Jak na moje, to BRACIA Wojtek i Piotrek Cugowscy mają na dziś jeden z najlepszych zespołów hardrockowych w Polsce. Albo wprost: najlepszy. Na żywo - jako Cugowscy, wzmocnieni tatą Krzysztofem, mają potężne brzmienie i znakomite aranżacje, przebijające studyjne wersje utworów znanych z krążków Braci oraz "późnej" Budki Suflera. Według mnie, klasa światowa!
Oglądałem ich ostatnio, 15 lipca, na 700 leciu podgrójeckiej Mogielnicy. Świetna publika, parę fanatyczek z samego przodu Do tego scena z wielkim telebimem. Dobre światła. To wielkie wzmocnienie widowiska z punktu widzenia widza. Dystans polskich najlepszych bandów względem światowej czołówki szczęśliwie się zmniejsza.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
krusejder pisze: ↑śr lip 19, 2017 2:21 pm
Jak na moje, to BRACIA Wojtek i Piotrek Cugowscy mają na dziś jeden z najlepszych zespołów hardrockowych w Polsce. Albo wprost: najlepszy. Na żywo - jako Cugowscy, wzmocnieni tatą Krzysztofem, mają potężne brzmienie i znakomite aranżacje, przebijające studyjne wersje utworów znanych z krążków Braci oraz "późnej" Budki Suflera. Według mnie, klasa światowa!
Oglądałem ich ostatnio, 15 lipca, na 700 leciu podgrójeckiej Mogielnicy. Świetna publika, parę fanatyczek z samego przodu Do tego scena z wielkim telebimem. Dobre światła. To wielkie wzmocnienie widowiska z punktu widzenia widza. Dystans polskich najlepszych bandów względem światowej czołówki szczęśliwie się zmniejsza.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Młodzi Cugoscy jak Cugowscy ale ostatnia trasa pożegnalna Budki była mega. A i jeszcze lubię wracać do koncertu zarejestrowanego w trójce z pierwszą płytą.
Lubię, od wielkiego dzwona zahaczam z żoną o lokalne koncerty +100km. Ostatnio nawet udało mi się skompletować single na cd . Zgodzę się, że to rodzima czołówka rocka. Szkoda tylko, że tak małe zapotrzebowanie na taką muzykę. fobrock jest świetny, ale się nie sprzedaje, więc najpierw uderzyli z poprockiem do radia, a teraz poprosili jeszcze ojca o wsparcie. W mojej opinii powinni tatę wysłać na zasłużoną emeryturę i nie zarzynać dzika! A ga ga gi gi ga... żygi gi gam...
Mam interes w Aninie do załatwienia w tym miesiącu. Może przy okazji posłucham Braci. Krusejder tyle razy zachwalał, że kiedyś trzeba będzie sprawdzić jak wypadają na żywo. Na memoriale byli nieźli.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Braci się dosyć przyjemnie słucha na żywo, ale ni to hard rock, ni to mainstream rock. Jakby sami z jednej strony chcieliby być "wierni ideałom", a z drugiej grać coś co się sprzeda. Trochę śmiać mi się chciało jak na koncercie dla przypadkowych januszy zaserwowali wstęp do Painkillera Biorąc pod uwagę, że zapotrzebowanie na klasyczny hard rock jest bardzo małe ostatnio, kierunek mainstream chyba już wygrał, skoro Piotr został jurorem w The Voice of Poland