27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Na Nocnego Kochanka niech spier... te barany pijane robiące młyny i ściany śmierci.
-
Deleted User 4876
10 minut przed startem IM jakiś kolo, n oko już po 40tce.. "ryje się" na moją znajomą.. do barierki brakuje mu może z 60 centymetrów... Znajoma (zagraniczna) zaszokowana, nie rozumie sytuacji, ja pytam, "Ale jaki masz problem?" na co ten..."no bo chcę być bliżej, zróbcie trochę miejsca!" Odrzekłem jedynie: "Jak bliżej?? gdzie urwa bliżej?? przed barierki chcesz czy ki uj??" -- i ten zluzował na czas jakiś.
Dla mnie to było ostatnie Maiden w PL, kolejne to już jednak w cywilizacji wolę robić
Pytanie do znawców tematu, w UK jak to wygląda?? Bliżej standardom niemiecko-czesko-autriackim czy bliżej do bydła z PL?
Dla mnie to było ostatnie Maiden w PL, kolejne to już jednak w cywilizacji wolę robić
taki duzy typ w niebieskim bezrekawniku w bandamie na lbie?
-
Deleted User 4876
nie, nie...ale tego też widziałem... to ten coś tam na środku próbował, widziałem, że po ochronę wołano i jakieś tam oklaski i owacje słyszałem..później już zawodnika nie widziałem.. już trakcie koncertu widziałem, że go w końcu ochrona wyciągnęła przed barierki...
sam wymiekl, stalem zaraz za nim. 
A jeżeli wolę bliski sektor a nie połowę płyty? Pół forum pisze,że była obora na płycie,ale u Ciebie było kulturalnie więc się nie zgadzasz z argumentamimila pisze: ↑ndz lip 29, 2018 2:39 pmNie zgodzę się z tymi argumentami ale okej, wczoraj wchodziłam na hale o 20:40. Ze spokojem stałam w połowie płyty gdzie wszystko widziałam i nikt się nie przepychł ani nie zasłaniałLook pisze: ↑ndz lip 29, 2018 10:42 am
1. Np. po to Bo masz 150 cm
2. Np. Bo był dostępny bliski sektor, a chcesz mieć bliski widok i nie chcesz przepychać się z "polskim piekiełkiem"
3. Np. Bo płyta była niedostępna
4. Np. bo wychodzisz z roboty po 20 i nie chcesz stać na końcu płyty
5. Np. bo idziesz ze swoją nową dziewczyną i wiesz, że płyta ją zniechęci a chcesz jej pokazać swój ulubiony band
itp itdByła pełna kultura a odbiór znakomity
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ochroniarze obok mnie mówili, że kojarzą go z mety.thorgal_30 pisze: ↑ndz lip 29, 2018 7:50 pmnie, nie...ale tego też widziałem... to ten coś tam na środku próbował, widziałem, że po ochronę wołano i jakieś tam oklaski i owacje słyszałem..później już zawodnika nie widziałem.. już trakcie koncertu widziałem, że go w końcu ochrona wyciągnęła przed barierki...
-
Deleted User 2259
To jest były użytkownik tego forum.dewastator88 pisze: ↑ndz lip 29, 2018 3:52 pm Chyba jakiemus dzbanowi sie nie podobal koncert![]()
https://www.instagram.com/p/Bl0WEBRAWxA ... uw5zu9xrwr
Na koncert (drugi) poszedlem bez zbednego ciśnienia, zająłem miejsce na sektorze C1. Widziałem to co się działo na płycie, mogło tam być naprawdę grubo. Dave brzmiał super, Adrian i Janick trochę ciszej, momentami się zlewali. Bas Steve'a i perka Nicko też brzmiały nieźle, a Bruce w znakomitej formie, nie wiem, czy to nie był jego najlepszy koncert wokalnie jaki widziałem. Po Icarusie mi trochę koncert siadł, bo same oklepany numery już zostały, ale i tak był świetnie. Najbardziej podobało mi się Sign of The Cross, Revelations, oraz Icarus. Pozdro dla tych, których spotkalem, w szczególnosci Michała i Maidenfana, do następnego
Żałuję, że nie byłem na pierwszym koncercie.
Zgubiłem 2 telefon w tym roku
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ta końcówka setu jest słaba, bo naprawdę mocno spada dynamika przez kotletowość.
- blackcocker
- -#Moderator

Zgadzam się, dopiero 28 to zauważyłem, 27 byłem chyba za bardzo podjarany. A tak na spokojnie jak słuchałem to po Ikarze nie chciało się już za bardzo tego słuchać, jedynie The Evil na moment wystawia nieśmiało rączkę do góry.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Stałem na obu koncertach na płycie ok 5 rzędu po lewej stronie.
W piątek lepsza publika w sobotę lepszy dźwięk.
Zespół tak samo świetny na obu.
Jedyny niesmak to ta szmata co pokazywała fucka przez pół fotd w stronę sceny. Powinien wylecieć na zbity ryj z hali.
Jedyny niesmak to ta szmata co pokazywała fucka przez pół fotd w stronę sceny. Powinien wylecieć na zbity ryj z hali.
Wszyscy narzekają na kotlety, ale tylko ona zaczęła działaćmrfox pisze: ↑ndz lip 29, 2018 8:52 pm Stałem na obu koncertach na płycie ok 5 rzędu po lewej stronie.
#respect
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Liczyłem jednak na Troopera albo FearaKarl pisze: ↑ndz lip 29, 2018 8:53 pm specjalne dla Was - w mozliwie najlepszej jakosci na yt
www.youtube.com/watch?v=_8-8whiF80E
Dla jaj zaczęliśmy w piątek pogo na Fearze, co gorsza ludzie się przyłączyliMichał pisze: ↑ndz lip 29, 2018 8:55 pmWszyscy narzekają na kotlety, ale tylko ona zaczęła działaćmrfox pisze: ↑ndz lip 29, 2018 8:52 pm Stałem na obu koncertach na płycie ok 5 rzędu po lewej stronie.
#respect![]()
-
ChildOfTheDamned
- -#Charlotte

Cześć wszystkim! W piątek byłam na swoim pierwszym koncercie Iron Maiden i pierwszym koncercie w ogóle. Wrażenia niesamowite
Scenografia i efekty nieziemskie, setlista świetna (usłyszeć na żywo Revelations, Clansmana, FTGGoG...
). Ironi byli pełni energii, nie wiedziałam na co i kogo patrzeć... Definitywnie jeden z najważniejszych dni w moim życiu.
Szkoda tylko, że nagłośnienie było dosyć słabe, szczególnie podczas trzech pierwszych utworów - ciągle coś trzeszczało, a gitary się ze sobą zlewały, za to perkusja i wokale Bruce'a wypadły super (sektor A9). Na Tremonti było najgorzej. Poza tym ludzie wokół mnie wyglądali, jakby trafili tam przypadkiem, oprócz mnie śpiewało i podnosiło ręce może kilka osób, większość siedziała nieruchomo i nawet nie chciało się niektórym bić brawo na koniec utworu. Ale poza tym koncert miazga, a zobaczyć jak Adrian kopie po scenie pluszowego karpia - bezcenne. I chyba po raz pierwszy widziałam, żeby grał na Gibsonie Flying V, a w czasie koncertu używał w sumie 4 różnych gitar... Było warto. Jak ogłoszą jeszcze jakąś trasę, to na pewno się wybiorę
Szkoda tylko, że nagłośnienie było dosyć słabe, szczególnie podczas trzech pierwszych utworów - ciągle coś trzeszczało, a gitary się ze sobą zlewały, za to perkusja i wokale Bruce'a wypadły super (sektor A9). Na Tremonti było najgorzej. Poza tym ludzie wokół mnie wyglądali, jakby trafili tam przypadkiem, oprócz mnie śpiewało i podnosiło ręce może kilka osób, większość siedziała nieruchomo i nawet nie chciało się niektórym bić brawo na koniec utworu. Ale poza tym koncert miazga, a zobaczyć jak Adrian kopie po scenie pluszowego karpia - bezcenne. I chyba po raz pierwszy widziałam, żeby grał na Gibsonie Flying V, a w czasie koncertu używał w sumie 4 różnych gitar... Było warto. Jak ogłoszą jeszcze jakąś trasę, to na pewno się wybiorę
Cześć
Czy pamięta ktoś jakie kawałki były grane z taśmy bezpośrednio przed koncertem (poza Doctor Doctor)? Z góry dzięki za pomoc!
- blackcocker
- -#Moderator

Było niewielkie, ale ważne że własne
Na pewno było Jet City Woman QR
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dzosef, trooper tez jest, wejdz na kanal goscia 
Tak, Adrian 4 gitary, ale akurat w sobote Hills gral na LP Standard zamiat Flying V :/
Tak, Adrian 4 gitary, ale akurat w sobote Hills gral na LP Standard zamiat Flying V :/
Ty byles na pewno w Krakowie? Pilismy do 4 rano, a w ambasadzie sledzia na piwko dotarliśmy o 3 w nocy i bylo sporo osob, a wychodzac nie wygladalo jakby knajpa miala sie zamykacgeri92 pisze: ↑sob lip 28, 2018 10:26 pmNo wlasnie ja tez wyznaje filozofie zeby wypic kilka piwek po koncercie, a na koncercie cieszyc sie wydarzeniem.Dejavu pisze: ↑sob lip 28, 2018 9:46 pmNiestety nawet to nie pomogło. Miałem w swoim otoczeniu kilku podchmielonych januszy ich "śmieszne" żarty i próby przepychania się do przodu. Ale fakt, jeśli ten 0% alkohol w jakimś znacznym stopniu ograniczył liczbę takich osób, to dla mnie dobrze. Ja i tak, jeśli już, to wolę dziabnąć piwko czy dwa po koncercie, nie przed, chociaż szkoda, że normalni ludzie którzy chcieliby wypić sobie piwko w czasie koncertu nie mogą tego zrobić przez jakąś dziczgeri92 pisze: Co do piwa - moze to i dobrze ze nie sprzedawali piwa na terenie Tauron areny. Przynajmniej zaoszczedzilismy sobie widoku zataczajacych sie, najebanych starych dziadow i januszy. Ja z takimi osobiscie przebywac bym nie chcial.![]()
Swoja droga slabo wczoraj z knajpami na rynku. O polnocy wszystko zamykaja i piwa sie napic nie mozna.
-
ChildOfTheDamned
- -#Charlotte

Pamiętam "Hungry Daze" Deep Purple i "Immigrant Song" Led Zeppelin.