27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Ja bym powiedział, że Bruce trzyma formę na mniej więcej równym poziomie od jakichś 20 lat. Wiadomo, że zdarzają mu się lepsze i gorsze dni, ale tak było od zawsze. Jak na moje ucho większość wczorajszych wykonań przebiła te znane z RiR.
Wczoraj tzn. w piątek była fajna akcja z wlatującym czyimś butem na scenę a potem jeszcze ten karp rozwalił system 
Who motivates the motivator
-
Deleted User 1499
Na pewno jest progres w Aces High. Clansman wydaje mi się że też brzmi lepiej niż z 2003.
No i Wickerman trochę pazura zyskał.
No i Wickerman trochę pazura zyskał.
Ale intro do TWM niestety położone
Przynajmniej w pierwszy dzień.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dziś chyba bez wyjebek Ogolnie
Tam się trochę rozjechali tu trochę nie w tempo ale i tak hala odleciała w ekstazie . Kto by sie czepiał ? 
Who motivates the motivator
Filmiku teraz nie mam jak odpalić, ale na trybunach brzmiało to, jak wersja z En Vivo. Może kwestia nagłośnienia, bo jak już pisałem, z gitarami było kiepsko.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Miałem nadzieję, że Clansman (zwłaszcza refren) wyjdzie pięknie i się nie zawiodłem.
https://www.youtube.com/watch?v=I_HYg4XigwY
https://www.youtube.com/watch?v=I_HYg4XigwY
Publika tragedia. Po wczorajszych barierkach dzisiaj 'przesiadka' na prawie koniec płyty. Ludzie w ogóle jakby znaleźli się przypadkowo na koncercie. Rozglądali się "co tu robić, jak się zachować, co to za zespół". W promieniu 5 metrów, to chyba byłem jedynym śpiewającym człowiekiem. Jeszcze nie śpiewać FTGGOG, to idzie zrozumieć, ale nie znać The Evil That Men Do? 
Oba koncerty miazga i niesamowite przeżycie.
Oba koncerty miazga i niesamowite przeżycie.
- dostoevsky
- -#Assassin

Dokładnie takie samo wrażenie miałem. Stałem ok. 20 metrów od sceny i nikt prawie słów nie znał - chyba dlatego wielokrotnie łapałem kontakt wzrokowy z Davem i Harrym. Ja śpiewam wszystkie kawałki i podskakuje, szaleje, a dookoła mnie stoi tłum drągów. Wyjątkiem oczywiście "pszebooy" FOTD. Lubię ten kawałek ale już zawsze będzie kojarzyć mi się z Januszami. No ale w porównaniu z piątkiem nie musiałem walczyć o życie.MaidenFan pisze: ↑ndz lip 29, 2018 1:12 am Publika tragedia. Po wczorajszych barierkach dzisiaj 'przesiadka' na prawie koniec płyty. Ludzie w ogóle jakby znaleźli się przypadkowo na koncercie. Rozglądali się "co tu robić, jak się zachować, co to za zespół". W promieniu 5 metrów, to chyba byłem jedynym śpiewającym człowiekiem. Jeszcze nie śpiewać FTGGOG, to idzie zrozumieć, ale nie znać The Evil That Men Do?
Zaliczyłem oba (spektakularne) koncerty i wracam do domu zachwycony, a do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka.
-
Deleted User 4876
czyli pierwszy taniec nie przy FOTDdostoevsky pisze: ↑ndz lip 29, 2018 3:21 am a do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka.Ogólnie piękny weekend którego nie zapomnę do końca życia.
a poważniej to fajnie, że i takie rzeczy się zdarzają "na majdenach"
- Frank Drebin
- -#Clansman

Jak dla mnie sobota lepsza od piątku, siedziałem dokładnie po drugiej stronie dolnych trybun co wczoraj (pt) (A10 zamiast A1) i dźwięk wyraźnie lepszy, bardziej selektywny, znacznie mniej lejącego się basu. Numer koncertu to imo Clansman, wyszło genialnie.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Powodzeniadostoevsky pisze: ↑ndz lip 29, 2018 3:21 am do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka.Ogólnie piękny weekend którego nie zapomnę do końca życia.
To może być najpiękniejsze podsummowanie tego fantastycznego weekendu. Postaraj się!
Jakbym miał przez 2 tygodnie dzień w dzień spotkania ze znajomymi i przyjaciółmi w Krakowie, a wieczorami koncerty IRONSów, to byłyby dla mnie wakacje życia. Więcej napiszę jak nieco odpocznę
p.s. http://www.dziennikpolski24.pl/region/w ... ,30317234/ - dla Wickera, a może nie tylko ....
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zespół, oprawa, setlista genialne. Na A1 nagłośnienie tragedia, jazgot i kibel.
geri92 pisze: ↑sob lip 28, 2018 11:12 pmNa SOAD w Łodzi też i od razu odbiór koncertu całkiem inny. Tak jak pisałem wcześniej - ostatni raz byłem na Ironach na trybunach. Pod sceną jest jednak inna energia. I nie trzeba pchać się pod sama scenę i "walczyć o życie", można stanąć sobie parę metrów z boku i w miarę komfortowo obejrzeć i posłuchać koncertu, do tego poskakać itp.
Stałam rząd za późniejszą ścianą śmierci i niestety trochę żniwa zebrali tym pomyśleć, jakaś laska skończyła z rozwalonym nosem i się szybko wycofała, ktoś stracił okulary.
Ale koncert miazga! Ciężko to nawet określić, są po prostu niesamowici i nie do zdarcia! Bruce z miotaczem ognia, wszystkie scenografie, no przeszli samych siebie!
Dzisiaj brak głosu i bolą mięśnie o których istnieniu nie wiedziałam, ale to tylko dodatek to niesamowitego wieczoru który nam zafundowali. Nie przestaną mnie zadziwiać.
Ale koncert miazga! Ciężko to nawet określić, są po prostu niesamowici i nie do zdarcia! Bruce z miotaczem ognia, wszystkie scenografie, no przeszli samych siebie!
Dzisiaj brak głosu i bolą mięśnie o których istnieniu nie wiedziałam, ale to tylko dodatek to niesamowitego wieczoru który nam zafundowali. Nie przestaną mnie zadziwiać.
- blackcocker
- -#Moderator

Gadalem wczoraj z ochroną. Podobno jakaś babeczka w piątek straciła nawet zęba po łokciu od jakiegoś wariata.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Wytłumacz mi tylko-skoro zakładasz, że będziesz stać na koncercie... to po co kupujesz bilet na trybuny?Agii38 pisze: ↑sob lip 28, 2018 11:31 pm Zawsze bywam pod sceną (może nie przy barierkach ale blisko)i nie przyszło mi do głowy, ze trybuny funkcjonują na innej zasadzie...myślałam że jak jedni wstaną(na trybunach)...drudzy też (za nimi)i wszyscy będą widzieć i fajnie spędzać czas;)..i koncert rozkręcony gdy wszyscy stoją:)....to w sumie dobrze, że się tu z Wami zgadałam bo w przyszłości bilety kupię albo pod samym sufitem (jak teraz)albo na płytę...bo ja nie usiedzę gdy dobry koncert![]()
![]()
![]()
No to nieźle...blackmailer pisze: ↑ndz lip 29, 2018 9:48 amGadalem wczoraj z ochroną. Podobno jakaś babeczka w piątek straciła nawet zęba po łokciu od jakiegoś wariata.