27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Agii38
-#Prowler
-#Prowler

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: Agii38 »

Zawsze bywam pod sceną (może nie przy barierkach ale blisko)i nie przyszło mi do głowy, ze trybuny funkcjonują na innej zasadzie...myślałam że jak jedni wstaną(na trybunach)...drudzy też (za nimi)i wszyscy będą widzieć i fajnie spędzać czas;)..i koncert rozkręcony gdy wszyscy stoją:)....to w sumie dobrze, że się tu z Wami zgadałam bo w przyszłości bilety kupię albo pod samym sufitem (jak teraz)albo na płytę...bo ja nie usiedzę gdy dobry koncert :D :D :D
Ostatnio zmieniony sob lip 28, 2018 11:37 pm przez Agii38, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Agii38 pisze: sob lip 28, 2018 11:31 pm Zawsze bywam pod sceną (może nie przy barierkach ale blisko)i nie przyszło mi do głowy, ze trybuny funkcjonują na innej zasadzie...myślałam że jak jedni wstaną(na trybunach)...drudzy też (za nimi)i wszyscy będą widzieć i fajnie spędzać czas;)...to w sumie dobrze, że się tu z Wami zgadałam bo w przyszłości bilety kupię albo pod samym sufitem (jak teraz)albo na płytę...bo ja nie usiedzę gdy dobry koncert :D :D :D
Wystarczy kupic na najwyzszy rzad w kazdym sektorze.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Hitem była "ściana śmierci" na Sign of the Cross :roll:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Barierka pieklo, frota Harrisa. Jebac polskie bydło
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Agii38
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Agii38 »

Z góry to przerażająco wyglądało...jestem za skakaniem, śpiewaniem,lekkim pogo...ale te przepychanki to dla mnie za duży hardcore. Odwraca to uwagę od tego co się dzieje na scenie.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Dzosef pisze: sob lip 28, 2018 11:41 pm Barierka pieklo, frota Harrisa. Jebac polskie bydło
Dokladnie, dlatego bez GC to tylko trybuny... Po co sie pchac z ludzmi ktorzy znaja tylko fear of the dark i przyszli sie napier*alac pod scena?
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Zero fantów tym razem, ale i tak jestem zadowolony, bo przetrwać ten gig na barierkach to nie był łatwy kawałek chleba. rozbawił mnie jeden typ, większy o dwadzieścia kilo ryje się od trzeciego rzędu, wsunął rękę na barierke i wali mi łokciem po żebrach i mówi: no zrób mi miejsce, kurde słuchamy tej samej muzy, nie chcę cię uszkodzić. No co za typ. Zignorowalem i se zniknął po dwóch piosenkach w pizdu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Z każdym kolejnym koncertem metalowym w Polsce widzę, jak bardzo upośledzona jest ta śmierdząca społeczność. Tu próbują na bycie ślepym, tu na słuchanie tej samej muzyki...Szok :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Koncert bardzo dobry. Where Eagles Dare, Sign of The Cross, Flight of Icarus (miazga!!!) czy Revelations wypadły świetnie i widać, jak to mowil mi LukaSieka po koncercie w Berlinie, że im się widać chce i to odczułem.
Natomiast ja nie wiem co za wiara przychodzi na te koncerty. Co za ostatnie barany robią sciany śmierci? Czy oni są nienormalni czy tylko poje...ni? Normalnie tam trochę wiary to się nadawało na Nocnego Kochanka a nie jakiś heavy metal. Z tymi akcjami rodem z koncertow thrashowych albo core'owych to w ogóle szkoda gadać. Na jakimś Exodus, Napalm Death czy DRI niech przyjdą to dostaną szkołe.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

No ja miałem nadzieję że Janusze i Grażyny to wczoraj, a dzisiaj już ciut normalniej. Płonne to było myślenie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po prostu ludzie myślą sobie, że jak są gitary i nieco ostrzejsze granie (a Maiden to przecież jeden z lżejszych zespołów grających prawdziwe heavy), to już okazja żeby wariować.
To jest kwestia mentalności tego narodu i niestety nie mam pojęcia, skąd taka się wzięła.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Mateusz przez całe orzełki pomagał ochronie wyciągać ludzi zza naszych pleców, na innych utworach z resztą też. :/ troszkę lepiej niż wczoraj, ale dalej masakra i bydło. Dwóch kolesi skończyło w parterze, bijąc się o kostkę po bisach.... także ten, fajnie.... :/
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Czy dobrze widziałem, że Janowi zepsuła się gitara podczas Troopera?
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Było mega ciężko wytrzymać, każdy był na sobie, co chwilę trzeba było siłować się, by nie dać się przesunąć.

Ale forma zespołu zarówno wczoraj jak i dziś bombowa!

Jakiś Janusz mówił, że Janick pijany był, bo cały czas biegał :lol:
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Raz trybuny, raz barierka (pałka Nicko;)). Oba fenomenalnie nagłośnione! Na trybunach wszyscy wokół mnie skakali i się bawili (chociaż FTGGoG to odśpiewalem tylko ja;)).
Barierka ciężka, ale do najcięższych polskich nie należała (trzecie miejsce po Poznaniu i Wrocławiu).
Nie wiem jak to możliwe, ale wciąż mam wrażenie, że te koncerty są coraz lepsze... w 2016 wyszedłem ze stadiona myśląc „no dali radę, szkoda, że zbliża się koniec”, a tu - jestem już tego pewny - Legacy przebiło Book of Souls pod każdym względem. Cenię nowy materiał, ale przede wszystkim IMO Zespół jest teraz lepszy Live niż w 2016 roku.

Ps. Idę grać w grę ;)) Legacy na kibelku ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Roberrcik pisze: sob lip 28, 2018 11:36 pm Hitem była "ściana śmierci" na Sign of the Cross :roll:
A wczoraj - jedyny na świecie i w historii zespołu - tylko z Polski - młyn na .... refrenie z FTGGoG :facepalm:
Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2018 12:16 am przez remi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

https://www.youtube.com/watch?v=aKEX8CpaQus

Akcja z karpiem mistrzostwo swiata! :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ja Wam powiem, że nie widzę żadnych różnic w formie zespołu. Każdy koncert IM, jaki widziałem, był na bardzo wysokim poziomie wykonawczym. Dla mnie Bruce brzmi teraz tak samo, jak w 2016 i 2014. Żadnego regresu, ani progresu, ciągle ten sam dobry wokal. Instrumentalnie to nie wiem, bo poprzednich koncertów nie pamiętam pod tym względem, a teraz gitary mi się zlewały w jedno. Ale skupiłem się na solo Gersa w Objawieniach i nie było tak źle :P

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Schizoid pisze: ndz lip 29, 2018 12:16 am A ja Wam powiem, że nie widzę żadnych różnic w formie zespołu. Każdy koncert IM, jaki widziałem, był na bardzo wysokim poziomie wykonawczym. Dla mnie Bruce brzmi teraz tak samo, jak w 2016 i 2014. Żadnego regresu, ani progresu, ciągle ten sam dobry wokal. Instrumentalnie to nie wiem, bo poprzednich koncertów nie pamiętam pod tym względem, a teraz gitary mi się zlewały w jedno. Ale skupiłem się na solo Gersa w Objawieniach i nie było tak źle :P
Myśle, że jednak jest prawdziwe stwierdzenie, że śpiewa mniej wyjąco RTTHills niż w 2014 i Hallowed niż w 2016 ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To możliwe, ja w sumie nie wracam do filmików z tych koncertów i bazuję na swojej pamięci. A nie zapamiętałem jakiegoś szczególnego wycia podczas tych utworów, choć może było.

ODPOWIEDZ