Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: RALF »

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dobre. Żałuję, że chłopaki grają tylko w te dwa dni, bo chętnie bym ich znowu zobaczył. Niezależnie od Alexandra.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.sport-fm.gr/article/epikairo ... ou/3539094

Według greckiego patriarchy, pożary nękające Grecję to: "Kara za masowe uczestnictwo w szatańskim koncercie grupy Iron Maiden i profanacje krzyża". Ile te klechy maja jadu w sobie, żeby tak przemawiać do tysięcy poszkodowanych ludzi. Grecki FC IM organizuje dla pogorzelców pomoc humanitarną, to debil brodaty jeden. No, niech mi się tylko w weekend pod Tauron jakaś krucjata różańcowa napatoczy... :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

FaithNoMore pisze: śr lip 25, 2018 8:56 pm Słuchaliście? https://open.spotify.com/album/0BmMCFm3 ... nlHRGoT5dA
Ogólnie lubię ten zespolik, chociaż Empire wg mnie słabo wyszło.
Posłuchaj aranżacje Piece of Mind, takie Where Eagles Dare jest fenomenalne!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Dosyć dobrze znam twórczość Maiden United. Najbardziej przekonał mnie album Remembrance, w którym gościnnie udział wzięli byli wokaliści IM.

A tu kolejne przedkoncertowe zestawienie: http://najlepszepiosenki.pl/11-najlepsz ... on-maiden/
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

FaithNoMore pisze: czw lip 26, 2018 11:18 am
A tu kolejne przedkoncertowe zestawienie: http://najlepszepiosenki.pl/11-najlepsz ... on-maiden/

Wygląda jak menu w knajpie specjalizującej się w daniach obiadowych-mięsnych :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Już jutro, 27 lipca 2018 roku, Iron Maiden zagrają pierwszy z dwóch koncertów w krakowskiej Tauron Arenie.

Przygotujmy się na spektakl, jaki ten zespół na polskiej ziemi jeszcze NIGDY nie zaprezentował. Maruderzy mogą jeszcze kupić bilety na sobotni wieczór (28), doprawdy - "Legacy of the Beast Tour 2018" to wydarzenie, jakiego nie wolno przegapić, tym bardziej, iż muzycy mają już swoje lata i wiecznie grać nie będą.

UWAGA: Przypominamy, iż na jutrzejsze popołudnie zapowiadane są opady deszczu a nawet burze, które mają nawiedzić Kraków. Radzimy przygotować się i na tę ewentualność!
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Dlatego zróbmy akcje Iron Maiden klap,klap:)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Może i setlista sztywna, ale naprawdę się postarali z tym setem.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Całkowicie się zgadzam. Setlista kozak. Już nie mogę się doczekać jak dwa dni z rzędu usłyszę wieczorem Ikara. :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

FaithNoMore pisze: czw lip 26, 2018 8:09 pm Całkowicie się zgadzam. Setlista kozak. Już nie mogę się doczekać jak dwa dni z rzędu usłyszę wieczorem Ikara. :)
Albo Wrathchild :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W końcu jest wywiad z Brucem przeprowadzony po pierwszym z krakowskich koncertów:

http://bit.ly/2n4iscZ
Przyznał, że dopiero teraz, po tylu latach, Maiden znowu brzmi idealnie i mocno z nowym dźwiękowcem, który przede wszystkim jest fanem zespołu.
Teraz czekamy ma wywiad ze Stevem.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Z nowym/starym którego zamknęli w kiblu na czas koncertu i sami pokręcili, lub który wreszcie się nauczył po latach jak kręcić gałami, czy z serio nowym, który jest z nimi od tej trasy? Bo to jest różnica. I tak było za dużo wysokich tonów. Jak się nie miało zatyczek albo słuchawek, to był momentami uciążliwy jazgot jak w minionych latach, choć ogólnie było lepiej.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Pierre Dolinski pisze: wt lip 31, 2018 2:19 pm Z nowym/starym którego zamknęli w kiblu na czas koncertu i sami pokręcili, lub który wreszcie się nauczył po latach jak kręcić gałami, czy z serio nowym, który jest z nimi od tej trasy? Bo to jest różnica. I tak było za dużo wysokich tonów. Jak się nie miało zatyczek albo słuchawek, to był momentami uciążliwy jazgot jak w minionych latach, choć ogólnie było lepiej.
Jest zupełnie nowy. https://www.instagram.com/tourpooch

Byłem na trzech gigach na tej trasie i za każdym razem żyleta i moc. Może i miałem szczęście, ale jest to powszechna opinia, że w końcu jest progres.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Progres jest, bo na poprzednich trasach było bardzo nieciekawie, ale mam nadzieję, że chłop będzie się rozwijał i nie ogłuchnie a potem nie zabije słuchu widowni. Zbyt duża głośność i forsowanie dźwięku obniża komfort i i zabija słuch, którego odzyskać się niestety nie da.
Wolę koncerty po których nie dzwoni w uszach i człowiek nie jest rozdrażniony. A są takie koncerty i da się. Niech mi ktoś tylko powie, że to się nie da, albo że to jest metal a nie występ scholi parafialnej, to go wyśmieję.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2018 2:33 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 2 razy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teraz pracują z Kennethem Van Drutenem - prawdziwym artstą od dźwięku, jego portfolio mówi samo za siebie. Na tej trasie widziałem ich trzy razy (Praga i Tauron X 2) za każdym razem miałem b. dobry odsłuch, w Pradze (40 metrów - centrum sceny) IDEALNY!
ODPOWIEDZ