27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Ile grał ten support?
Z jakieś 45-50 minut.
Przede wszystkim - za długoInvader pisze:Ile grał ten support?
A koncert Maiden znakomity.
Ku...wa, na barierce hardcore. A nie byl to moj pierwazy koncert w tym roku. :/
Jeszcze bym dodał, że było ciut za głośno
W uszach gwiżdże dalej a tu trzeba się ubierać i wracać do Krakowa
W uszach gwiżdże dalej a tu trzeba się ubierać i wracać do Krakowa
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
I ja i moja +1 tak samo to zrozumieliśmy, zwłaszcza że powiedział też że wolności zdobytej nie można ograniczać ( jak ktoś ma nagranie to chętnie posłucham co dokładnie powiedział)
Sam koncert dla mnie super, setlisty chyba nie dało się lepiej ułożyć. Nagłośnienie w miarę, publika wokoło mnie tragedia- nikt nie śpiewał, nikt nie skakał, nikt nie skandował, za to wszyscy nagrywali telefonami
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 4876
To podsumowując o której się skończyło?? 
.
.
no i jeśli ktoś ma zbędne FTTB na dzisiaj a chce zrobić dobry uczynek to się polecam
.
.
no i jeśli ktoś ma zbędne FTTB na dzisiaj a chce zrobić dobry uczynek to się polecam
Około 22:50thorgal_30 pisze:To podsumowując o której się skończyło??
a doktorek 20:55 wystartował
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Wiecie do kogo można uderzyć z reklamacja jeśli informacje o fttb na 27 dostałem 28 o godzinie 00:10? Czyli 1h15 min po koncercie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Do nikogo.
Powiedza Ci, że to wina twojej skrzynki. Były już takie sytuacje :/
Koncert mega! Super nagłośnienie i forma BRuce’a - SZOK!
Tauron Arena zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. A widok całych rodzin wydających spokojnie kilka stówek na merchu dzieciom i sobie pozwola wierzyć w przyszłość metalu
Tauron Arena zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. A widok całych rodzin wydających spokojnie kilka stówek na merchu dzieciom i sobie pozwola wierzyć w przyszłość metalu
Nie ma żadnego podtekstu. Na kazdym koncercie mówi mniej wiecej to samo co wczoraj, tyle że nawiązał do Polaków walczących w bitwie o Anglię. Bruce to inteligentny gość a niesmaczne, przynajmniej dla mnie, jest poruszanie bieżących tematów politycznych na koncertach, natomiast wykazał się poprawnością polityczną używając słowa 'nazis'mic7 pisze: ↑sob lip 28, 2018 7:33 am https://www.youtube.com/watch?v=xUrtNW3MlK0&t=29s
Nagrałem całą pogadankę Bruce'a + Clansman
Koncert petarda - świetna forma zespołu, świetna setlista, generalnie cud, miód i orzeszki.
Z minusów (takich małych, delikatnych): u mnie na A4 trochę za bardzo "dudniło", nie znam się ale chyba bęben basowy był zbyt podgłośniony.
Koncert tak do Icarusa i Fear fantastycznie się rozkręcał, potem jak dla mnie spadło trochę napięcie i tempo koncertu. Żeby nie było że marudzę, tak to po prostu odebrałem.
Z ciekawostek: na koncert zabrałem kolegę z pracy, który generalnie nie słucha heavy metalu, raczej muzyki rockowej w lżejszym wydaniu i był zachwycony poziomem widowiska, energią, formą i klasą muzyków.
A i jeszcze jedno: ostatni raz byłem na trybunach. Brakowało tylko koszy piknikowych i byłby pełny obraz publiki zasiadającej wokół mnie.
Z minusów (takich małych, delikatnych): u mnie na A4 trochę za bardzo "dudniło", nie znam się ale chyba bęben basowy był zbyt podgłośniony.
Koncert tak do Icarusa i Fear fantastycznie się rozkręcał, potem jak dla mnie spadło trochę napięcie i tempo koncertu. Żeby nie było że marudzę, tak to po prostu odebrałem.
Z ciekawostek: na koncert zabrałem kolegę z pracy, który generalnie nie słucha heavy metalu, raczej muzyki rockowej w lżejszym wydaniu i był zachwycony poziomem widowiska, energią, formą i klasą muzyków.
A i jeszcze jedno: ostatni raz byłem na trybunach. Brakowało tylko koszy piknikowych i byłby pełny obraz publiki zasiadającej wokół mnie.
- Saimon1995
- -#Moderator

To był mój szósty koncert Maidenów i muszę przyznać - na pewno jeden z najlepszych. Po wyjściu z Tauron Areny mogłem tylko wykrzyknąć jedno słowo - REWELACJA! Forma muzyków - top. Zwłaszcza Bruce'a, który przeszedł samego siebie. To, co wyprawiałem na scenie... coś pięknego. Oprawa wizualna robiła niesamowite wrażenie, mocno - pod tym względem - przyłożyli się i wszystko dostosowali. Mógłbym niby narzekać, że setlista sztywna, że nie zmieniają co koncert utworów, ale... To jest tak dobrze dopracowany spektakl, że ciężko byłoby cokolwiek stamtąd wyrzucić, naprawdę. No właśnie, repertuar - pierwsza klasa. Usłyszeć Ikara, Clansmana czy Sign na żywo? Czekałem na to dość długo.
Już nie mogę doczekać się dzisiejszego występu. Chyba bym sobie pluł w brodę, gdybym jeszcze raz do Tauron Areny nie wrócił na Maidenów.
Już nie mogę doczekać się dzisiejszego występu. Chyba bym sobie pluł w brodę, gdybym jeszcze raz do Tauron Areny nie wrócił na Maidenów.
Ja mam jak najbardziej pozytywne wrażenia po koncercie. Był to dla mnie już (a raczej dopiero) piąty i bardziej podobało mi się tylko we Wrocławiu. Stałem na płycie gdzieś w 1/3 odległości od sceny i miałem bardzo przyjemny odbiór, ludzie wokół mnie zachowywali się kulturalnie i ładnie próbowali śpiewać piosenki, ale bliżej sceny nie wyglądało to już tak różowo. Co do nagłośnienia to nie było źle, tylko perka była trochę za wysoko w miksie i przysłaniała gitary. Sam zespół, pomimo kilku dodających trochę kolorytu wpadek był w mega formie, a tego co wyczyniał Bruce nawet nie jestem w stanie skomentować.
PS: Wielkie propsy dla osobnika, który wpadł na pomysł żeby wrzucić na scenę karpia, Adrian na pewno nie zopomni tego wieczoru.
PS: Wielkie propsy dla osobnika, który wpadł na pomysł żeby wrzucić na scenę karpia, Adrian na pewno nie zopomni tego wieczoru.
Aha, i jeszcze jedno.
Z tego miejsca chciałbym pozdrowić ojca i (chyba) dwóch synów, którzy tuż przed wejściem Doctor Doctor odpalili sobie na komórce streama z Ekstraklasy, stojąc ok. 5 rzędów od barierki.
Oczywiście za długo nie pooglądali.
Z tego miejsca chciałbym pozdrowić ojca i (chyba) dwóch synów, którzy tuż przed wejściem Doctor Doctor odpalili sobie na komórce streama z Ekstraklasy, stojąc ok. 5 rzędów od barierki.
Ja byłem na sektorze A20. Pierwszy z boku przy Gersie. Wiekszośc publiki na tym sektorze, to goście z zagranicy, fanclubowicze. Sam kupowałem bilet na pozyczony od kumpla kod. Sam koncert super biorąc pod uwage wiek muzyków. Nie wiem, czy najlepszy koncert Maidenów w życiu, bo kilkanaście albo i więcej ich było. Bardzo fajna setlista i oprawa graficzna. Mi się akurat oldschoolowość oprawy podoba, bez animacji komputerowych z tyłu za muzykami. Kilka razy rozjechały chłopakom rozjechały sie gotary,m ale to tylko dodało smaku całemu koncertowi. Widziałem kilka osób w koszulkach ze smokiem wawelskim, co ciekawe, zagadałem do jednej babki w tej koszulce, Okazało sie, że jest z Australii. Ciekawy jestem jak weszła w posiadanie koszulki z sanktuarium. Brakło mi 20 cm, do złapania pałeczki Nicko.
Patrząc na płyte i to jak bawiła sie pubnlicznośc, to stwierdzam, że tam nie było przypadkowych ludzi. las rąk i zabawa aż pod sam koniec płyty. N a nszym sektorze tez było gorąco. Nikt nie siedział, wszyscy stali. Ogólnie koncert na mega plus, szkoda, że nie moge być dzisiaj.
Patrząc na płyte i to jak bawiła sie pubnlicznośc, to stwierdzam, że tam nie było przypadkowych ludzi. las rąk i zabawa aż pod sam koniec płyty. N a nszym sektorze tez było gorąco. Nikt nie siedział, wszyscy stali. Ogólnie koncert na mega plus, szkoda, że nie moge być dzisiaj.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist