych festiwalach w okresie czerwiec/lipiec - głównie chodzi o trzy odsłony Download. Podobno ma być również Meta, choć ja sądzę, iż ze względów finansowych zdecydują się niemal wyłącznie na samodzielne koncerty. Sądzę, iż w przypadku IM jest możliwy scenariusz w rodzaju:
Setlista na pewno ta sama, ale moze udaloby sie na jakis jeden wyskoczyć
Bruce w Berlinie powiedział "do zobaczenia za rok", obstawiam RaR/RiP i jakiś pojedynczy koncert halowy (Frankfurt ?). Do tego Download we Francji, Hiszpanii, UK, festiwale w Skandynawii, samodzielne koncerty w Rumunii, Rosji, być może Łotwa/Ukraina, Luxemburg. Mogą także wrócić do Belgii (Antwerpia) i zagrać w Barcelonie na BCN RockFest (chodzą plotki). Już mamy 14 - 16 koncertów. Na powrót do Polski raczej nie liczę, choć - kto wie, Atlas Arenę by wyprzedali na miękko.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W Skandynawii to już festy w tym roku przerobili. Może Copenhell co najwyżej.
Mogą zagrać Bravalla Fest, Bergen Callling (ostatni raz tam byli w 2014) Rock Fest w Finlandii, no i Copenhell. Eclipse Festival w Islandii to kolejna opcja.
Jakbyś przeczytał artykuł chociażby na oficjalnej stronce to byś wiedział ze to są wszystkie daty na 2018. Czyli nic jesienią nie zostanie dodanego a trasa będzie kontynuowana w 2019Krzysztof_pce pisze: ↑śr cze 13, 2018 8:20 pm Witam!
dawno mnie tu nie było, ale chciałem o coś zapytać. Jak myślicie, czy po zakończeniu obecnej trasy można jeszcze liczyć na późniejsze ogłoszenie kolejnych dat w Europie, powiedzmy na jesień? Że chłopaki niby odwiedzą kraje, które teraz ominęli itp. Byłem już w Tallinie, jadę do Krakowa i z jednej strony jeszcze bym coś zaliczył, ale z drugiej strony nie chcę się "przesycić"... za to jakiś gig na jesień byłby idealny![]()
edit:
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Niemniej zgadzam się, że trasa 2019 jest pewna.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Wczorajszy koncert w Berlinie Z N A K O M I T Y ! Z początku miałem zastrzeżenia do tego setu, kiedy widziałem go tylko na "papierze", ale na żywo na prawdę nie było się do czego przyczepić. Na prawdę warto zaliczyć kilka koncertów na tej trasie choćby ze względu na "Where Eagles Dare" i 'Flight Of Icarus", które wypadły rewelacyjnie! Scenografia bardzo mi się podobała. Nagłośnienie eleganckie, tylko ciut za cicho. Stałem kilka metrów od sceny po środku i tylko na "Aces High" Bruce był gorzej słyszalny. Później było świetnie. Poza wymienionymi jako te dla mnie najlepsze wymieniłbym "Sign Of The Cross", "For The Greater Good Of God" I "Revelations".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.