Na to, żeby nie irytować się Metalliką mam niezawodny sposób - nie słucham jej.
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Prosta opcja, trzeba być totalnym pajacem, żeby coś takiego robić, gdyby to chociaż było śmieszne...
-
on_the_run
- -#Trooper

Jasne i to nie tylko 1. Meta, ale też dwie pierwsze Megadethy, jedynka Slayera, pierwszy Exodus i pewnie debiut Anthrax (czy może druga płyta też) to wszystko tak naprawdę nieco mocniejsze NWOBHM.RALF pisze: ↑czw lip 26, 2018 8:28 am Nie przepadam za współczesną Metą i Urlichem, natomiast mam na tyle kultury, iż nie odważyłbym się życzyć mu śmierci... Nie przeginamy trochę? A co do "Kill'em All" - b.dobry album, jednak według mnie to takie 'NWOBHM na sterydach'. Posłuchajcie co bardziej radykalnie brzmiących grup tego nurtu - oj słychać na debiucie Mety głębokie inspiracje tymi brzmieniami, słychać![]()
No Peace Sells to już dla mnie podręcznikowy thrash.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
on_the_run
- -#Trooper

Ale takie "My Last Words" ma jawnie maidenową rytmikę. 
Na dobrą sprawę, to thrash pokroju wczesnej Mety lub początkowego Megadeth nie odbił aż tak daleko od NWOBHM. Sporo tam też oczywiście inspiracji punkiem i Black Sabbath, jednak wiadomo że to nie jest jeszcze jakaś ekstremalna muzyka i dalej słuchać tam tradycyjny brytyjski metal.
Na dobrą sprawę, to thrash pokroju wczesnej Mety lub początkowego Megadeth nie odbił aż tak daleko od NWOBHM. Sporo tam też oczywiście inspiracji punkiem i Black Sabbath, jednak wiadomo że to nie jest jeszcze jakaś ekstremalna muzyka i dalej słuchać tam tradycyjny brytyjski metal.
- Saimon1995
- -#Moderator

Metallica udostępniła za darmo miniwydawnictwo koncertowe: https://www.metallica.com/freedownloads/
-
Deleted User 2259
Trza się rejestrować? co to za wydawnictwo? 2 września rusza kolejny leg, zobaczymy jaka setlista bedzie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Musisz się tylko zalogować na stronie. Też darmowe. Koncertówka, która składa się z 8 utworów zarejestrowanych podczas europejskich występów. W środku m.in. Orion czy Spit Out the Bone.
- Saimon1995
- -#Moderator

-
Deleted User 2259
Metallica: Kolekcja zegarków i firmowe whisky:
http://deathmagnetic.pl/newsy/metallica ... we-whisky/
http://deathmagnetic.pl/newsy/metallica ... we-whisky/
-
Deleted User 2259
Metallica zapowiada remaster „…And Justice for All”
http://deathmagnetic.pl/newsy/metallica ... e-for-all/
A setlista z 1 koncertu po stanach kiepska, nawet nie sprawdzajcie.
http://deathmagnetic.pl/newsy/metallica ... e-for-all/
A setlista z 1 koncertu po stanach kiepska, nawet nie sprawdzajcie.
-
Deleted User 2259
Metallica: Recenzja „Death Magnetic” po 10 latach od premiery [Ankieta]
http://deathmagnetic.pl/naszym-zdaniem/ ... y-ankieta/
Dałem mocną 7.
http://deathmagnetic.pl/naszym-zdaniem/ ... y-ankieta/
Dałem mocną 7.
Bardzo pozytywne te recenzje, dla mnie to wciąż album na 4/10. Czyli: "można posłuchać, ale..." i tych ale jest bardzo bardzo dużo. Przede wszystkim brzmienie. Zazwyczaj jak włączę DM to przy trzecim utworze jestem zmęczony. Przesłuchać całości za jednym razem od A do Z przez 10 lat udało mi się może z 2, max. 3 razy. Większość utworów niesamowicie rozwleczona. Niektórzy za długość płyty dają plusy, osobiście wolę 35 minut konkretu niż 70 rozwleczonych pomysłów przeplatanych ich brakiem. Np. takie My Apocalypse brzmiałoby 10 razy lepiej, gdyby trwało max. 3 minuty. Nie mówiąc już o kawałkach, które w ogóle nie zostają w głowie jak Cyanide. Jak się włączy losowo jakiś pojedynczy to się tego bardzo przyjemnie słucha, np. naprawdę udane kawałki jak That Was Just Your Life czy All Nightmare Long. Całość jednak męczy, nuży i miejscami mocno rozczarowuje.
Trochę te zastrzeżenia przypominają krytykę płyt Iron Maiden z XXI wieku. Muzyka dla najwierniejszych fanów? A może to jest przyczyna, z uwagi na którą metal nie jest tak popularny w mediach jak 30 lat temu? Że nawet najwięksi nagrywają rzeczy znacznie gorsze niż kiedyś
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jak dla mnie to bardzo dobra płyta pełna świetnych i zapadających w pamięć riffów. Spokojnie na ósemkę. Brzmienie jest faktycznie do dupy, ale na pewno lepsze niż na AJFO, które pomimo tego mankamentu i tak jest kultowe.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja też bardzo lubię "Death Magnetic". Brzmienie jest złe, ale pod względem kompozycyjnym - w 2008 roku tego właśnie większość fanów oczekiwała od muzyków, że wrócą do korzeni po serii eksperymentów, które nie wszystkim się spodobały. Oczywiście, niektóre kompozycje są oparte na schematach z przeszłości (My Apocalypse to Battery II, a The Day That Never Comes zawdzięcza bardzo dużo One), ale... takie Cyanide to nowa jakość, w tym utworze swoją obecność zaznaczył mocniej Rob.
Tak więc, z powyższymi opiniami z portalu DeathMagnetic zupełnie się nie zgadzam. Ode mnie byłaby mocno ósemka. Mam do całości ogromny sentyment - pamiętam, jakby to było wczoraj, czekanie na premierę i udanie się - od razu po szkole - do pobliskiego MM, aby nabyć oryginał.
Tak więc, z powyższymi opiniami z portalu DeathMagnetic zupełnie się nie zgadzam. Ode mnie byłaby mocno ósemka. Mam do całości ogromny sentyment - pamiętam, jakby to było wczoraj, czekanie na premierę i udanie się - od razu po szkole - do pobliskiego MM, aby nabyć oryginał.
Rzeczywiście, teraz jak tak czytam swój post, to mógłbym właściwie tylko pozmieniać nazwy i to samo napisać o AMoLaDkrusejder pisze: ↑pt wrz 21, 2018 9:07 am Trochę te zastrzeżenia przypominają krytykę płyt Iron Maiden z XXI wieku. Muzyka dla najwierniejszych fanów? A może to jest przyczyna, z uwagi na którą metal nie jest tak popularny w mediach jak 30 lat temu? Że nawet najwięksi nagrywają rzeczy znacznie gorsze niż kiedyś
Dla mnie 6/10, chociaż raczej do niej nie wracam, męczy mnie. Lepsza od ostatniego "dzieła" biznesmenów z USA.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller