No ciekawie się robi...
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Tak, ciekaw co na to kierownictwo grupy i jakie dowody przedstawi Wilcock. Od 40 lat nie gra w IM zatem miał sporo czasu na przemyślenie wszystkiego. Sorry, dla mnie ponowne oskarżenie Harris'a iż z "Rainbow's Gold" wziął pojedyncze "my soul fly away" i "mark my words" do "Hallowed" to już kpina... w 1984 kiedy IM coverowali Beckett byli muzycy formacji tego nie zauważyli?! W iluż to utworach po 1975 występują te słowa i co (?) to też od Beckett? Tym razem chyba bez kilku rozpraw się nie obędzie. Ciekawią mnie dowody Wilcocka...
Wilcock - przez 40 lat nie słuchałem ani razu utworów mojego byłego zespołu
Ale teraz usłyszałem, że ktoś ich oskarżył o plagiat, więc postanowiłem posłuchać i też spróbować zarobić 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dokładnie, tak to wygląda. Nie wierzę aby nie posłuchał choćby pierwszej płyty IM, był na HOIM 1, udzielił setek wywiadów o IM. Zwykły naciągacz.
Mam nadzieję, że zniszczą go w sądzie 
Nasze zdanie i "sądzenie" jest bez znaczenia. W sądzie wyjdzie prawda.
No zobaczymy czyja jest racja
www.MetalSide.pl
Przedtem sprawy nie było, polubownie się dogadali, tym razem raczej na pewno będzie, poczekamy na dowody 
http://sanktuariumfc.org/index.php?go=news&id=1559
Kolejne epizody "War of Warplanes" z Dickinsonem.
Kolejne epizody "War of Warplanes" z Dickinsonem.
Dodaj jeszcze newsa na stronkę FC.RALF pisze: ↑śr cze 27, 2018 9:49 pm http://www.metalinjection.net/its-just- ... ng-credits
2.6 mln funciaków - na bogato...
www.MetalSide.pl
O ile w poprzedniej sprawie materiał dowodowy był prosty do zebrania, o tyle w obecnej to jakaś kpina...
Sam byłem w kilku zespołach i gdy nawet przynosiłem tekst piosenki na próby to koledzy poprawiali refren, dodawali linijki by się lepiej rymowało itp...ale nie oznacza to, że musi być już współautorstwo!
Sprawa nie do uwodnienia, chyba, że są świadkowie... bo w rękopisy Willcoka ze słowami do Phantoma datowane na lata 70te na pożółkłym papierze nie wierzę
Sam byłem w kilku zespołach i gdy nawet przynosiłem tekst piosenki na próby to koledzy poprawiali refren, dodawali linijki by się lepiej rymowało itp...ale nie oznacza to, że musi być już współautorstwo!
Sprawa nie do uwodnienia, chyba, że są świadkowie... bo w rękopisy Willcoka ze słowami do Phantoma datowane na lata 70te na pożółkłym papierze nie wierzę
Tak, tylko że obecna ekipa też ma swoich "świadków". Co teraz, słowo przeciw słowu... Na ten moment agent prasowy nazwał oskarżenie "obrzydliwością"!
W sumie nie wiadomo przecież. Jakieś podstawy do sądzenia się chyba ma, bo tak bez niczego nie wyskakiwałby z tematem. Z "Hallowed" i "Nomad" też było zaklinanie, że nie ma tematu, a Maiden szybciutko uregulowali rachunek. Zobaczymy za jakiś czas co z tego wyniknie.
Nie wiadomo co mają, a każdy się broni, co jest logiczne.
www.MetalSide.pl
Śmieszy mnie to, że nagle sobie ktoś po 40 latach przypomniał - "a no tak, to były przecież to są moje teksty/riffy"..." 
Night Mistress Fan Club Łódź
Jest kasa do wyciągnięcia, to dlaczego nie spróbować. Tym bardziej jak poprzedni temat bardzo szybko Ajroni "odpuścili". Może tutaj też coś mają "za uszami" i będą chcieli szybko zamknąć sprawę? Zresztą ten prawnik zapowiadał, że ma kolejkę oskarżających, więc kolejne pozwy też będą.
www.MetalSide.pl
Jak mają za "uszami" niech płacą, ale jeżeli są czyści to pozywający powinien dostać po dupie, żeby się inni nauczyli i żeby ukrócić próby nieuzasadnionych pozwów i wyłudzeń.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Otóż to... jak jest czysta sytuacja, to się obronią i kolejnych pozwów pewno nie będzie...
www.MetalSide.pl
http://legacyproject.limitedrun.com/tic ... and-horses
Pan Wilcock żyje przeszłością, oto jego tribute project, powołał też zespół Maiden'77, koncertują, on się wygłupia jak za dawnych lat (fake blood, miecze, maski) i oficjalnie twierdzi, iż wersje klasyków Maiden, jakie wykonuje "różnią się od oryginałów". Zatem, jak logika podpowiada, oryginały musi (-siał) znać. 40 lat zabrało mu wykoncypowanie, iż to właśnie fragmenty jego kompozycji wykorzystał Harris... Biedaczysko, jak bywał (a bywał!) na koncertach IM to tego nie znał. Harris w 1980 podarował kopie debiutu WSZYSTKIM ex-muzykom grupy, jako pamiątkę, oczywiście Wilcock tego nie przesłuchał i nie zauważył, iż w 5 kompozycjach są "jego" teksty?! A jeszcze w 2012 roku opowiadał w wywiadach tak wzniośle o Harrisie i reszcie. Ludzie już memy porobili, ta sprawa to jawna kpina i próba wyłudzenia sporej sumy. Prawnicy IM tego nie popuszczą, jestem niezmiernie ciekaw, jakież to dowody przedstawi ów "pokrzywdzony"? Smallwood tego nie popuści. O "oskarżeniach" tego idioty Slessera nawet nie będę się wypowiadał.
Pan Wilcock żyje przeszłością, oto jego tribute project, powołał też zespół Maiden'77, koncertują, on się wygłupia jak za dawnych lat (fake blood, miecze, maski) i oficjalnie twierdzi, iż wersje klasyków Maiden, jakie wykonuje "różnią się od oryginałów". Zatem, jak logika podpowiada, oryginały musi (-siał) znać. 40 lat zabrało mu wykoncypowanie, iż to właśnie fragmenty jego kompozycji wykorzystał Harris... Biedaczysko, jak bywał (a bywał!) na koncertach IM to tego nie znał. Harris w 1980 podarował kopie debiutu WSZYSTKIM ex-muzykom grupy, jako pamiątkę, oczywiście Wilcock tego nie przesłuchał i nie zauważył, iż w 5 kompozycjach są "jego" teksty?! A jeszcze w 2012 roku opowiadał w wywiadach tak wzniośle o Harrisie i reszcie. Ludzie już memy porobili, ta sprawa to jawna kpina i próba wyłudzenia sporej sumy. Prawnicy IM tego nie popuszczą, jestem niezmiernie ciekaw, jakież to dowody przedstawi ów "pokrzywdzony"? Smallwood tego nie popuści. O "oskarżeniach" tego idioty Slessera nawet nie będę się wypowiadał.