Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Zakkahletz »

Cieszę się, że IM używają tych płacht i że są one tak ładnie namalowane. To dobrze pasuje do Ich stylu i tego właśnie od Nich oczekuję.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: pn cze 25, 2018 7:36 pm Ja też uważam, że show jest dobre. Tylko te płachty są słabe.
IM tylko z płachtami. To ich znak rozpoznawczy i symbol ;) No i fajnie pasuje do ich koncertowej "konserwatywności" ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

w życiu bym się nie zamienił z płacht na ekrany! To właśnie one tworzą tą mega atmosferę Maiden. Ekrany po polecenie po łatwości. RALF, gdzie stałeś i jak to się stało, że się nie widzieliśmy? Ja stałem idealnie na środku, przed Brucem i Nicko. Nawet kostka Dave'a wpadła!
Załączniki
kostka 1.jpg
kostka 2.jpg
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Centrum Stani U Podia - jakieś 50 m od sceny.
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Podzielam Waszą aprobatę/uwielbienie dla maidenowych płacht. Efekt 3D na żywo i potem na zdjęciach/video zajebisty. A te ekrany to przesada (zwłaszcza badziewiacki stageset Judas Priest z jakimś paskami, pierdółkami...). Wszędzie ekrany led/oled/sroled: w pracy, w domu, na dworcu, do dłoni przyklejony smartfon... Niedługo muzycy nie będą pojawiać się osobiście na trasie, będzie przekaz na żywo na ekrany.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

longestday pisze: śr cze 27, 2018 10:42 am Podzielam Waszą aprobatę/uwielbienie dla maidenowych płacht. Efekt 3D na żywo i potem na zdjęciach/video zajebisty. A te ekrany to przesada (zwłaszcza badziewiacki stageset Judas Priest z jakimś paskami, pierdółkami...). Wszędzie ekrany led/oled/sroled: w pracy, w domu, na dworcu, do dłoni przyklejony smartfon... Niedługo muzycy nie będą pojawiać się osobiście na trasie, będzie przekaz na żywo na ekrany.
Al mi si podobają płachty u IM, jak i ostatnia scena JP :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ktos zapodal na fb.
Co tu sie wydziewa? ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zdaje się, że te Jacksony San Dimas dla Adriana mają gryfy z jakiegoś paździerzu robione a nie z klonu. :D :D :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Musiał chyba w coś przypieprzyć tą gitarą. Przy blokowanym siodełku główka nie powinna raczej odpaść od nadmiernego naprężenia.
Deleted User 5490

To nie Gibson ani Jackson z tych z odchyloną do tyłu główką, tylko konstrukcja gryfu typu twardziel Stratocaster. Najprostsza konstrukcja i najtrwalsza w teorii. Musiał naprawdę zdrowo przywalić, bo Strat potrafi dużo przeżyć. Może mu ten Hurricane skrzydłem zawadził. :D :D :D
Dla niego nie problem. Ma tych gitar na trasie kilka a w domu pewnie z kilkadziesiąt różnych. Tą mu odeślą do Jacksona i jako klientowi z gatunku najważniejszych na biegusiu wymienią gryf na nowy.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Te Jacksony zresztą nie są jakoś wybitnie drogie, normalnie w sklepie kosztują około 2000 euro, co jest dość niską ceną w porównaniu z innymi topowymi amerykańskimi Jacksonami, czy Charvelami.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Zabawił się chyba w Janicka z tymi jego wygibasami z gitarą podczas "Iron Maiden" i taki mamy finał :mryellow:
Who motivates the motivator
Deleted User 5490

Albo jaki Steinberger, lub Strandberg mu się zamarzył. ;)
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Na jakim koncercie się to stało?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Oczko odpadło temu misiu ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Najlepsze jest to, że w pierwszym momencie nie zauważyłem gitary i knułem, że jest płachta ze smokiem na Kraków... :jee:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

To już druga. Po Wicker Manie na Firenze rzucił swoim biało zielonym jacksonem o ziemię ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

MaidenFan pisze: pn lip 02, 2018 4:15 pm To już druga. Po Wicker Manie na Firenze rzucił swoim biało zielonym jacksonem o ziemię ;)
Tak jak Kurt Cobain? :B
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Wczoraj pękła 1. połowa LotBWT2018 (19 sztuk minęło, do zagrania zostało też 19), a dziś dowiedziałem się, że wyjazd do Tallinna sfinansował mi LOT: przyznali mi 250 euro rekompensaty za odwołany lot do Wawy w pokoncertową niedzielę. :pijak:
Deleted User 5490

PanPrezes pisze: ndz lip 01, 2018 11:44 am Te Jacksony zresztą nie są jakoś wybitnie drogie, normalnie w sklepie kosztują około 2000 euro, co jest dość niską ceną w porównaniu z innymi topowymi amerykańskimi Jacksonami, czy Charvelami.
To fakt. Te nazwijmy to normalne Dinky z tzw. hokejową główką są dużo droższe, podobnie jak Soloist, V, RR, Warrior i wszystko inne co made in USA. Na nasze, polskie warunki to i tak kosmos cenowy. Cena dla zawodowców, choć Stratocaster nie jest jakąś oszałamiającą konstrukcją. Później powstały lepsze i dużo lepsze..... no ale tradycja, historia, legendy, kształt, kawałek śmiesznej plexi na topie, charakterystyczna główka. Ma to swoją magię i za to ludzie nadal płacą.
ODPOWIEDZ