27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: Bamoko »

ClouD pisze: pn lip 30, 2018 1:28 pm
Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami ;)

http://heavyrock.pl/w-polsce-jak-w-lesi ... 8-07-2018/
Najbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że byłeś jednym z głównych krzyczacych 'bydło w Polsce, nigdy więcej', po czym napisałeś, że DLA ŻARTU rozkręciliście sobie pogo. No śmieszne w ch**.
Hipokryzja level master.
Najbardziej zastanawiające w relacji, tego gościa jest to, że stojąc ściśnięty przy barierce miał ogląd na wszelkie występujące (bądź nie) negatywne zdarzenia w obiekcie (włączając nawet rzekome komentarze ochroniarzy). W innych krajach wg szanownego Pana one nie występują, ale być może dlatego, że nie rozumie on zasłyszanych historii po portugalsku czy włosku. Nie chcę absolutnie wchodzić na jakieś histeryczno-pseudopatriotyczne tony, ale widzę, że niektórzy potrafią wykorzystać nawet tak wspaniałe muzyczne święto, żeby utyskiwać na to jak kulawym i plugawym narodem jesteśmy. Następnym razem proponuję odpuścić Cebulandię i jechcać tam gdzie bawią się wyłącznie (multi???)kulturalni i grzeczni ludzie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie będę bawił się w adwokata Dzosefa, bo mi nie płaci i pewnie sam odpowie na te zarzuty, ale wątek ochroniarzy jest tam dzięki obserwacjom innego forumowicza, a sam autor relacji był na obu polskich koncertach.
Zupełnie, w najmniejszym stopniu nie rozumiesz sensu tego tekstu. Ma na celu zwrócić uwagę na problem, który występuje w naszym kraju od lat. Utyskiwanie jest, bo ta publika właśnie na to zasługuje. Jeśli Dickinson musi mówić widzom, żeby się ogarnęli, to chyba jest coś na rzeczy?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: pn lip 30, 2018 6:31 pm Nie będę bawił się w adwokata Dzosefa, bo mi nie płaci i pewnie sam odpowie na te zarzuty, ale wątek ochroniarzy jest tam dzięki obserwacjom innego forumowicza, a sam autor relacji był na obu polskich koncertach.
Zupełnie, w najmniejszym stopniu nie rozumiesz sensu tego tekstu. Ma na celu zwrócić uwagę na problem, który występuje w naszym kraju od lat. Utyskiwanie jest, bo ta publika właśnie na to zasługuje. Jeśli Dickinson musi mówić widzom, żeby się ogarnęli, to chyba jest coś na rzeczy?
Dokładnie, kolega Bamoko chyba niezbyt dokładnie przeczytał relację oraz informację o niej na forum, bo jest w niej wyraźnie napisane, że a) jednego dnia był dalej od sceny, a drugiego na barierce b) pisząc, wykorzystał relacje forumowiczów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Bamoko pisze: pn lip 30, 2018 6:24 pm
ClouD pisze: pn lip 30, 2018 1:28 pm
Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami ;)

http://heavyrock.pl/w-polsce-jak-w-lesi ... 8-07-2018/
Najbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że byłeś jednym z głównych krzyczacych 'bydło w Polsce, nigdy więcej', po czym napisałeś, że DLA ŻARTU rozkręciliście sobie pogo. No śmieszne w ch**.
Hipokryzja level master.
Najbardziej zastanawiające w relacji, tego gościa jest to, że stojąc ściśnięty przy barierce miał ogląd na wszelkie występujące (bądź nie) negatywne zdarzenia w obiekcie (włączając nawet rzekome komentarze ochroniarzy). W innych krajach wg szanownego Pana one nie występują, ale być może dlatego, że nie rozumie on zasłyszanych historii po portugalsku czy włosku. Nie chcę absolutnie wchodzić na jakieś histeryczno-pseudopatriotyczne tony, ale widzę, że niektórzy potrafią wykorzystać nawet tak wspaniałe muzyczne święto, żeby utyskiwać na to jak kulawym i plugawym narodem jesteśmy. Następnym razem proponuję odpuścić Cebulandię i jechcać tam gdzie bawią się wyłącznie (multi???)kulturalni i grzeczni ludzie.
Tak jak chłopaki napisali, a czego nie doczytałeś, jednego dnia byłem z tylu, a drugiego z przodu. Do tego część historii zaobserwowali inni fani (co zaznaczyłem w odpowiednich miejscach).

Akurat parlamo italiano w miarę sprawnie. Podczas Firenze kilkanascie osób wynoszono, też było goraco, ale tam był idiotyczny pit dla vipow, który bardzo utrudnial zycie (Ja akurat w nim byłem, więc miałem luz).

Na codzień, tak jak napisałem w tekście, jestem umiarkowanym patriota. Ba, politycznie jestem raczej prawoskretny, a w kwestii multikulti bliżej mi do Hunoru niż Owsiaka ;) .

To, że nie mamy w kraju kolorowego nowotworu i homoterroryzmu, nie znaczy, że jesteśmy oswieconym społeczeństwem.

Takze reasumujac, dopowiedziałeś sobie tło, którego nie ma :) . Co tym bardziej powinno dac Ci do myślenia.

A poza tym uważam, że Unia powinna zostać zniszczona :mrgreen:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 6:56 pm A poza tym uważam, że Unia powinna zostać zniszczona :mrgreen:
No i skończyłyby się tanie i łatwe podróże na koncerty po Europie :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pz pisze: pn lip 30, 2018 6:58 pm
Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 6:56 pm A poza tym uważam, że Unia powinna zostać zniszczona :mrgreen:
PZ uległ propagandzie eurofili, tymczasem układ z Schengen nie jest dokumentem Unii Europejskiej !!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_z_Schengen

A już taniość czegokolwiek prócz rołmingu nie jest zasługą UE
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze: pn lip 30, 2018 7:02 pm
pz pisze: pn lip 30, 2018 6:58 pm
PZ uległ propagandzie eurofili, tymczasem układ z Schengen nie jest dokumentem Unii Europejskiej !!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_z_Schengen

A już taniość czegokolwiek prócz rołmingu nie jest zasługą UE
Ja dobrze wiem, że to oddzielny byt, do którego zresztą należą kraje nie będące w UE. Ale zauważ, że przystąpiliśmy do niego już po wstąpieniu do UE. Wcześniej nikt pewnie nie myślał o dopuszczeniu nas do niego.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Za bardzo opłaca się u nas inwestowac, żeby miano nas nie dopuścić ;) .

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja nie narzekałem na publiczność, bo koło mnie trafili się normalni ludzie. Kumpel miał gorzej, bo trafił mu się jakiś półinteligentny żonkoś, który swoją babę przez czas trwania kilka kawałków trzymał na barana i grupa kilku osób z tyłu zamiast sceny musiała oglądać jej koślawą dupę.
Widziałem kilku proletariackich złamasów, którzy zrobili sobie pogo. Kilka metrów przede mną po lewej. No cóż. Jak ktoś ma wrodzony niedostatek inteligencji a chce koniecznie błysnąć przed resztą stada, to tak robi.
Mnie osobiście wkurzył dość duży i przypakowany knur w kamizelkowatej kurtce camo/nie camo a la Dickinson. W pewnym momencie włączył mu się piąty bieg i z rozpędu przebijał się pod scenę. Tak mnie z zaskoczenia walnął przechodząc, że mało nie przetrącił mi barku. Nie było sensu reagować, bo skończyłoby się bójką, po której ochroniarze pewnie wyprowadziliby wszystkich uczestników zdarzenia. Nie chciałem tracić koncertu.
Z tego miejsca wielkie fuck you dla tego troglodyty. Obyś przez całe życie lizał stare tłuste, łyse i śmierdzące, niemyte buły po przekwicie, ty pozbawiony inteligencji brudny wieprzu.
uff. Ulżyło mi.

Pozdrawiam wszystkich obecnych na obu koncertach, których wolność nie ograniczała wolności innych.

Same koncerty, nie wiem czy nie najlepsze na jakich byłem. Na pewno zapadną mi w pamięć. Słuchało mi się dobrze, dźwięk mi nie pływał, a zatyczki obcinały nadmiar szkodliwego wysokiego pasma. Setlista fajnie zbalansowana. Mam nadzieję, że po odświeżeniu Icarusa będą do niego wracać częściej, skoro już się go na nowo nauczyli i przypomnieli.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2018 7:42 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Pierre Dolinski pisze: pn lip 30, 2018 7:28 pm Kumpel miał gorzej, bo trafił mu się jakiś półinteligentny żonkoś, który swoją babę przez czas trwania kilka kawałków trzymał na barana i grupa kilku osób z tyłu zamiast sceny musiała oglądać jej koślawą dupę.
Współczuję twojemu kumplowi
Jeden z gorszych typów ludzi na koncertach, najgorzej jeszcze jak takie osoby są stosunkowo blisko sceny i wchodzi laska na barana nie po to żeby lepiej widzieć, tylko żeby mieć lepszą możliwość nagrania koncertu.

Siedzę w domu, pije herbatke i aż się wkurwiłem :evil:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Pierre Dolinski pisze: pn lip 30, 2018 7:28 pm
Z tego miejsca wielkie fuck you dla tego troglodyty. Obyś przez całe życie lizał stare tłuste, łyse i śmierdzące, niemyte buły po przekwicie, ty pozbawiony inteligencji brudny wieprzu.
Przyłączam się do życzeń, a także składam identyczne wszystkim Tomkom z OLX ;-)
Deleted User 5490

Z tymi Tomaszami, to za bardzo nie rozumiem, ale skoro uważasz że zasługują, to Twoja sprawa. ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pierre Dolinski pisze: pn lip 30, 2018 7:53 pm Z tymi Tomaszami, to za bardzo nie rozumiem, ale skoro uważasz że zasługują, to Twoja sprawa. ;)
Tomek z OLX to ochroniarz, który handluje kostkami.

Generalnie mówimy tak na każdego. Nawet jeśli handluje na allegro i nie nazywa się Tomek :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Tomek się przyjął na forum tak jak ogółem w internecie Janusze, Grażyny, Sebki i Karyny :mryellow:

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

https://www.olx.pl/oferta/iron-maiden-i ... 7050fbf6a0

O, już jest. MOJA KOSTKA. :D Jak na ironie... sprzedający ma na imię Tomek.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 6:56 pm Na codzień, tak jak napisałem w tekście, jestem umiarkowanym patriota. Ba, politycznie jestem raczej prawoskretny, a w kwestii multikulti bliżej mi do Hunoru niż Owsiaka ;) .

To, że nie mamy w kraju kolorowego nowotworu i homoterroryzmu, nie znaczy, że jesteśmy oswieconym społeczeństwem.
Jest jeszcze jakaś nadzieja w tym młodym pokoleniu :) Jakże miło widzieć postawy całkowicie zbieżne z własnymi. Po prostu trzeźwy umysł. Odrobina normalności między skrajnościami.
uff. Ulżyło mi.
Cudowne :!: :mrgreen: Powielam te życzenia w kierunku bydlaka z tłustymi łapskami i zwiędłym jak jego wąsik ptakiem, przez którego po 3 dniach czuję nieprzerwany ścisk w żebrach po tym, jak zechciał przestawić mnie parę rzędów od barierki w tył. Podziękowania dla moich dziewczyn i dla ochroniarza, który w tym przypadku wyciągnął (dosłownie) pomocną rękę i mogłem wrócić na miejsce.

I potwierdzam, że parę fantów na pewno zostało w kieszeniach fosiarzy. Cóż, premia za wzmożony wysiłek ;)

M.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Ja miałem taką akcję w piątek , że wprost przede mną na płycie gość wziął na barana swoją laskę . Myślałem tylko ile oni tak wytrzymają ? Na szczęście przetrwali tak tylko Aces High a ja musiałem wtedy zrobić dwa kroki w prawo by cokolwiek widzieć na scenę ale nie było z tym problemu na szczęście :mryellow: Na orzełkach już wszystko wrócił do normy :jee:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To mogłem być ja :D i nie laske tylko niska koleżankę i to doslownie na minutę, żeby przez chwilę coś zobaczyła. Potem dopiero na RTTH, też nie za długo.

Zaraz wyjdzie, że ja jestem najgorszym Polakiem :mrgreen:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Dzosef pisze: pn lip 30, 2018 9:03 pm To mogłem być ja :D i nie laske tylko niska koleżankę i to doslownie na minutę, żeby przez chwilę coś zobaczyła. Potem dopiero na RTTH, też nie za długo.

Zaraz wyjdzie, że ja jestem najgorszym Polakiem :mrgreen:
zaraz się okaże, że jesteś Tomkiem

Deleted User 5490

beaviso pisze: pn lip 30, 2018 8:16 pm
Cudowne :!: :mrgreen: Powielam te życzenia w kierunku bydlaka z tłustymi łapskami i zwiędłym jak jego wąsik ptakiem, przez którego po 3 dniach czuję nieprzerwany ścisk w żebrach po tym, jak zechciał przestawić mnie parę rzędów od barierki w tył
Zwiędły ptak nie dałby rady spowodować ścisku w żebrach odczuwalnego przez trzy dni po ani przestawić kogoś parę rzędów od barierki w tył.

Takie rzeczy na koncercie...
:shock: :shock: :shock:

:mrgreen:
ODPOWIEDZ