Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Bon Dzosef »

Gdyby Raven Age nie było supportem Shinedown, Tremonti, Killshit i Anthraxu... :p kto się zgodzi wziac gowniaki, ten jedzie z Maiden
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

To po prostu czysty marketing. Po takiej metalcore'owej łupance wydaje się wszystkim, że Maiden brzmi przewspaniale. Gdyby wzięli kogoś młodego pokrewnego stylistycznie, to już różnie mogłoby być... :B
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

LukaSieka pisze: śr cze 20, 2018 11:06 am Wzięliby Raven, Anvil, Diamond Head, Satan albo Angel Witch i by było elegancko.
Oni w ogóle znają te zespoły? :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Dzosef pisze: śr cze 20, 2018 12:35 pm Gdyby Raven Age nie było supportem Shinedown, Tremonti, Killshit i Anthraxu... :p kto się zgodzi wziac gowniaki, ten jedzie z Maiden
Idąc tym tokiem myślenia... Jeżeli British Lion zabierze w trasę gówniaki, to będzie supportować Maiden? :D :P ;)

W tym roku przekonałam się, że niepotrzebnie narzekałam na Shinedown... :/
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pati pisze: śr cze 20, 2018 4:05 pm
Dzosef pisze: śr cze 20, 2018 12:35 pm Gdyby Raven Age nie było supportem Shinedown, Tremonti, Killshit i Anthraxu... :p kto się zgodzi wziac gowniaki, ten jedzie z Maiden
Idąc tym tokiem myślenia... Jeżeli British Lion zabierze w trasę gówniaki, to będzie supportować Maiden? :D :P ;)

W tym roku przekonałam się, że niepotrzebnie narzekałam na Shinedown... :/
Widziałem w sobote Shinedown przed Maiden w sobote. Prawie się ucieszylem. Dużo mniej irytuja niż Killshit

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Stoję w kolejce po piwo
Czesi chyba nie znają zasad stania w kolejce :lol:

Edit:
10 minut do koncertu i nie mogę powiedzieć o Czechach nic dobrego
Kulturalnie idąc jak najbliżej sceny zostałem opluty i trzymano mnie za rękę bym nie mógł iść dalej :lol:
Zobaczymy jak się publika rozrusza podczas koncertu to się przepchne jeszcze ale na razie to jest dramat i gorzej niż w Polsce
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

4 lata temu w Brnie po piwo Czesi stali w kolejce jak grzeczne dzieci. Ja sobie tego tasiemca odpuściłem, ale piwo załatwiła Pati - ona grzeczna nie jest, albo użyła "atrybutów" i podczepiła się pod kogoś, kto już zbliżał się do kranu ;)

2 lata temu w Pradze Czesi stali na koncercie jak kołki. Coś w tym jest, że trącisz takiego i masz wrażenie, że powinieneś przeprosić ;) Było to 2 dni po Wrocławiu, gdzie zaznałem falowania tłumu. I wiecie co? Wrocław wspominam dobrze, a Praga po prostu przeleciała. Nie mówiąc o tym, że koncert był o godzinę wcześniej. Fear of The Dark gdy jeszcze było jasno...

"Kulturalnie idąc jak najbliżej sceny". O, to mi się podoba! :D

M.
Awatar użytkownika
heavencanwait
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: heavencanwait »

Michał pisze: śr cze 20, 2018 7:48 pm Stoję w kolejce po piwo
Czesi chyba nie znają zasad stania w kolejce :lol:

Edit:
Kulturalnie idąc jak najbliżej sceny zostałem opluty i trzymano mnie za rękę bym nie mógł iść dalej :lol:
Zobaczymy jak się publika rozrusza podczas koncertu to się przepchne jeszcze ale na razie to jest dramat i gorzej niż w Polsce
Ja tam dzisiaj na Czechów specjalnie narzekać nie mogę, co prawda spóźniłem się trochę na koncert przez to że musieliśmy jechać lekko mówiąc okrężną drogą i piwo w zasadzie bez kolejki kupiłem, ale nawet już zmierzając w kierunku sceny zatrzymałem się finalnie koło 3 Czechów bardzo pozytywnie nastawionych, jeden nawet poszedł po piwa dla nas w czasie koncertu, ale jak można się domyślić - bilet w jedną stronę xD.
O wiele lepsze wrażenie dziś niż chociażby na AC/DC w 2016.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Michał pisze: śr cze 20, 2018 7:48 pm
Dobry zwyczaj, byle tylko utrzymał się consens co do jego stosowania przez większość. Miejsca zdobyte po zakończeniu poprzedniego wykonawcy nie powinny być naruszane przez cwaniaków.

W Tallinie było podobnie. Tylko u nas bydło przepycha się przez cały czas, jak mu się żywnie podoba.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Potem trafilem ciut lepiej i się nawet kilka osób bawiło, tzn śpiewało i klaskało gdy było trzeba :lol:
Jak dla mnie to jest dramat, widok na scenę nie był najgorszy wszyscy wpatrzeni w telebim, zero emocji jak roboty.
Aż żałuję, że nie udało się dotrzeć wcześniej bo widziałem, że bliżej środka ludzie się bawią.

Trudno, nie jechałem tam dla Czechów tylko dla Ironów a Ci wypadli świetnie.
Bruce na AH trochę średnio i się bałem, że wypadł z formy czy coś ale się dopiero rozgrzewał.
FOI najlepszy numer koncertu, jestem oczarowany.
Muszę ogarnąć te bilety na koncerty w Krakowie bo show i forma jest zajebista :jee:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Widzę coraz większe grono francuskich piesków na forum :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Python pisze: czw cze 21, 2018 12:58 pm Widzę coraz większe grono francuskich piesków na forum :D
No tak, gniecenie sie jak zwierzeta w Polsce takie super :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Z dawnych, choć wcale nie pradawnych dziejów, z koncertów Maiden w Spodku w 1998 i 2000, zapamiętałem widok płyty po zapaleniu świateł po koncercie. Gdzieniegdzie walały się opróżnione flaszeczki, ale i - buty! Pogubione buty.

M.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

A w trakcie koncertu zero przeszkadzających łap z komórkami w górze... Wiem, chociaż tam wtedy nie byłem. ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No telefony to zmora... jeszcze rozumiem kilka fotek pstryknać (sam to robię), ale kręcenie filmików to już słabo. A najczęściej jakiś nawalony gość musi do barierki dobić, żeby coś tam nakręcić :lol:

Co do ścisku... no ja tam nie lubię się przytulać do spoconych i śmierdzących alko typów. Wiadomo to koncert i czasami jest ciasno, ale są koncerty, gdzie głupota prących "do przodu" poraża...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Koncert W pradze REWELACJA! Nagłośnienie znakomite. Forma zespołu 10/10! Niezłe miejsce i masa ludzi. Zdziwiło mnie tylko to, że w choćby w tkaim Berlinie tydzień temu było o wiele bardziej żywo pod sceną. Ludzie budzili się tylko przy okazji "2 Minutes To Midnight", "Fear Of The Dark" i "Run To The Hills". Trochę może jeszcze na "The Number Of The Beast" i "The Evil That Men Do". Kiedy ze sceny poleciały takie kawałki jak "Where Eagles Dare", "For The Greater Good Of God" albo "Flight Of Icarus" Czesi stali tak jakby po raz pierwszy te utwory słyszeli... To mnie trochę zdziwiło. Ogólnie rzecz biorąc wrażenie baaardzo pozytywne. Mam nadzieję, że tak smao zagrają tego 27go i 28go u nas.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
frostNO
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: frostNO »

Precz z telefonami podczas koncertu
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: czw cze 21, 2018 1:08 pm
Python pisze: czw cze 21, 2018 12:58 pm Widzę coraz większe grono francuskich piesków na forum :D
No tak, gniecenie sie jak zwierzeta w Polsce takie super :)
Smród piwska i mosh na RTTH przywilejem każdego prawdziwego potomka husarzy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Koncert super tylko atmosfera i ludzie masakra.
Trafiłem w sam srodek januszy z piwem i telefonem przez 2 h :/
Jednak przy barierce najlepiej się koncert "czuje".
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

LukaSieka pisze: czw cze 21, 2018 8:37 pm Koncert W pradze REWELACJA! Nagłośnienie znakomite. Forma zespołu 10/10! Niezłe miejsce i masa ludzi. Zdziwiło mnie tylko to, że w choćby w tkaim Berlinie tydzień temu było o wiele bardziej żywo pod sceną. Ludzie budzili się tylko przy okazji "2 Minutes To Midnight", "Fear Of The Dark" i "Run To The Hills". Trochę może jeszcze na "The Number Of The Beast" i "The Evil That Men Do". Kiedy ze sceny poleciały takie kawałki jak "Where Eagles Dare", "For The Greater Good Of God" albo "Flight Of Icarus" Czesi stali tak jakby po raz pierwszy te utwory słyszeli... To mnie trochę zdziwiło. Ogólnie rzecz biorąc wrażenie baaardzo pozytywne. Mam nadzieję, że tak smao zagrają tego 27go i 28go u nas.
I stad taka a nie inna setlista zawsze.
Tylko garstka fanow przezywa ze nie ma Alexandra, ze fajnie ze sa orzelki czy Ikar. Reszta chce kotletow i tyle
ODPOWIEDZ