Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4783

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Deleted User 4783 »

ja nie chcę Wam przypominać tego, co mówiłem po Maiden England 2013, kiedy większość z Was pisała o 100% braku Polski w 2014 ;) wyszło na moje, zagrali po 2 halach koncert stadionowy w Poznaniu. Wtedy też mieli wyprzedane hale, a rok później stadion. Więc kto wie...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokladnie, kto wie.
Kwestia jak ma wygladac kontynuacja trasy w 2019
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

RALF pisze: pn sie 06, 2018 9:29 pm Cóż, raczej dwie duże trasy gigantów gatunku, do tego w przypadku IM grane czwarty rok z rzędu (2016 - 2019), mogą odbić się negatywnie na frekwencji, dlatego skoncentrują się na ogromnych festiwalach i ewentualnie krajach, gdzie jeszcze nie dotarli z show "LotB" albo nie grali nigdy wcześniej (Łotwa?).
Ralf sugerujesz, że bardziej od polskiego koncertu w przyszłym roku prawdopodobny jest występ na Łotwie? Z całym szacunkiem, ale chyba nie :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Budziol pisze: wt sie 07, 2018 7:56 pm Dokladnie, kto wie.
Ok. 60 koncertow. Obie Ameryki, pewnie Japonia i troche Azji, 4-5 tyg. w Europie.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja tam sądzę, że przyjadą. Często u nas ostatnio goszczą i chyba jednak ta nasza Polska zaczęła im się bardziej podobać.
W Poznaniu na stadionie ludzie udowodnili, że ilekroć Maiden przyjedzie, to nawet jeśli znów z tym samym, to przyjdzie kupa osób, więc o frekwencję na polskich koncertach Ironów martwi się już chyba tylko RALF. :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ale ten Poznan tez sie jakos wybitnie nie sprzedawał, trybuny to juz pod koniec puszczali po obnizonej cenie o ile pamiętam.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

W Poznaniu było około 25 k więc nieźle.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W Poznaniu było chyba 24k luda. I fakt, w ostatnich tygodniach weszły te Iron Tickety.

Myślę, że upodobania względem publiki nie mają żadnego wpływu na rozpiskę trasową zespołu. To raczej zależy od organizatorów.
Taki Danzig pewnie mógłby zagrać w Polsce, ale nie było go tu bodajże od lat 90. Bo nikt nie starał się go ściągnąć (ewentualnie nie na dobrych warunkach).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Ja też myślę że przyjadą ponownie. Wszystkiego się dowiemy myślę niebawem gdyż w sobotę grają ostatni koncert trasy
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Oj mysle, ze wcale nie tak niebawem
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nigdy nie mów nigdy, wszyscy pamiętamy jak nasz zaskoczyli po dwóch halówkach w 2013. Choć ja jakoś nie wierzę, żeby w przyszłym roku znowu u nas zagrali. Zwłaszcza, że - prawdopodobnie - będą skupiać się na festiwalach czy stadionach. A nie ma nic lepszego niż koncert IM w hali. Oczywiście, chciałbym żeby grali u nas jak najczęściej, to jasne jak słońce. Ale - jak na razie - jestem sceptycznie nastawiony. Wolę być potem pozytywnie zaskoczony niż się nastawiać, że w 2019 znowu odwiedzą Polskę. Pożyjemy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

WICKER MAN pisze: wt sie 07, 2018 9:46 pm
Budziol pisze: wt sie 07, 2018 7:56 pm Dokladnie, kto wie.
Ok. 60 koncertow. Obie Ameryki, pewnie Japonia i troche Azji, 4-5 tyg. w Europie.
Skoro tak piszesz to ja osobiście Ci wierzę :-) 4-5 tygodni w Europie to pewnie jakieś 20 koncertów. Pytanie zasadnicze: w jakich to będzie miesiącach. Jak miesiące letnie to pewnie będą to w większości festiwale i szanse na koncert w Polsce maleją.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Na pewno jak zawsze letnie miesiace.
Czerwiec z koncowka maja jak zawsze?
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

erosinho pisze: śr sie 08, 2018 9:26 pm Skoro tak piszesz to ja osobiście Ci wierzę :-) 4-5 tygodni w Europie to pewnie jakieś 20 koncertów. Pytanie zasadnicze: w jakich to będzie miesiącach. Jak miesiące letnie to pewnie będą to w większości festiwale i szanse na koncert w Polsce maleją.

A tam, w 2014 robili festiwale i zrobili też Inea Stadion w Poznaniu, więc sorry, ale nie widzę analogii.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Jak robią same festiwale to pewnie u nas zajebisty festiwal "Impact Fest" XD

A tak na poważnie, przy zmianie jednego/dwóch utworów i koncercie na północy polski (trójmiasto) są w stanie ściągnąć 25-30K.
Myślę, że jesteśmy brani pod uwagę.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

zgo pisze: czw sie 09, 2018 1:39 pmA tak na poważnie, przy zmianie jednego/dwóch utworów i koncercie na północy polski (trójmiasto) są w stanie ściągnąć 25-30K.
A jak nic nie zmienią i zagrają na południu to ile osób przyjdzie?
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Gumbyy. Tyle samo. Po roku czasu każdy kto ma dziurę w dupie i lubi Maidenów, to się za nimi stęskni i powie.... a pieprzę, jadę.
Tak samo było w Poznaniu.Raz do roku kilometry nie grają roli. Czy na drugi koniec Polski, czy na ten sam. Maideni zawsze uklepią full salę, albo prawie cały stadion. Ja bym tam trzeci raz skoczył na koncert w 2019, nawet jakby to samo zagrali.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No właśnie... oni mają już taki fan base, że każdy koncert schodzi. Bez znaczenia czy grają po roku przerwy, czy dzień po dniu. Kwestia czy ktoś się tym zajmie w danym terminie. Taki koncert IM to jest czysta kasa dla organizatora :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Myślicie , że z tym samym setem w ramach tej samej trasy znów zawitają do nas w przyszłym roku ? Fajnie by było ale nie do końca w to wierzę choć pamiętam Maiden England tournee. Pamiętam też jednak , że stadion Lecha nie sprzedał się wtedy zbyt dobrze ze względu właśnie na poprzednie wizyty . Dla mnie na bank będą obie Ameryki , Azja , Australia być może . Ciekawe czy wezmą Ed Force One ? Coż, pożyjemy , zobaczymy.
Who motivates the motivator
ODPOWIEDZ