Było w Lizbonie
Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Był sold out? Jaki procent wypelnienia hali? Ile IM zarobili netto?
www.MetalSide.pl
Wlasnie sam nie wiem czy to Tnt nie bylo od samego poczatku ale teraz zwrocilem na to uwage. Ogolnie co do samego koncertu, swietna lokalizacja. Swietna, swietna, swietna. W samym centrum miasta na placu z restauracjakimi, miedzy hotelami, ratuszem z widokiem na zatoke, port. Bruce wspomnial w swojej gadce tez o tej lokalizacji I pozdrowil ludzi siedzacych w restauracjach. Wiec to na mega plus. Kolejny plus to organizacja, spodziewalem sie wszelkiek masci utrudnien I problemow. A tu prosze, kilka wejsc na plac, co ciekawe mozna bylo przejsc kilkanascie metrow za scene I podejrzec jak muzucy sobie rozmawiaja, powoli sie przygotowuja itp. Na samymy koncercie bylo okolo 10 tys ( podczas book of souls tour byl soldout, teraz nie).Duzo fanow z Slowenii czy Chorwacji ( swoja droga oni najbardziej wzbudzali zainteresowanie, ludzie robili sobie z nimi zdjecia, gratulowalo mundialu, mozna bylo uslyszec kilka kibicowskich przyspiewek). Ale jako tako koncert na spokojnie,na zasadzie tam gdzie sie ustawiles na poczatku koncertu tam ogladasz. Co do brzmienia, perkusja super. Natomiast do Clansmana bass I perkusja. Gitary wlaczyli pozniej ale jak juz ustawili to brzmialo swietnie. Nawet moja zona ktora spacerowala po miescie potwierdzila,ze brzmialo to potezniej I lepiej niz na plytach koncertowych. Duza reakcje u ludzi wzbudzilo 2 minutes...az sam bylem zaskoczony ale ludzie fruwali przy tym☺ natomiast FTGOG srednio...jezeli bedzie part 2 trasy to obstawialbym wymiane wlasnie tego utworu.raz,ze to nie jest jakis hicior koncertowy, dwa ludzie nie sa w stanie wyspewac tego refrenu a na dodatek utwor mozna zajezdzajacy Dickinsona. Ot tyle, mysle ze dla gadzeciarzy warto jezdzic na koncerty do wloch, zlapanie kostek, frotek tutaj jest duzo latwiejsze☺
Sorry ale pisze z komorki;)
TNT pojawiło się od koncertu w Mediolanie - nawet wrzucali o tym info na fb https://m.facebook.com/story.php?stor ... 685102050
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bruce w Grecji znow trollowal Alexandrem
Trollował to znaczy? Znowu intonował i w momencie, gdy tłum zaczął szaleć wykonali FTGGOG? Trochę to słabe i nie rozumiem co ma na celu. Mi osobiście nie zależy szczególnie, żeby usłyszeć go live, gdyby był to spoko, jak nie ma to ok, nie ma, ale są tacy, których życiowym celem poza utrzymaniem rodziny jest w końcu go usłyszeć. Zespół doskonale o tym wie, więc po co takie zagrywki? Niby śmieszne? Niby droczenie się z fanami? Pokazanie, że gdybyśmy chcieli to możemy zagrać go nawet teraz, ale nie chcemy? O co niby w tym chodzi?
Trzymają go na ostatnią trasę, zobaczycie
Na kolejnej albumowej przemycą kolejne perełki z lat 90tych np. Be Quick albo Bring Daughter, bo robienie oddzielnej trasy historycznej było bez sensu.
Niedawno odkurzyli Afraid, teraz utwory z Blaze’a.
Na Alexandra przyjdzie pora z ostatnią trasą za kilka lat i będzie to w jakiś sposób symboliczne
No i poruszy media
Na kolejnej albumowej przemycą kolejne perełki z lat 90tych np. Be Quick albo Bring Daughter, bo robienie oddzielnej trasy historycznej było bez sensu.
Niedawno odkurzyli Afraid, teraz utwory z Blaze’a.
Na Alexandra przyjdzie pora z ostatnią trasą za kilka lat i będzie to w jakiś sposób symboliczne
No i poruszy media
Z jednej strony Alexander na ostatnią trasę brzmi świetnie, taki prezent dla fanów. Ale nie nastawiałbym się znów zbyt mocno, bo podejrzewam, że ostatnia trasa to będą głównie "kotlety", stawiałbym że set będzie podobny to SBiT z 2008, może z 1-2 utworami wymienionymi na coś innego. Ale pewnie polecą w 90% klasykami z lat 80tych 
Wracając do tematu aktualnej trasy: już niecały tydzień do koncertów w Krakowie
Cieszy mnie fakt, że Panowie mają 2 dni przerwy przed tym, więc liczę, że przynajmniej w pierwszą noc będzie petarda 
Wracając do tematu aktualnej trasy: już niecały tydzień do koncertów w Krakowie
A dotychczas w przypadku 2 koncertów dzień po dniu w trakcie drugiej daty nie było petardy? Pytam, bo wybieram się tylko na 1 wieczór i to właśnie ten drugi.wojteq pisze: ↑sob lip 21, 2018 11:26 am Z jednej strony Alexander na ostatnią trasę brzmi świetnie, taki prezent dla fanów. Ale nie nastawiałbym się znów zbyt mocno, bo podejrzewam, że ostatnia trasa to będą głównie "kotlety", stawiałbym że set będzie podobny to SBiT z 2008, może z 1-2 utworami wymienionymi na coś innego. Ale pewnie polecą w 90% klasykami z lat 80tych
Wracając do tematu aktualnej trasy: już niecały tydzień do koncertów w KrakowieCieszy mnie fakt, że Panowie mają 2 dni przerwy przed tym, więc liczę, że przynajmniej w pierwszą noc będzie petarda
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W Helsinkach drugiego dnia była petarda taka jak pierwszego.
Nie, nic z tych rzeczy, to żadna reguła
Bardziej chodziło mi o to, że w poprzednich trasach zdarzało się, że w drugą noc z rzędu Bruce był bardziej zmęczony, jednak wiek robi swoje. Ale nie powiedziane, że musi tak być w Krakowie, jednak na tej trasie oszczędniej dysponują czasem i mają więcej regeneracji między występami. 
Też jak widziałem Maiden kilka razy dzień po dniu to drugi koncert wydawał mi się mniej intensywny i rzeczywiście Bruce zawsze śpiewał trochę lepiej pierwszego dnia. Ale z tego co widzę, na tej trasie jest naprawdę wyjątkowo dobrze przygotowany na koncert „dzień po dniu”, a i materiał baaaardzo wymagający!
Panowie, szczerze HBTN jest wokalnie na poziomie roku 2005/2008 a nie 2011 i 2016 !
Panowie, szczerze HBTN jest wokalnie na poziomie roku 2005/2008 a nie 2011 i 2016 !
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Taki odbiór drugiego koncertu może wynikać z własnego zmęczeniaremi pisze: ↑sob lip 21, 2018 3:21 pm Też jak widziałem Maiden kilka razy dzień po dniu to drugi koncert wydawał mi się mniej intensywny i rzeczywiście Bruce zawsze śpiewał trochę lepiej pierwszego dnia. Ale z tego co widzę, na tej trasie jest naprawdę wyjątkowo dobrze przygotowany na koncert „dzień po dniu”, a i materiał baaaardzo wymagający!
Wybiera się ktoś na gig w Zagrzebiu? Wylosowałem fttb a jestem sam więc mogę kogoś zabrać.
Bruce w Grecji powiedział: "On of these days will do that song" chodzi oczywiście o Alexandra 
Jak zagrają kiedyś Alexandra to będzie marudzenie, że nie odkopali ID 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ralf tylko spokojnie